Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Co vybrat jako dárek pro dědečka nebo babičku? Malování podle čísel potěší každého!

Vánoce už se kvapem blíží. Copak asi letos vyberete pro své prarodiče a rodiče? Víme, jak toto každoroční dilema vyřešit. Zjistěte, jaké zásady Vám pomohou vybrat ten nejlepší dárek pod stromeček. A podívejte se i na tipy z praxe – babičku a dědečka potěšíte například malováním podle čísel

clanek_001

Vybírat dárky není nic lehkého. Často zjišťujeme, že jsme s rozumem v koncích, a tak raději koupíme něco osvědčeného, čím nic nezkazíme. Vůbec nejhorší je, když nás tlačí čas. Zkuste tento rok nakoupit nejen s předstihem, ale navíc vymyslet něco originálního. My Vám s tím rádi pomůžeme. Nejprve se podíváme na důležité rady, které Vám pomohou s výběrem. Pokud se jich budete držet, nejlepší dárek Vaši babička a dědeček dostanou pod stromeček právě od Vás.

5 zásad, jak vybrat ten nejlepší dárek pro dědečka nebo babičku

 

  • Darujte něco, co vyřeší jejich problém. Pokud mají tupé nože, kupte jim brousek. V případě, že je jim v zimě smutno a rádi by nějaké zpestření, rozveselte je něčím kreativním. Bolí je záda? Pošlete je na masáže.
  • Praktické a užitečné dárky mají největší úspěch. Pořiďte pro své nejbližší dárek, který má přidanou hodnotu a opravdu jim k něčemu bude. Takové pozornosti si totiž budou vážit mnohem víc. Termo či voděodolné oblečení na procházky s pejskem do sychravého počasí určitě přijde vhod. Nebo vyzkoušejte něco, co si mohou sami vyrobit, a poté si tím vyzdobit domácnost.

 

clanek_002

 

  • Dárky, které vyvolávají příjemné emoce, vedou. Pokud objevíte dárek, který bude babičce nebo dědečkovi připomínat nějakou milou vzpomínku, zvítězíte na plné čáře.
  • Dejte si záležet na prezentaci. Dárek by měl být hezky zabalený, tím celý dojem totiž ještě vylepšíte. Zkuste k němu připojit pěkně od srdce napsaný dopis. Nebo zvolte dárek menších rozměrů a zabalte ho do obrovské krabice. A poté do další menší, a takhle několikrát dokola – uvidíte, že se všichni pobaví.
  • Peníze až na druhém místě. Není nutné kupovat nejdražší pozornost z celé rodiny, jen abyste se vytáhli. Raději se ujistěte, že spadá do některých z předchozích bodů. Protože promyšlený a originální dárek za méně peněz je vždy lepší než nepromyšlený, nudný, ale drahý.

 

Malování podle čísel – recept na nejlepší dárek k Vánocům

Co je to vlastně malování podle čísel a proč byste ho měli darovat? Malování podle čísel je založené na podobném principu jako klasické omalovánky. S tím rozdílem, že plocha je mnohem větší a vybarvuje se profesionálními barvami. Pro naše motivy využíváme to nejlepší dostupné plátno na trhu, které je kvalitní, a barvy se na něm nerozpíjí. 

Každý motiv je rozdělen do několika menších políček, která se jedno po druhém postupně vybarvují. Každé políčko má své číslo. A ke každému číslu zase patří konkrétní barva. Podle tohoto jednoduchého klíče postupujete a vybarvujete. Podívejte se na náš článek Jak začít malovat. Najdete tam vše důležité, včetně instruktážního videa.

clanek_003

Motivy malování podle čísel jsou k dispozici v několika obtížnostech. Můžete si zvolit pro začátečníky i pro pokročilé. Tvořit tak může opravdu každý. I ten, kdo nemá s malováním příliš mnoho zkušeností. Stačí zvolit odpovídající obtížnost (klidně zvolte jednodušší, ať to babičku či dědečka neodradí) a budete se sami divit, jak v sobě prarodiče časem objeví skryté umělce.   

