Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Malování podle čísel – ideální dárek pro babičku a dědu

miniatury_clanek-darek-pro-babicku

Dárky pro prarodiče – ať už vánoční, narozeninové, či k jakékoliv jiné příležitosti – jsou vždycky záludným oříškem! Nic přece nepotřebují, vše mají a nejradši by dali i na vlastní oslavě dárek vám. Opravdu však neexistuje dárek, který by je potěšil? Rozzářil jejich obličej příjemným překvapením? 

Překvapte vaši babičku či dědu malováním podle čísel – originálním dárkem a jedinečnou zábavou, která prarodiče chytne a jen tak nepustí.

Posilování těla i mysli

Slyšíte o malování podle čísel poprvé? Tahle skvělá technika malování, při které vybarvujete obraz podle očíslovaných oblastí, dokáže udělat zdatného malíře i z výtvarných antitalentů. Předkreslené oblasti a číslované odstíny barev vedou vaši ruku bez obav a zbytečného stresu, jak dílo dopadne.

Malování podle čísel je tak jedinečným relaxem, který dokáže blahodárně působit na úzkostné stavy, deprese či stres. Zároveň se také jedná o aktivitu posilující organizační a koordinační dovednosti, trpělivost a kognitivní funkce paměti. Je proto výborným cvičením pro seniory, které je udržuje v dobré psychické i fyzické kondici.  

A jaký obraz prarodičům na malování vybrat? Rozhodně je netrapte titěrnými detaily, na které budou potřebovat lupu a dvoje brýle, a sáhněte raději po velmi snadnésnadné obtížnosti. Motivy obrazů vybírejte nejlépe podle jejich zájmů, případně zvolte takové, s nimiž jednoznačně neuděláte chybu, tedy motivy krajin a přírody, měst či květin.

shutterstock_1765740380

Dárek od srdce

Nejste si jistí, že babička či děda malování zvládnout? A co kdybyste je obdarovali vlastním dílem? Malování podle čísel není doménou pouze seniorů, skvěle si jej užijete v každém věku. Pokud si tedy nejste jistí, zda by malování prarodiče bavilo, nebo by se při něm díky sníženým motorickým schopnostem spíše trápili, vytvořte jim vlastnoručně vyrobený obraz, který si s radostí pověsí na zeď. 

Značnou výhodou vlastního malování je, že se nemusíte omezovat pouze na vybrané motivy s nízkou obtížností, ale můžete pro prarodiče vytvořit třeba obraz podle vaší fotografie. Využijte například povedenou rodinnou fotografii nebo veselou fotku babičky s dědou. Jakmile se na vámi namalovaném obraze poznají, jistojistě se radostí celí rozzáří. A o tom to koneckonců je. Vytvořit jim dárkem hřejivý úsměv na tváři. 

shutterstock_1318238912