Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Muži a malování, aneb malování není jen doménou žen

Malování podle čísel je skvělá zábava a relaxační činnost nejen pro ženy, ale i pro muže. V následujícím článku se podíváme na to, proč by měli s malováním pánové začít. Připravili jsme pro Vás také rozhovor s naším věrným zákazníkem panem Jaromírem, který je důkazem, že malování není jen dámská specialita. A v závěru najdete tipy na motivy v naší nabídce od světových malířů-mužů, kteří si získali srdce lidí po celém světě.

Proč je malování podle čísel ideální volbou pro muže

Malování podle čísel spousta lidí objevilo během koronavirového období. Má to svůj důvod. Všichni jsme byli pod velkým tlakem a v nejistotě. A co Vás nejlépe přivede na jiné myšlenky a pomůže Vám se odreagovat? Kreativní činnost.

Ano, ne každý je talentovaný malíř. Jenže u malování podle čísel na ničem takovém nezáleží. Systém je podobný jako u omalovánek. Jen si k tomu domyslete propracovanější motivy, kvalitní barvy a větší formát. Obraz je rozdělen na malé plošky. Každá má číslo a k číslu vždy patří konkrétní barva. Jak vidíte, systém je to docela jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.

Mezi lidmi panuje takový malý předsudek – že malování je především pro ženy. Jenže tak to vůbec není. Muži, stejně jako dámy, jsou neustále vystavovaní stresu, potýkají se s výzvami a potřebují si vyčistit hlavu.

Malování podle čísel dokáže přesně to. Jakmile se postavíte před plátno a začnete tvořit, okamžitě vypustíte všechny starosti z hlavy. Pod rukama Vám začne vznikat něco jedinečného a Vy se do činnosti zcela ponoříte. Problémy s klienty nebo nejistota z uzávěrky bude ta tam. 

I muži potřebují něco, co jim zvedne náladu a přivede je na jiné myšlenky. Nemluvě o radosti z hotového obrazu. Vystaví si ho, nebo ho mohou darovat jako dárek. V naší nabídce najdete spoustu motivů, které určitě Vás nebo Vašeho blízkého osloví, a potěšíte ho tím.

Jaké motivy zvolit pro muže?

Na našem e-shopu máme hned několik kategorií motivů, ze kterých můžete vybírat. Stačí se tedy zamyslet nad tím, co byste rádi viděli viset u sebe doma, nebo co má Váš blízký rád. Jsou to auta, filmy nebo například rád cestuje? U nás najdete vše od idylických krajinek přes realistické obrazy celebrit až po reprodukce obrazů slavných umělců. Na výběr máte z kategorií:

  • Zvířata
  • Květiny a rostliny
  • Krajina, příroda, období, zátiší
  • Města, místa a stavby
  • Lidé a osobnosti
  • Abstraktní obrazy
  • Dopravní prostředky
  • Velcí malíři a další...

Kromě klasických obrazů si u nás můžete objednat i motiv podle vlastní fotografie. Ať je předloha jakákoliv, my ji pro Vás připravíme. Ano, fotografie jsou sice krásné, ale skutečný obraz má úplně jinou atmosféru a v interiéru vytvoří prvek, který zaujme každou návštěvu. 

Kromě motivu od nás v balíčku dostanete také kvalitní akrylové barvy a nylonové štětce zdarma. Obrazy mají různé stupně náročnosti, a tak si snadno vyberete přesně takový, který Vám sedne na míru. A pokud si nejste jistí, jakou náročnost zvolit, klidně začněte od těch nejsnadnějších. Časem získáte jistotu a pustíte se i do náročnějších výzev.

Jaká je zkušenost zákazníků? Zeptali jsme se pana Jaromíra

Pan Jaromír patří mezi naše věrné zákazníky. Požádali jsme ho, zda by se i s Vámi, našimi čtenáři, nepodělil o své zkušenosti s malováním podle čísel. Byl tak laskavý a souhlasil. A my Vám nyní přinášíme jeho příběh. 