Proč je malování podle čísel skvělý dárek pro prarodiče

Malování podle čísel je zábavná kreativní činnost, která babičku i dědečka zabaví na spoustu večerů. To je pro nadcházející chladné a pochmurné měsíce přesně to, co potřebují. Navíc nám stále řádí covid, a tak je to i s chozením po známých a kamarádech trochu nejisté. Zahrádka je zazimovaná a počasí už delším procházkám nepřeje. Mohou ale trávit svůj čas pěkně doma v teple se štětcem v ruce! Uvidíte, jak budou nadšení.

clanek_004

Malování podle čísel je praktický a užitečný dárek. Potrénují si na něm soustředění a drobnou ruční práci. A jakmile bude obraz hotový, vystaví si ho pěkně na zeď, kde jim bude dělat radost. Navíc kdykoliv se na něj podívají, vzpomenou si na Vás.

Určitě dobře víte, co mají Vaši blízcí v oblibě. Je to nějaká filmová hvězda? Staré automobily? Romantická města a krásně modrá pobřeží? V našem e-shopu najdete ty nejlepší motivy zvířat, květin a rostlin, krajiny, přírody, období či zátiší, měst, jídla, celebrit, dopravních prostředků a mnohé další. A pokud mají rádi například Gustava Klimta nebo Clauda Moneta, u nás najdete i reprodukce slavných malířů.

clanek_005

Nabízíme také možnost nechat si udělat vlastní obraz podle fotografie. Zvěčněte jim například fotografii vnoučat, jejich čtyřnohého kamaráda nebo oblíbenou momentku ze svatby či z dovolené.

clanek_006

Nejlépe zpracované obrazy najdete na našem e-shopu

Proč byste měli nakoupit zrovna u nás? Udělali jsme radost již statisícům spokojených zákazníků. Jsme největší evropský výrobce malování podle čísel a zakládáme si na kvalitě služeb i produktů.

  • Garantujeme nejrychlejší doručení na trhu. Motivy máme připravené na skladě k express odeslání do 24 hodin. Doprava je zdarma při nákupu nad 1 100 Kč.  
  • Naše sady obsahují vše, co je k malování potřeba. Kromě obrazu v krabici najdete také profesionální štětce a nejlepší barvy z akrylu. Vše v krásné dárkové krabici. Nemusíte si tedy vůbec dělat starosti s prezentací, ta totiž bude na jedničku.

clanek_007

Nyní u nás probíhají slevy až 53 %. Motivy tedy pořídíte i za poloviční cenu. Můžete koupit obrazy rovnou dva. Jako dárek ke každému obrazu přibalíme také lupu. Postaráme se o to, že Vaše babička i dědeček budou mít pod stromečkem dárky, které je skutečně potěší. 

clanek_008

Na Vás je jen to, abyste vybrali správný motiv. O všechno ostatní se postaráme my. Do Vánoc už mnoho času nezbývá, a tak raději objednávejte co nejdříve. Pokud byste si přeci jen s výběrem motivu nebyli jistí, máme pro Vás řešení! Darujte dárkový poukaz Zuty a o Vánocích můžete společně s babičkou vybrat obraz, který jí padne do oka. Výběr správného motivu je tak zaručen!   

Jaké další dárky se hodí pro babičku a dědečka

U babiček je velkou výhodou, že jsou většinou aktivnější než dědečkové. Proto se nenechte odbýt tím, když Vám řeknou, že nic nechtějí, ani nepotřebují. Čím jí letos můžete udělat radost?

