Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Listopad ve znamení Štíra

Kdo se narodil mezi 24.10. a 22.11, řadí se mezi Štíry. Z lidí ve znamení Štíra se rekrutuje spousta umělců. Štír je sebevědomý a klidný, ačkoliv je většinou plný citu a emocí. Uvnitř něj tedy probíhá bouře, kterou nejlépe ventiluje právě uměním. Například malováním. A který Štír si na malování netroufá, tomu doporučujeme začít s malováním podle čísel.

clanek_001

Osobnost Štíra

Živlem Štírů je voda. A vody jejich duše jsou opravdu hluboké. Na první pohled působí pasivně a podřízeně, ale uvnitř jsou plní energie a vnitřní síly. Na svou příležitost si dokážou počkat a pohlídají si tu nejlepší chvíli. Jejich smysl pro načasování souvisí s jejich analytickým myšlením.

Mají silnou vůli, trpělivost a vřelé city. Jsou to mistři psychologie, což ovšem v nesprávný moment může vyústit až v manipulativní chování. Přemíra jejich citů je také občas vede k závislosti na partnerovi a velké žárlivosti.

Muž Štír

Žijete se Štírem? Pak víte, že ve společnosti není obvykle středem pozornosti. Je spíše zvyklý držet se v ústraní. V práci je pečlivý, svědomitý, ale nevyniká tím, že by na sebe přitahoval pozornost. Je spíše nenápadný. Někde uvnitř však skrývá netušené vášně a pocity a jeho názory jsou jasné a vyhraněné.

Silnou stránkou je jejich pevná vůle. Pokud se pro něco rozhodnou, nic je nezastaví na cestě ke splnění cíle. Rád si užívá příjemných věcí a zážitků. Miluje umění, zejména obrazy a dobrou literaturu. Nepohrdne dobrým jídlem a je také citlivým milencem.

Urazit Štíra je ale snadné. Dost si zakládá na své pravdě a přesvědčit ho o tom, že udělal chybu nebo že se plete, je skoro nemožné. Pokud uděláte tu chybu, že se s ním pustíte do křížku, počítejte s tím, že Štír křivdy nezapomíná. Skutečné, ani domnělé. I po letech umí připomenout, jak jste mu kdysi ublížili, a k pomstě nemá daleko.

Žena Štír

Lásku k umění a kráse mají ženy ve Štíru společnou s muži. Rády se obklopují hezkými věcmi. Jejich domácnost je vždy elegantní, plná bytových doplňků. Ale nepředstavujme si vitríny plné kýčovitých drobností, na které jen sedá prach. Jde spíše o pěkné obrazy na stěnách, vystavené knihy v zajímavých obalech a netradiční bytové doplňky.

Ženy se řídí spíše srdcem a city, než že by si každý krok rozumově zdůvodnily. O ženách ve znamení Štíra to platí dvojnásob. Občas jejich intuice hraničí až s jasnozřivostí. Když se zamilují, je to hluboce, vášnivě a natrvalo. Upřímnost, čestnost a opravdovost ve vztazích, které projevují, ocení i u druhých lidí. Snesou raději nepříjemnou pravdu než milosrdnou a nevinnou lež.

Jejich vášnivost a přemíra citů se projevuje v reakci na zjevnou nespravedlnost nebo neupřímnost. Ani ony na křivdy nezapomínají, podobně jako mužští Štíři. Horlivě brání pravdu, ačkoliv násilí je jim cizí.

Když milují, tak naplno a ze srdce. Zklamání v lásce nesou těžce a dlouho se s ním vyrovnávají. Dokáží sice odpustit, pokud vycítí upřímnou omluvu a pokání, ale věřte, že nikdy nezapomenou.

clanek_002

Slavní lidé ve znamení Štíra

Znamení Štíra provází mnoho známých a slavných lidí. Posuďte sami, jak dobře odpovídají jejich charakteristiky vášnivému a citlivému Štíru.

Pablo Picasso – malíř

Tohoto slavného umělce jistě znají všichni, kteří byť jen něco zaslechli o moderním umění. Jde o zakladatele a nejznámějšího představitele uměleckého směru kubismus. Pablo měl opravdu bouřlivý život plný vášnivých vztahů a dramatických rozchodů.

Jeho díla se řadí k těm nejdražším, která se prodávají v různých galeriích a aukcích. Jeden z jeho obrazů – Housle a hrozny – můžete najít i na našem e-shopu. Patří dokonce k těm jednodušším na namalování, takže i začínající malíř jej jistě zvládne namalovat.

clanek_003

Niccolo Paganini – houslista

Díky svému neobyčejnému hudebnímu talentu je mnohými považován za největšího houslového virtuosa, který kdy žil. Už od útlého dětství se učil hře na housle. Cvičil až 7 hodin denně, v čemž vidíme jasný rys Štírovy píle a cílevědomosti. Už od svých 9 let koncertoval.

Jeho vášeň je dobře vidět jak z jeho milostných vztahů, například se sestrou Napoleona Bonaparte, tak i z jeho způsobu hry na housle. Trpěl Marfanovým syndromem, který mu ale na druhou stranu umožňoval takové protažení šlach jeho rukou a prstů, že mohl svou jinak normální rukou dosáhnout až dvojnásobného rozpětí.

Hrál tak vášnivě, jak bychom od Štíra očekávali. Na jednom koncertě prý při své hře na houslích přetrhl tři ze čtyř strun. Přesto dokázal koncert dohrát na nejnižší struně G.

Diego Armando Maradona – fotbalista

Všeobecně je považován za jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších světových hráčů všech dob. Vypracoval se svým úsilím a cílevědomostí, tak charakteristickou právě pro Štíry, z chudinské čtvrti Buenos Aires až na světové fotbalové stadiony jako hvězda a miláček fanoušků. 

Vášnivý Štír se v něm projevil tím, že byl otcem osmi dětí, které měl s pěti ženami. V osobním životě Maradonu stíhala nejen obrovská sláva a uznání, ale i závislost na kokainu a pohyb ve zločineckém podsvětí. Přezdívalo se mu „Zlatý chlapec“.

Slavná je jeho „Boží ruka“ kvůli gólu ve čtvrtfinálovém zápase s Anglií v roce 1986. Maradona hlavičkoval do branky, ale Angličané hned upozornili na to, že použil ruku, což pravidla neumožňují. Rozhodčí ale sporný gól uznal a Argentina postoupila do semifinále.

Později Maradona při konfrontaci řekl, že to byla „trošku Maradonova hlava a trošku boží ruka“. Až mnohem později přiznal, že opravdu zahrál rukou.

Claude Monet – malíř

Malířské nadání projevoval už ve škole. Jeho výstižné karikatury učitelů a občanů města vzbudily pozornost místního malíře Eugène Boudina, který byl od roku 1856 jeho prvním malířským učitelem. Povaha Štíra se u Moneta projevila tím, že se rozhodl stát se malířem i proti vůli rodičů.

Na ZUTY můžete najít několik jeho obrazů, abyste se také mohli dotknout tohoto génia a představitele impresionismu.

clanek_004

 

clanek_005

Malujte podle čísel

Ať už jste zrozeni ve znamení Štíra, či v úplně jiném, nebo dokonce ani na znamení zvěrokruhu nevěříte a neberete na něj ohled, pěkný obrázek si můžete namalovat i Vy. Stačí navštívit náš e-shop, vybrat si z více než 2500 námětů ten svůj a vrhnout se na to.

Přejeme Vám pěknou zábavu a radost z výsledku.