Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

5 důvodů, proč je malování podle čísel skvělá zábava pro děti

Epidemie před nás postavila nové výzvy. Děti jsou zavřené doma, nestýkají se s kamarády nebo širší rodinou. Je jen na Vás, abyste jim pomohli zorganizovat volný čas. A to není snadný úkol. Vymýšlet neustále něco, co by dítě nejen zabavilo, ale dokonce ho i někam posouvalo, je opravdový oříšek. My pro Vás máme řešení. Vyzkoušejte malování podle čísel! Seznamte se s 5 důvody, proč je malování podle čísel skvělou zábavou pro děti.

Malování podle čísel je zdravá aktivita

Podporuje rozvoj motoriky. Děti se učí zacházet s pomůckami a barvami. Pečlivě koordinovat pohyby. Pokud trochu přetáhnou, nic se neděje. Naše barvy mají schopnost krytí, a tak se dají drobné nedostatky opravit. A nakonec, proč byste měli? Vždyť drobné nedokonalosti jsou právě to, co činí každé dílo originálním.

Kreativitou proti špatné náladě

Všechny kreativní činnosti mají blahodárné účinky na lidskou psychiku. Je prokázáno, že pomáhají odbourávat stres a překonávat těžké životní situace. Pokud pro Vaše nejmenší zvolíte tu správnou aktivitu, zajistíte nejen, že se zabaví. Dobrá nálada a radost z odvedené práce jim vydrží i dlouho po skončení aktivity. A o to nám přeci jde – nikdo nechce mít smutné a znuděné děti. Vykouzlete jim úsměv na tváři!

clanek_001

Budete trávit čas společně smysluplnou a kreativní činností

Je jedno, zda máte malé nebo už starší děti. Malovat podle čísel můžete vždy společně. Buď každý sám za sebe, či dohromady. Vyzkoušejte například namalovat každý svoji část obrazu. Děti to bude motivovat, a navíc jim budete k dispozici, pokud by potřebovaly poradit. Uvidíte, že Vás tato kreativní činnost skvěle spojí. Starší děti mohou vyzkoušet obrazy s oblíbenými hrdiny, například s Avengers.

clanek_002

Myslíme i na nejmenší. V našem obchodě najdete obrazy roztříděné jak podle tématu, tak náročnosti. Není tedy vůbec těžké najít ten pravý pro Vaše dítě. Co takhle roztomilé štěňátko jezevčíka?

clanek_003

Výsledný obraz bude památkou na dobře strávené chvíle. Šup s ním na zeď! Hned budete mít jistotu, že už nikdy nezapomenete na to, jak jste během malování společně překonávali malé výzvy a zažívali velké radosti.

clanek_004

Malování podle čísel je dobré pro vývoj dětí

Malování podle čísel bude v dětech pěstovat sebevědomí a důvěru ve vlastní úsudek. Podvědomě si tak budou osvojovat schopnost rozhodování ve složitých životních situacích. Vše se nejlépe učíme na maličkostech a v dětském věku je tento ohled obzvlášť důležitý. Dejte jim prostor pro seberozvoj.

To samé platí o řešení nenadálých situací v životě. Díky kreativní činnosti si Vaše dítě ozkouší, jak si s nimi poradit. Uvědomí si, že vždy existuje více cest, jak dosáhnout cíle. A že je potřeba k věci zaujmout nějaké stanovisko. Jaké? To už je jen na něm.

Velkým přínosem je také posílení koncentrace. V dnešní době jsme všichni rozptylování okolními vlivy. Pro děti to platí dvojnásob. V malování najdou činnost, která je plně zaujme a budou jí věnovat veškerou pozornost.

Pro správný vývoj dítěte je důležité i to, aby bylo v psychické pohodě. Tvorba obrazů jim pomůže zapomenout na starosti se školou či stesk po kamarádech. Všechno hodí za hlavu a krásně se skrze tvůrčí činnost uvolní. Budou se soustředit jen na daný moment, nikoliv na test z matiky, ze kterého mají trochu strach a špatnou náladu.

Naučí se řešit problémy

Některé děti mají potíže s řešením problémů. Udělají chybu a hned jsou z toho celé špatné. Neví si rady, co s tím. Pomozte jim tento blok překonat. Malování podle čísel Vaše nejmenší naučí, že každý někdy dělá chyby, ale tím to nekončí. Vždy je prostor na to je opravit. Žádný učený z nebe nespadl. To platí při malování, ve škole i v životě. 

clanek_005

Ne vždy se nám daří tak, jak bychom si přáli. Něco se nepovede. Ale my si z toho můžeme vzít poučení. I to děti díky kreativní činnosti zjistí. Pochopí, že se mohou poučit z vlastních chyb. A příště to už udělají lépe. 

Děti je nutné připravovat na závažné situace na věcech docela drobných. Tím jim pomáháte stát se krůček po krůčku dospělými lidmi, kteří si v životě budou umět poradit. I hobby aktivity, jako je například malování, mohou dětem v tomto ohledu dát důležité životní poučení.

Pojďte do toho s námi!

Děti milují kreativní činnost. A tato je pro ně jako stvořená. Dopřejte jim dávku tvořivosti i nyní, když jsou školy zavřené. Jde o nenáročnou techniku, na jejíž výsledky je radost pohledět. Uvidíte, že děti to nejen zvládnou, ale dokonce si malování podle čísel zamilují. 

Pokud uvidí, že dělají pokroky a že něco skutečného vytváří, už nebudou chtít dát štětec z ruky. Návody, jak na to, najdete na našem blogu. Objednejte si první obraz už dnes! A my doručíme zábavu pro Vaše děti až k Vašim dveřím.