  • Pokud je babička vášnivá čtenářka, potěšíte ji členstvím v klubu čtenářů a rovnou i dárkovým poukazem, za který si bude moci nakoupit první várku knih ve slevě.
  • Radost jí určitě uděláte také masáží nebo vstupem do solné jeskyně. 
  • Ráda o sebe pečuje? Proč jí tedy nedat poukaz ke kadeřníkovi nebo ke kosmetičce. Babičku parádnici potěšíte i voucherem do oblíbeného butiku nebo řetězce s oblečením. Na novou kabelku nebo kabát totiž není nikdy ve skříni málo místa! 
  • Skvělé kuchařky potěšíte například knihou o vaření (babičky jsou přeci jen stará škola a na internet tolik nechodí), degustačním menu v restauraci nebo novou pekárnou, ve které si snadno připraví domácí chléb. Nakonec na degustaci vína nebo jídla pro gurmány si může zajít společně s dědečkem.
  • Roztomilé jsou také dárky s věnováním, například trička nebo plecháčky s veselými nápisy. A pro pečení jí zase můžete udělat radost válečkem se vzorem. 
  • A jelikož přichází studené roční období, stoprocentně ji potěšíte elektrickou vyhřívací dečkou, sadou voňavých sypaných čajů nebo balením kvalitní kávy z exotických dálek.
  • Nezapomínejte na to, že babička musí posilovat imunitu. Praktické jsou proto různé doplňky stravy, multivitaminy, multiminerály, ale třeba i kloubní výživa, která pečuje o pohybový aparát. 
  • Péči o domácnost jí usnadníte například robotickým vysavačem. Určitě najde využití i pro kvalitní brousek na nože.  
  • Babičky rády jezdí na výlety. Potěšte ji víkendovým pobytem v lázních nebo poblíž nějakého pěkného zámku ve vinařské oblasti. Nemusí jezdit nikam daleko, i v Česku se najde spousta krásných míst. Víkendové pobyty mohou být jak odpočinkové, tak trochu akčnější, nebo například jen zaměřené na wellness. Babičku výletnici potěší i praktické doplňky nebo funkční oblečení. Taková spolehlivá větrovka, to je parťák do nepohody, kterého určitě ocení.
  • Nezapomeňte na kouzlo vlastnoručně vyrobených dárků. Tím mohou babičku překvapit zejména vnoučata. Ale klidně i Vy! Pokud rádi děláte například pečené čaje nebo pěkné dekorace do domácnosti, obdarujte je tím. Dárek, který jste sami vyrobili a je skutečně od srdce, jim udělá opravdu velkou radost.

clanek_009

Dárek pro dědečka může být trochu větší oříšek. Muži se málokdy svěří s tím, jaké mají záliby. A na otázku, co by si přáli, vždy říkají, že neví. Nebo že nic nechtějí. Naštěstí pro Vás máme hned několik nápadů, jak mu můžete o Vánocích udělat radost. 

  • Každý děda je tak trochu kutil. Pokud rád něco vytváří, spravuje, nebo má dokonce svou vlastní dílnu či garáž, kam si chodí „odpočinout“, potěšte ho dárkem, který využije při svém hobby. Kupte například novou sadu nářadí nebo příslušenství do dílny. Také nové montérky udělají radost. 
  • Vsaďte na nadčasové doplňky – kravatu, peněženku, opasek nebo pohodlné denní a noční prádlo. I obyčejné ponožky udělají radost. Protože těch je přeci vždy nedostatek. 
  • V případě, že rád čte, tak to máte jednoduché. Pořiďte mu poukaz do knihkupectví nebo antikvariátu. Pokud byste ale rádi darovali něco konkrétního, ilustrované knihy s historickými fotografiemi jsou moc pěkný dárek.
  • Fotografie vnoučat v pěkném rámečku přinese dědečkovi radost pokaždé, když se na ně podívá. Sáhněte po moderní variantě, digitálním fotorámečku. Ten umožňuje nahrát více fotografií najednou, a tak bude mít po ruce vždy své nejoblíbenější vzpomínky.
  • Pokud Váš dědeček rád sportuje, pořiďte mu permanentku do oblíbeného sportovního centra či do bazénu. 
  • Pro vášnivé zahradníky zaplaťte předplatné zahradnického časopisu. Nebo pořiďte zahradnické vybavení, polohovatelnou stoličku na plení či nový klobouček proti sluníčku. 
  • Nezapomeňte na jeho zdraví. Pořiďte mu vitamíny přímo pro seniory, ve kterých je vše, co starší člověk potřebuje pro aktivní život. 
  • Je dědeček kulturně založený? Kupte mu společně s babičkou lístky do divadla nebo do kina, ať si spolu vyrazí jako za mladých let.

Přejeme Vám hodně štěstí při výběru letošních dárků!