K malování přičichl již na základní škole, kdy za něj vyhrál knížku pohádek. Nyní se živí jako technik, jeho profese tedy není v umělecké branži, a přesto mu malování podle čísel dělá radost. Narazil na něj během koronaviru a nyní mu obrazy od nás zdobí obývací pokoj. Zřejmě to má v krvi! Jeho dědeček totiž také maloval.

Popište nám, jak jste se k malování podle čísel dostal?

K malování jsem se dostal během koronavirového období. Začal jsem hledat na internetu možnost relaxace během pracovních povinností. Což malování splňuje – uklidňuje. Na základní škole jsem maloval, tak jsem se k tomu zase vrátil.

Čím Vás malování podle čísel zaujalo a co Vás na něm nejvíce baví?

Malování mi přináší uspokojení. Baví mě vytvářet práci, na kterou se mohu fyzicky podívat. Zároveň je to relaxační, oproti mému povolání.

Podle čeho si vybíráte, které motivy obrazů budete malovat?

Začal jsem si vybírat motivy podle malířů, které se mi líbí a jsou v nabídce. Začal jsem nejdříve od těch nejlehčích motivů, a následně jsem zkoušel, zda toto malování zvládnu.

clanek_001

Jaké motivy máte nejraději?

Nejraději pracuji s Vincentem Willemem van Goghem a s Claudem Monetem. Zase si mohu vybírat ale jen z motivů, které jsou v nabídce.

clanek_002

Všimli jsme si, že máte v poslední době hodně obrazů s motivy Prahy. Co Vás na nich zaujalo? Máte k tomu nějaký důvod?

Viděl jsem obrazy u malířů ve staré Praze, kde se velmi rád procházím. Tak se mi docela zalíbily, a protože jsem zjistil, že je máte také v nabídce, chtěl jsem zjistit, jestli to zvládnu. Zatím se to docela podařilo.

clanek_003

Kolik obrazů malování podle čísel už máte hotových?

Zatím jsem vymaloval asi šest obrazů a sedmý mám rozdělaný.

Máte nějaký nejoblíbenější a který to je?

Mým oblíbeným obrazem jsou Vlčí máky, chrpy, pivoňky a chryzantémy od Vincenta van Gogha.

Co s namalovanými obrazy děláte? Zakládáte si doma galerii nebo je věnujete známým a příbuzným?

Zatím si obrazy vybavuji svůj obývací pokoj, rád se na ně koukám.

Jak na malování podle čísel reaguje Vaše okolí? Maluje někdo z nich?

Občas jsem nějaké obrazy někomu ukázal, jsou vesměs pozitivní reakce, ale pořád je s těmi obrazy hodně práce. Z mého okolí jsem se bavil pouze se svou holičkou, která se přiznala, že taky něco malovala.

Obecně je možné říct, že podle čísel malují převážně ženy a muži tvoří spíše menšinu. Jak to vnímáte ve svém okolí?

Ženy mají asi větší trpělivost, ale záleží, jakou máte práci. Mě to uklidňuje.

Proč je podle Vás malování podle čísel vhodnou zábavou i pro muže a měli by se do toho pustit i oni?

Myslím si, že je to dobrý relax k většinou náročné práci. Je to něco jiného, a málokdo u toho vydrží. Ale výsledek stojí za to.

clanek_004

Děkujeme za milý rozhovor a inspiraci! Nenechte se zmýlit – pan Jaromír zdaleka není jediný muž, který to umí se štětci a malování mu přináší radost. Pojďme se podívat na známé malíře, kteří v malování našli nejen relaxaci, ale i prostředek sebevyjádření a životní náplň.

Slavní malíři-muži, které obdivujeme dodnes

Malování rozhodně není jen pro ženy. Naopak – ti z největších malířů minulosti byli právě muži. Pro ženy to samozřejmě bylo téměř nemožné se dříve jako malířka prosadit, to však nijak neumenšuje jejich velikost. 

Co má společného Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Claude Monet a Pablo Picasso? Kromě toho, že byli fenomenální malíři a průkopníci ve své době, tak také to, že reprodukce jejich děl máme v nabídce malování podle čísel. Pokud se tedy počítáte mezi jejich obdivovatele, nebo znáte muže, kterému se jejich díla líbí, už víte, co si příště objednat. 

