Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Obrazy pro milovníky koní

Obraz s koněm je nádhernou dekorací. Navíc díky malování podle čísel si takový obraz můžete namalovat úplně sami. Koně jsou velmi oblíbeným námětem a má to celou řadu důvodů. Z jakých motivů můžete vybírat? A co je na koních tak jedinečného? O tom si řekneme víc v dnešním článku.

clanek_001

Koně jsou v oblasti umění velkým zdrojem inspirace. Existují o nich písně, knihy a jsou dokonce předlohou pro výtvarné umění. Na plátně je ztvárnili i tak velcí umělci jako Delacroix, Degas nebo Rembrandt. Není tedy divu, že jsou také oblíbeným motivem obrazů podle čísel.

Nejznámější obraz koně

Obrazů, kde hraje kůň významnou roli, je opravdu spousta. V jeho sedle můžete vidět Napoleona i jiné významné vojevůdce. Nejobdivuhodnějším je však obraz Whistlejacket, jehož autorem je George Stubbs. Toto dílo pochází z 18. století a visí v Národní galerii v Londýně. Znázorňuje dostihového koně a skvěle zachycuje nejen jeho anatomii, ale také výraz. To ale není jediný důvod, proč se stal nejslavnějším obrazem. Hlavním důvodem je jeho rozměr. Kůň je na něm totiž zachycen v životní velikosti a obraz dosahuje výšky téměř 3 m a šířky 2,5 m

Okouzlující obrazy s motivem koně

Abyste si mohli užívat krásu koní na plátně, není nutné být věhlasným umělcem. Díky malování podle čísel totiž dokážete krásné umělecké dílo vytvořit i bez předchozích zkušeností. A v naší široké nabídce motivů si jistě rychle najdete svého favorita. Obraz s motivem koně si zkrátka může vymalovat úplně každý. Aby tomu tak mohlo být, na začátek si stačí vybrat jeden z desítek motivů. 

Realistické obrazy

Kůň je majestátní zvíře. Jeho krásu nejlépe zachycují realistické obrazy, které dokáží dokonale vystihnout jeho výraz, barvy i jeho přirozené prostředí. Tím jsou často louky, pole nebo kopce. A právě tato krásná příroda motivům s koňmi opravdu sluší. Takový obraz pak do místnosti přinese nejen kouzlo těchto jedinečných zvířat, ale také klid venkovské přírody. 

První z obrazů, který Vás může zaujmout, pochází z výtvarné dílny Victorie Schultz. Ta se do zvířat a panenské přírody zamilovala již v útlém věku a koně i mnohá další zvířata se stala její oblíbenou předlohou. Kromě koní se v jejím díle objevuje i příroda severní Ameriky, odkud autorka pochází. Stádo koní ve vodě a hory je obraz, který spojuje všechny charakteristické prvky její malby a hodí se do obývacího pokoje i ložnice.

clanek_002

Příroda a zvířata uchvátila také Abrahama Huntera. Jejich malbě se věnoval už od dětství. Jeden z jeho obrazů, který zachycuje krásu koní, se jmenuje Koně a kovboj běžící přes řeku. Pokud rádi jezdíte na koni, jistě víte, že svět je nejkrásnější právě z koňského sedla. Svoboda, kterou člověku dodá jízda na koni, je neopakovatelná. Na koňském hřbetě se člověk stává součástí přírody. A přesně takovou atmosféru tento obraz zachycuje. Za povšimnutí stojí také nádherná hra barev, která prozáří Váš interiér.

clanek_003

Hledáte-li obraz s koňmi, který svou kompozicí i námětem zaujme už z dálky, pak si vyberte obraz Tři koně od Teda Davise. Tento fotograf doslova miluje přírodu a jedna z jeho fotografií sloužila právě jako předloha k tomuto originálnímu obrazu.  

clanek_004

Abstraktní motivy

Ne každý člověk ale touží po realistickém obraze. Některým interiérům totiž prospívá trocha abstrakce a surrealismu. I takové obrazy s koňmi ale existují. A dobrou zprávou je, že v nabídce Zuty.cz jich najdete hned několik!

Pokud chcete, aby Váš obraz byl uměleckým dílem se vším všudy, pak si zvolte motiv Modrý kůň. Jeho předlohou je dílo uznávaného německého expresionisty Franze Marca. Zvířata byla jeho oblíbeným námětem, a tak není divu, že obraz Modrý kůň zaujme už na první pohled.

clanek_005

Pokud hledáte obraz, který vytvoří jedinečný kontrast se světlým interiérem, pak zvolte motiv Dva barevní koně v běhu. Ten na první pohled uchvátí jasnými barvami, které ostře kontrastují s temným pozadím. Obraz v sobě skrývá dynamiku i něžnou krásu těchto nádherných zvířat. Pokud Vám naopak imponují světlé barvy a vzdušnost, pak Váš interiér oživí obraz Abstraktní červený kůň. Je ztvárněn s úžasnou lehkostí a potěší každého milovníka abstraktních obrazů.

clanek_006

Motivy do dětského pokoje 

Děti milují zvířata. Pokud doma máte malého milovníka nebo milovnici koní, v naší nabídce najdete hned několik obrazů určených přímo pro ně. Veselý motiv Princezna a jednorožec vyniká svou barevností a stává se tak úžasným doplňkem dětského pokoje. Trochu tajemna a světa fantazie v sobě zase nese obraz Bílý jednorožec, který patří mezi snadnější motivy, a tak si ho děti mohou vymalovat i svépomocí. Pokoj dospívajících dívek s vášní pro svět koní zase krásně doplní obraz Mladá dívka s koněm. Díky snadné náročnosti můžete i tento obraz věnovat jako originální dárek. Těch ale mezi našimi obrazy s koňmi najdete celou řadu. 

clanek_007

Zajímavá fakta o koních

Člověk a kůň se setkávají od nepaměti. Když pomineme jejich praktickou funkci, dojdeme k tomu, že lidé koně vyhledávají i z mnoha jiných důvodů. Dávají jim svobodu a jejich vlastnosti z nich dělají skvělé společníky. Jaký je ale kůň obecně? A co bychom o nich měli vědět?

