Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Malujte jako Gustav Klimt a objevte svět krásných dam a erotiky

Gustava Klimta všichni známe díky jeho portrétům krásných žen, které namaloval po způsobu byzantských mozaik. Ovšem s dotykem romantické secese. Jak to vypadalo, když se tyto dva světy setkaly v mysli rakouského génia? Poznejte s námi svět Gustava Klimta a naučte se malovat jako on. S malováním podle čísel!

miniatura_FB-gustav-klimt

Kdo byl Gustav Klimt?

Kdo byl Gustav Klimt a čím se tento rakouský malíř proslavil? Narodil se kousek od Vídně za dob Rakouského císařství v roce 1862. Zemřel v nedožitých 56 letech v roce 1918. Jeho otec byl zlatník, který mimochodem pocházel z Travčic u Litoměřic. 

Smysl pro detail a umělecké nadání Gustav zřejmě zdědil po něm. Spousta jeho obrazů navíc budí dojem, že jsou vykládané zlatem a poskládané z malých dílků, tak jako byzantské mozaiky, kterými se inspiroval. Takový luxus na plátně, to je panečku podívaná. Pro Klimta jsou typické výrazné barvy a smysl pro detail. Přesto jeho díla působí něžně a nenuceně. 

Stopy Gustava Klimta vedou i do České republiky. V Karlových Varech a Liberci se podílel na výzdobě tamních divadel. A jeho liberecká malovaná opona slouží až dodnes. Tohoto malíře odborníci řadí k secesnímu i symbolistickému stylu. Přičemž o něm říkají i to, že byl zakladatel vídeňské secese.

S velkými secesními mistry měl jedno společné. A to lásku k dámám a obdiv k ženskému tělu. Gustav Klimt maloval převážně portréty na zakázku. A to buď portréty žen z vyšší společnosti (se kterými měl spoustu utajených aférek) nebo modelek. Za svůj život namaloval okolo 4000 aktů.

Je to až k nevíře, ale poté, co ve svém ateliéru zemřel na mrtvici, přihlásilo se k pozůstalosti 14 nemanželských dětí. Dodnes se na půdě Vídeňské akademie umění koná každoroční setkání potomků Gustava Klimta.

Kolik takový obraz na zakázku stál? Gustav Klimt si za portrét účtoval okolo 35 tisíc rakouských korun. Na tehdejší dobu to bylo opravdu hodně a jen tak někdo si portrét od mistra dovolit nemohl. Částka byla desetkrát vyšší než plat vyššího státního úředníka. Kromě portrétu však občas maloval i krajinky, které rovněž patří mezi pozoruhodná díla. 

Jeden z jeho nejznámějších portrétů, Zlatá Adele, se v roce 2006 vydražil za téměř tři miliardy korun. Tehdy utrhl rekord a stal se nejdražším zobchodovaným obrazem na světě. Prvenství mu časem sebral Jackson Pollock a Willem de Kooning. A tak Zlatá Adele obsadila třetí příčku mezi nejdražšími obrazy světa.

Se Zuty.cz však můžete mít některý z jeho fenomenálních obrazů již od 307 Kč. Proč si rovnou nezaložit celou sbírku? Vydejte se s námi do světa krásy, romantiky a vzrušujících, tajemných žen Gustava Klimta.

Obrazy Gustava Klimta na Zuty.cz

Na Zuty.cz jsme připravili sérii obrazů od Gustava Klimta. Všechny je najdete na našem e-shopu v kategorii Velcí malíři. Poté už jen stačí vybrat Gustava Klimta a hned se Vám vyfiltrují všechny jeho reprodukce, které nabízíme.

Pojďme se nyní podívat na reprodukce Gustava Klimta, které Vám přinášíme jako obrazy podle čísel.

Polibek

Zřejmě nejznámější Klimtův obraz je něžný Polibek, který je plný vášně a lásky. Odborníci o něm říkají, že patří k vrcholu jeho zlatého období – tedy že jde o jeden z nejlepších obrazů, které vymaloval ve zlaté tematice. A že jich nebylo málo. Je na nich patrná nejen inspirace zlatnickým uměním, ale i byzantskými mozaikami. 