Vincent van Gogh žil v 19. st. a patří mezi jedny z nejznámějších nizozemských malířů. Řadí se mezi expresionisty, avšak jeho tvorba je mnohem komplikovanější. Zaujetí světlem, hra s tvary i emocionální náboj obrazů – to všechno dává vzniknout jedinečnému koktejlu. Malba Kosatce patří mezi jedny z nejdražších maleb v historii umění.

clanek_005

Nyní je můžete mít i ve Vašem obývacím pokoji. Kromě Kosatců jsme připravili i další van Goghovy populární obrazy, například Hvězdná noc a Hvězdná noc nad Rhonou. Protože kdo by nebyl okouzlený pohledem na půlnoční oblohu a hvězdy, které se odráží v řece. Poznáte, kde je nebe a kde voda? Nechte fantazii, ať se trochu toulá. Obývací pokoj touto reprodukcí pozvednete na hotový salón, kde se budete Vy i Vaši hosté cítit příjemně.

clanek_006

Gustav Klimt je vídeňský secesní malíř, který zemřel v roce 1918. Jeho stopy vedou i do Čech. Podílel se na výzdobě libereckého a karlovarského divadla. Na Klimtovy obrazy je radost pohledět. Jelikož byl vystudovaný zlatník, jeho díla jsou napůl malbou a napůl klenotem. Polibek, krásné, intimní dílo, je toho důkazem. Postavám na něm jako by někdo vyložil šaty delikátním zlatem a šperky. 

Pořiďte si u nás svou reprodukci a ozdobte si domácnost tímto zlatým pokladem, který je plný romantiky a vášně. Ne nadarmo patří mezi naše bestsellery. Hodí se jak do obývacího pokoje, tak do ložnice, kde vytvoří příjemnou intimní a hřejivou atmosféru. 

clanek_007

Claude Monet se narodil v roce 1840 a během svého života se vypracoval na impresionistického malíře světového formátu. Jeho obrazy jsou jako živé – mihotá se jimi světlo a vánek si neustále pohrává s květinami, trávou a listy stromů. A co teprve postavy. Vypadají, že z malby co chvíli odejdou nebo odtančí přímo k pozorovateli.  

V naší nabídce najdete dvě reprodukce jeho děl, a to Východ slunce a Lekníny. Pokud tedy hledáte něco, co místnost prozáří, přinese do ní inspiraci, ale zároveň působí uklidňujícím dojmem, Monet je tou správnou volbou. Lekníny jsou perfektní například do ložnice, kde pomohou vytvořit atmosféru klidu a pohody.

clanek_008

Kdo by neznal Pabla Picassa. Tohoto proponenta kubismu nemusíme představovat. Jeho dílo Alžírské ženy patří mezi vůbec nejdražší obraz, který kdy byl prodaný v aukci. Picassův styl vůbec není lehké definovat – některé obrazy jsou hravé, veselé, především ty z tzv. růžového období, kdy byl zamilovaný do své múzy Fernandy Olivierové. Jiné zase naopak velice vážné, jako monumentální Guernica

My jsme pro Vás připravili reprodukci Houslí a hroznů. Housle na obraze jsou rozdělené do několika částí, které musí divák dát dohromady. Toto neobyčejné dílo Vás nepřestane zajímat ani tehdy, jakmile ho dokončíte. Je to takový malý hlavolam, nad kterým se můžete bavit do nekonečna. 

Takové už Picassovy obrazy jsou. Jakmile je jednou uvidíte, nedostanete je z hlavy. Hodí se například do pracovny či obývacího pokoje. Zkrátka kamkoliv, kde trávíte hodně času a chcete se cítit dobře. Stačí jeden pohled a hned zanecháte všechny trable každodenního života za sebou a dáte se do malého dobrodružství – jakpak asi ty housle dát dohromady. A nechybí náhodu jeden dílek? Na to už musíte přijít sami.

clanek_009

Malování podle čísel Vám pomůže se skvěle odreagovat, a navíc vytvořit něco, co přetrvá. Udělejte si radost originálním motivem, ať už podle slavných malířů, nebo třeba s oblíbeným automobilem. Objednejte a do 24 hodin Vám motiv expedujeme. Zapomeňte na předsudky a vezměte štětec do ruky!