Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Červenec ve znamení Lva: Jaké je znamení krále zvířat a čím ho obdarovat?

Lev je králem zvířat, a to i těch ve zvěrokruhu. S tímto znamením to není zrovna jednoduché. Má totiž ohnivý temperament a velké sebevědomí. Zároveň je velmi citlivý. Potřebuje, aby mu ostatní dávali najevo, jak moc ho mají rádi. Udělejte to letos vhodným dárkem, blíží se totiž jeho narozeniny. Zjistěte v našem článku vše, co jste o Lvovi nevěděli. Na konci najdete i tipy na ty nejlepší dárky, například malování podle čísel.

Charakteristika znamení Lva

Lev slaví narozeniny mezi 23. červencem a 22. srpnem. Jeho planetou je Slunce a živlem oheň. To už leccos naznačuje o tom, jaký je jeho charakter. Jde o temperamentní znamení, které miluje život, zábavu a dobrou společnost. 

O Lvu se říká, že je to vůdčí typ. Ví, jak organizovat ostatní a vést důležité projekty. Na vedoucí pozici se cítí jako v kramflecích. Především pokud jde o místo, kde pracuje s lidmi. Má totiž velký komunikační dar a přirozenou autoritu. Všechny během vteřiny okouzlí a získá si jejich důvěru. Lev je skvělý manažer, vedoucí i ředitel.

Další jeho hlavní charakteristikou je velkorysost. Umí se postavit za slabší a rád je zahrne svou přízní. Nedělá mu problém se dělit, ať už jde o majetek nebo věci nehmotného charakteru. Není divu, že Lev je velmi často štědrý mecenáš.

Je si zkrátka vědom svého vlastního postavení, a tak mu nedělá problém pomoci i méně šťastným, kteří si to podle něj zaslouží. Necítí se jimi ohrožen a nemá potřebu si na nich něco dokazovat tím, že by je zadupal do země. Další jeho skvělou vlastností je, že umí odpouštět. Nelpí na starých křivdách a dokáže je přejít. Nechce se zabývat minulostí, raději hledí do budoucnosti.

O Lvu jeho okolí ví, že je silná a schopná osobnost. Vyzařuje z něj aura moci. A všichni jeho blízcí to vnímají. I Lev sám to o sobě ví a dokáže toto svoje charisma využít ve vlastní prospěch, když jedná s ostatními. Co si předurčí, to udělá. 

Lvi jsou cílevědomí a rozhodně jen tak něco nevzdávají. Lidé si často myslí, že jim všechno spadne do klína. Ale za jejich úspěchem je spousta práce. Díky jejich šarmu to však vypadá, že se vlastně vůbec nenadřou a štěstí jim do cesty přichází zcela spontánně. 

Díky této cílevědomosti a zaujetí pro věc jsou těmi nejlepšími umělci. Ať už jsou to obrazy, hudba nebo jiný druh umění, do svého díla dají celou duši a píli. Výsledek proto stojí za to. Asi Vás nepřekvapí, že se jim díky jejich povaze nejlépe daří na divadle a ve filmech.

Lev nikdy neplýtvá energii na něco, co mu přijde jako zbytečnost. Vždy šikovně odhadne situaci a pozná, kdy jde o marnou snahu. Nechybí mu odvaha pustit se do odvážného projektu, kterému důvěřuje. 

Jelikož má Lev velkou důvěru sám v sebe, jeho ego mu někdy může přerůst přes hlavu. Bývá trochu ješitný, paličatý a také marnotratný. Na druhou stranu je plný vášně a energie, kterou mu ostatní znamení mohou závidět.

clanek_001

Jaký je muž ve znamení Lva

Muž ve znamení Lva má rád pěkné a zajímavé věci. Nebojí se utrácet a rozhodně mu není líto peněz, pokud mu dotyčná věc udělá radost. Libuje si v luxusu. Právě proto, aby si ho mohl dovolit, se celý život snaží být úspěšný a mít dobrou kariéru.