Můžete se na něj podívat v galerii Belvedere ve Vídni. Anebo si ho vymalovat a pověsit u sebe doma. Jen si představte, jak na sebe budete pyšní, až se Vás známí zeptají, co je to za obraz. A vy řeknete: To jsem namaloval já!

clanek_001

Virgin

Virgin neboli Panna je symbolistickým dílem Gustava Klimta. Pro Klimta bylo typické, že symboličnost dával najevo skrze erotiku. A erotické je právě toto dílo, které je plné smyslnosti snící mladé dívky. Nechte svůj štětec tančit po obraze jako pravý virtuóz a přeneste se do světa snů Klimtovy Panny. Tento obraz je jako dělaný do ložnice, kde Vám pomůže rozdmýchat partnerskou vášeň.

A pokud by Vás tento obraz hodně zaujal, můžete si nejen pořídit vlastní reprodukci na Zuty.cz, ale i si jít prohlédnout originál. Je k vidění v pražské Národní galerii. 

clanek_002

Zlatá Adele

Zlatá Adele je portrét Adele Bloch-Bauerové, manželky bohatého průmyslníka Ferdinanda Bloch-Bauera. Adele byla mecenáškou Gustava Klimta (a možná i jeho tajnou milenkou). A proto ji namaloval nejen jednou, ale hned dvakrát. Toto dílo mu zabralo tři roky. Dokonce o něm byl natočený film, Dáma ve zlatém s Helen Mirren v hlavní roli.

Zlatá Adele se však stala jedním z jeho nejznámějších obrazů. Zlatá Adele je krásný, elegantní obraz, který skvěle zapadne do Vašeho interiéru.

clanek_003

Judita

Adele Bloch-Bauerová byla opět předlohou tomuto obrazu. Ovšem tematika je tentokrát inspirovaná biblickou Juditou. Místo mstivé starozákonní postavy je Klimtova Judita (jinak také Salome) smyslnou femme fatale, která Vás rozhodně nenechá chladnými. 

Tento obraz si můžete pořídit jak v menším rozměru 40×50 cm, tak ve větším, a to 80×100 cm. Patří sice mezi náročnější, ovšem pokud máte s obrazy podle čísel nějaké zkušenosti, bez problémů ho zvládnete vymalovat.

Jestli jste však ještě malování podle čísel nezkoušeli a přeci jen byste o Juditu stáli, nebojte se výzvy a pusťte se do toho. Díky lupě zdarma uvidíte i na ty nejmenší detaily a s tímto náročnějším obrazem si poradíte. Úplně jako pravý mistr!

clanek_004

Zahrada se slunečnicemi

Zahrada se slunečnicemi neboli Květinová zahrada je obraz, který rovněž utrhl nemalý rekord. Vydražil se za 1,5 miliardy korun. Do roku 1968 jste ho mohli spatřit v Národní galerii v Praze, která ho odkoupila v roce 1910 za osm tisíc korun. Později ho však tato instituce vyměnila za jiné obrazy od Eduarda Maneta.

Zahrada se slunečnicemi patří mezi druhy obrazů, které nejsou tak známé, jako Klimtovi obrazy žen. Přesto mají jeho krajinky neodolatelnou, romantickou atmosféru plnou harmonie a klidu. Tento obraz potěší každého, kdo má hektický život a potřebuje si trochu oddychnout.

Stačí vzít štětec do ruky a ponořit se do kouzelného Klimtova světa. Uvidíte sami, že brzy zapomenete na všechny starosti a naplno se ponoříte do uklidňující zelené Zahrady se slunečnicemi.

clanek_005

Hygeia

Hygeia je malbou ze série děl pro vídeňskou univerzitu. Hygeia byla součástí obrazu Medicína. V sérii dále namaloval Fylozofia a Jurisprudence. Hygeia je postava z řecké mytologie. Byla bohyní zdraví a čistoty. Zlatá barva dokresluje její vznešenost a důležitost. Motiv tak díky kombinaci výrazných barev působí opravdu majestátně

Tento podmanivý obraz podle čísel osloví každého, kdo ho vidí. Pokud hledáte originální motiv, který má co říct, pak je to právě Hygeia.

clanek_006

Na Zuty.cz najdete i další umělce a jiné motivy

Kromě Gustava Klimta na našem e-shopu najdete i spoustu jiných umělců, ať už z dávné minulosti, nebo nedávné doby. Kromě mistrů renesance si u nás můžete pořídit také barokní malíře, impresionisty, symbolisty, expresionisty a tvůrce z dalších moderních směrů. 