Kůň je velké a okouzlující zvíře. Někteří mu ihned propadnou, jiní k nim chovají spíše respekt. A není na tom nic zvláštního. Vedle koně si člověk uvědomí, jak zranitelný je.

Žádný kůň se nerodí s touhou ublížit. Naopak jsou tato zvířata velmi vnímavá a v jejich chování se odráží to, co cítíme my. Kůň totiž velmi snadno vycítí, v jakém rozpoložení se právě nacházíme.

  • Nedůvěřivost a plachost 

    Ačkoliv je kůň opravdu velké zvíře, je ve svém jádru velmi bázlivý. Když se necítí příjemně, zneklidní a brání se útěkem. Kromě toho se jeho chování může v takovém okamžiku rychle změnit. Může se začít chovat naprosto nevyzpytatelně, a to může být pro člověka nebezpečné. Pokud Vás ale zná, pamatuje si to a dokáže Vás kdykoliv poznat podle hlasu nebo vůně.

  • Mnoho poloh spánku

    Kůň dokáže spát nejen vleže, ale také vestoje. Říká se, že kvalitní spánek je klíčem ke zdraví a dlouholetosti. U koní to tak možná skutečně je. Dokáží se totiž dožít až 30 let.

  • Cizí kůň se nekrmí

    Když procházíte kolem koňského výběhu, odolejte touze je krmit. Nevíte totiž, co už kůň během dne snědl. Velké množství ovoce jim škodí. Stejně je tomu s vlhkým senem, masem nebo cukrem. Problém představuje především skutečnost, že koně neumí zvracet. Pokud jejich tělu něco nevyhovuje, nejsou schopni se tím bránit. To může vést ke kolice a dalším zdravotním problémům. 

  • Ochrana před predátory

    Kůň skvěle vidí. Má totiž oči po stranách hlavy a vidí téměř do všech stran. Slepý bod má pouze přímo za svým tělem. Proto je třeba o sobě dát vědět, když k němu přistupujete zezadu. Další zajímavostí je, že kůň dokáže používat každé oko nezávisle na tom druhém a vnímat každou stranu zvlášť.

  • Ke koni pomalu a opatrně 

    Na koně nikdy nekřičte a nelekejte ho. Navíc se nikdy nenechte přemoct strachem. Kůň to totiž velmi rychle vycítí. Přistupujte k němu v klidu a přátelsky.

  • Kůň je velký závazek

    Mít koně může znít jako sen. Jenže kromě letních romantických vyjížděk představuje kůň velkou zodpovědnost. Krmení, úklid stáje, hřebelcování a další související činnosti zaberou velkou spoustu času.  

  • Z tváře koně se dá číst

    Z koňského obličeje můžete vyčíst spoustu věcí. Ještě snáze porozumíte tomu koni, kterého znáte. Pokud jste ale v tomto světě úplnými nováčky, stačí sledovat jeho uši. Když je stáhne dozadu, je třeba se mít na pozoru. Napínání uší dopředu naopak značí zájem. Pohyb ušima je velmi bohatý. Kůň má totiž v uchu 10 svalů. 

  • 350 plemen

    Po celém světě najdete zhruba 350 plemen a druhů koní. Ty bychom si zde jen stěží představili, a tak si alespoň představme jejich barevné dělení:

    • Hnědák – srst má nějaký z odstínů hnědé barvy, hříva a ocas jsou černé
    • Vraník – barva srsti je černá
    • Grošák – srst je světlá a na jejím povrchu jsou šedivé skvrny
    • Strakáč – bílá srst je střídána další barvou
    • Bělouš – srst je bílá stejně jako hříva a ocas
    • Plavák – barva jeho srsti je žlutá, avšak hříva i ocas jsou černé
    • Izabela – barva jeho srsti je žlutá, hříva i ocas také

Dárek pro milovníky koní

Každý máme ve svém okolí nějakého milovníka koní. Pokud si u něj lámete hlavu s dárkem k Vánocům nebo narozeninám, pak pro Vás máme tip. Jsou jím právě naše obrazy podle čísel. V naší nabídce najdete více než 120 motivů s koňmi

Sada malování podle čísel je skvělým dárkem ve všech ohledech. Věnujete totiž krásný obraz a také nástroj k redukci stresu, úzkosti a špatné nálady. Speciální technika malování podle čísel zajistí, že obraz dokáže vymalovat úplně každý. 

Pokud se nedokážete rozhodnout pro jeden z motivů, můžete si výběr zúžit. Stačí si jen vybrat náročnost, jakou hledáte. Naše obrazy jsou rozdělené do 5 stupňů náročnosti. Sami se tak rozhodnete zda hledáte něco pro začátečníka nebo obraz pro zkušeného malíře.

Originální dárek pro každého

Zuty ale myslí na všechny. Proto u nás najdete tisíce nejrůznějších motivů, které uspokojí cestovatele, milovníky filmů, jídla, květin, abstrakce, slavných osobností, duchovních námětů a mnohé další. Se Zuty zkrátka potěšíte každého.