Ženy mají nejraději na mužích Lvech to, že jsou pozorní milenci. Vědí, jak se chovat k dámě a umí se dvořit jako správní gentlemani. Rádi kupují dárky a zvou do drahých restaurací. Bez lásky nedokážou žít, a tak partnerku zahrnují pozorností po celou dobu soužití, a nejen ze začátku. Mezi Lvy je bohužel velké množství žárlivců, a tak je s nimi potřeba o všem mluvit a dát dostatečně najevo, že on je ten nejdůležitější ve Vašem životě.

Ač má Lev velké sebevědomí, potřebuje, aby ho někdo chlácholil a lichotil mu. Dělá mu to radost. Je rád, když ho ostatní oceňují za jeho zásluhy nebo charakter. Pokud ho i Vy budete rozmazlovat, zkrotíte jeho temperament a z divokého krále zvířat se stane hravé kotě.

Se Lvem se nikdy nebudete nudit. Je to král salónu, který miluje zábavu a život. Nerad ztrácí čas, a tak jde hned k věci. Má tendenci jednat přímočaře a někdy až příliš bez obalu. Nechce se zdržovat, a proto vždy jedná na rovinu. U Lva se nemusíte bát falše. U něj totiž platí: Co na srdci, to na jazyku. Navíc, falešné jednání je pod jeho úroveň. A na to je příliš hrdý.

clanek_002

Jaká je žena ve znamení Lva

Lvice jsou okouzlující dámy, které vystupují velmi elegantně a žensky. Rozhodně je nezastihnete neupravené, v teplákách a s mastnými vlasy. Kdepak. Ony chtějí být za každých okolností dokonalé. A to i kdyby měly jít jen na poštu.

Jsou to silné a nezávislé osobnosti. Vědí, jakou moc mají nad ostatními, a jsou si vědomy svého přirozeného šarmu. Ženy v tomto znamení nikdy nepochybují o svých schopnostech, a proto se nepotřebují spoléhat na nikoho jiného. Jsou dominantní a rozhodně mezi nimi nenajdete žádnou zakřiknutou domácí puťku.

Tak, jako jejich mužský protějšek, i ony mají silnou vůli, sebevědomí a umí si jít za svým. Jsou pracovité a často za sebou mají velice úspěšnou kariéru. Umí odhadnout situaci a vědí, když se před nimi objeví skvělá příležitost. Nebojí se ji čapnout za pačesy a jít do toho na 100 %. Proto jsou ze Lvic skvělé investorky. Nejlépe se jim ale daří ve službách a na pozicích, kde se pracuje s lidmi. Lvice jsou zábavné, srdečné a ostatní jim rádi naslouchají. Vědí, jak si získat klienta na svou stranu.

Lvice zbožňují, když je někdo opečovává a rozmazluje. Potřebují spoustu pozornosti. Ač jsou skvělé společnice a všichni s nimi rádi tráví čas, běda, jak ji zastihnete ve špatné náladě. Žena Lvice umí pěkně cenit zuby. Mají sklony k dramatickému chování. Nejvíce ji rozčiluje neupřímnost a zbabělost. Do špatného rozmaru ji ale dostanete také tím, když se jí nebudete dostatečně věnovat.

Ženy narozené ve Lvu jsou milující matky. O děti pečují s největší láskou a snesly by jim modré z nebe. Bedlivě je opatrují, tak jako lvice v savaně pečuje o svá lvíčata. Chtějí, aby děti vyrostly v odvážné a úspěšné osobnosti, tak jako je jejich matka. Někdy na ně mohou být přísné, ale to jen proto, že to s nimi myslí dobře.

clanek_003

Jaký vybrat dárek pro Lva?

Vybrat dárek pro Lva není vůbec těžké. Hlavněje nezapomenout na to nejdůležitější. Jak už jsme uvedli, Lev má rád pěkné a luxusní věci. Dbejte na to, abyste mu dárkem dali najevo, jak moc ho máte rádi a polichotili mu.

Určitě si dejte pozor na levné a nekvalitní dárky. Raději se jim vyhněte obloukem. Ne, že by Lev byl tolik povrchní. Spíše by si to bral jako osobní urážku. Připadalo by mu, že si ho dostatečně nevážíte. A víte, jak je ego Lva citlivé. Ač je to král džungle, jakmile ho něco rozhodí, jeho nálada se okamžitě zhoupne a dobrý rozmar je pryč. 