Kromě známých umělců nabízíme i motivy od současných tvůrců, kteří se zabývají fotografiemi přírody (například Ted Davis) nebo malbou exotických zvířat (Howard Robinson). Dále také motivy měst, míst, auto-moto, obrazy s celebritami, postavami z pohádek, her a spoustu dalšího. Stačí si prohlédnout náš e-shop. Každý si u nás najde to své!

Malujte jako umělec díky malování podle čísel

S obrazy podle čísel se naučíte jednoduchou malířskou techniku, kterou zvládne opravdu každý. Nezáleží na tom, jestli máte nějaké zkušenosti. Ani na tom, zda jste dospělí, senioři nebo malé děti. Stačí si najít tu správnou obtížnost a začít! Protože kde je chuť a píle, tam vznikají krásné obrazy.

TIP: Nevíte, jaká náročnost je pro Vás ta správná? Podívejte se na našeho průvodce rozdíly v náročnostech. Poradíme Vám!

Tak, jako budete malovat obrazy podle čísel, maloval sám Leonardo da Vinci. Tuto techniku učil své žáky, aby mohli dokončovat díla, na která mu nezbýval čas, a aby je zároveň naučil malířskému řemeslu. 

Jak tedy obrazy podle čísel fungují? Na plátno natiskneme motiv. Tento motiv je rozdělený na několik malých plošek s čísly. Ke každému číslu patří nějaká barva. A podle tohoto klíče se celý obraz vybarvuje. Postupujete plošku za ploškou a podle čísel jim přiřazujete ty správné barvy. Není na tom nic těžkého. A přesto výsledek vypadá úplně jako od profesionála.

TIP: Chcete se o technice obrazů podle čísel dozvědět víc? Přečtěte si náš článek Jak začít malovat. Najdete v něm nejen teoretické informace, ale i instruktážní video s ukázkou, jak malování vypadá v praxi.

Díky malování podle čísel od Zuty.cz se naučíte něco nového. Osvojíte si zábavnou malířskou techniku. A naučíte se malovat jako praví malíři!

Malování podle čísel objednejte na Zuty.cz

Proč byste měli objednat obrazy právě u nás? Jsme největší evropský výrobce malování podle čísel. Kromě Čech vyvážíme i do dalších zemí EU, avšak každý zákazník je pro nás důležitý a všem se věnujeme se stejnou láskou a péčí. Protože malování baví i nás a chceme, abyste z něj měli stejné potěšení.

V našem e-shopu najdete přes 2500 motivů. Věříme, že se k nám po první zkušenosti rádi vrátíte, tak jako naprostá většina našich zákazníků. Malování podle čísel je totiž zábavná a antistresová činnost, díky které si krásně oddychnete a zapomenete na starosti. Navíc je návykové!

Na to, že se k nám zákazníci vrací, jsme připravení. Připravili jsme pro Vás věrnostní Zuty klub. Zaregistrujte se a získáte nárok na parádní slevy. Jaké jsou?

  • Ihned po registraci sleva 2 %,
  • součet hodnot nákupů nad 4 000 Kč sleva 3 %,
  • součet hodnot nákupů nad 9 000 Kč sleva 4 %,
  • součet hodnot nákupů nad 14 000 Kč sleva 6 %.

Všechny Vaše nákupy se sčítají na zákaznickém účtu. A jakmile dosáhnete určité hranice, získáte doživotní slevu v procentech. Proto se vyplatí registrovat hned při prvním nákupu, ať Vám neuteče žádná příležitost, jak ušetřit na Zuty.cz.

Na každý nákup nad 990 Kč navíc nabízíme dopravu zdarma. K motivu od nás obdržíte lupu zdarma, akrylové barvy a nylonové štětce. Zkrátka vše, co pro malování potřebujete.

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. 

Zároveň Vám doporučujeme k nahlédnutí sekci Poradna. Najdete tam spoustu návodů a rádců, kteří Vás provedou nákupem od začátku až do konce a poradí, jak si malování opravdu užít.