S parfémem nikdy neuděláte chybu. Vybíráte dárek pro partnerku, maminku nebo kamarádku? Lvice jsou temperamentní a vášnivé. Hodí se k nim výrazné a kořeněné vůně, které podtrhnou jejich ohnivou povahu. Mají rády i ovocné tóny, avšak těm květinovým nebo vodním se raději vyvarujte. S jejich povahou by taková vůně působila příliš mdle. Pro muže Lva se rovněž hodí kořeněné vůně, které budou ladit s jeho jiskřivou osobností. Sáhněte po parfému se skořicí a citrusy, to je sázka na jistotu.

Lvi milují módu a chtějí dobře vypadat. Věděli jste, že se návrháři jako Coco Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Jeremy Scott nebo Michael Kors narodili ve znamení Lva? Není proto divu, že každý Lev má skvělý čuch na módu. Darujte mu dárkový poukaz do oblíbeného butiku nebo obchodu s oblečením. Je to šalamounské řešení – jak jinak trefit správnou velikost, odstín či materiál? Lvi jsou velmi vybíraví, a tak to raději nechte na nich.

Dále Vám doporučujeme koupit šperky. Lev je prostě znamení, které si libuje v pěkných věcech, a co teprve pokud se blýskají. Pro ženu můžete koupit například náušnice nebo přívěsek se symbolem jejího znamení. Preferují zlato, a to i to bílé nebo růžové. Pro muže můžete sáhnout po elegantním náramku. A samozřejmě hodinky. Ty jsou sázka na jistotu, jak u Lvice, tak u Lva. Raději ale kupujte kovové, dřevěným šperkům ani hodinkám Lvi zase tolik nefandí.

Lvovi uděláte největší radost malováním podle čísel. Vyberte mu z naší nabídky motiv s něčím, co má rád. Nejlépe mu tak dáte najevo, že ho znáte a záleží Vám na něm. Šperk nebo poukaz umí koupit každý. Avšak dárek s něčím, co mu je skutečně blízké? Na takový dárek nikdy nezapomene.

Obraz si navíc po dokončení vyvěsí u sebe doma. Neustále tak bude mít Váš dárek na očích a vždy, když ho uvidí, vzpomene si na Vás. Nemusíte se bát, že by ho ztratil na koupališti nebo mu za půl roku došel. Obraz s ním zůstane už po celý život. Profesionální akrylové barvy, které dodáme společně s obrazem, se totiž vyznačují dlouhou životností a sytostí, která i po letech září jako první den. Kromě toho přidáme také štětce a vzorový obrázek, kterého se bude při malování držet.

V naší nabídce najdete spoustu motivů. Roztřídili jsme je na základě témat. Vybírat můžete například ze:

  • Zvířat
  • Květin a rostlin
  • Krajin, přírody, ročních období a zátiší
  • Známých měst, míst a staveb (historických i těch moderních)
  • Jídla a pití
  • Lidí a osobností
  • Romantických motivů
  • Obrazů od známých malířů
  • Auto-moto

Jak vidíte, najdete u nás naprosto cokoliv. Stačí jen prozkoumat příslušnou kategorii. Díky malování podle čísel se Lev může rázem přenést na oblíbené místo nebo se pokochat pohledem na krásnou pláž. 

clanek_004

Pokud má rád umění, pořiďte mu reprodukci některého z mistrů malířů. Najdete u nás české i zahraniční klasiky, například Gustava Klimta nebo Vincenta van Gogha.

clanek_005

Nebo je Váš Lev fanouškem hudby, filmů či seriálů? Tak to mu určitě uděláte radost motivem s jeho oblíbeným hercem nebo interpretem.

clanek_006

U nás si můžete objednat také obraz na zakázku podle vlastní fotografie. Tím u Lva na 100 % zabodujete. Hned uvidí, jak moc ho máte rádi, a velmi mu tím zalichotíte. Zvěčněte Váš společný okamžik, ať už jde o fotku z výletu, svatby nebo třeba oslavy narozenin.

clanek_007

Přejeme Vám hodně štěstí s výběrem dárku pro Vašeho Lva. Oslavte její či jeho narozeniny společně a v dobré náladě!