Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zabavte se s fantasy motivy Pána prstenů

Frodo Pytlík, Gandalf, Legolas nebo Glum. Kdo by neznal tyto postavy? Pán prstenů je zkrátka záležitostí, která se dotkla všech. Tato filmová trilogie je právem považována za naprostý kult a pro mnoho lidí představuje životní vášeň. Tak proč si nevymalovat obraz podle čísel právě s tímto motivem!

clanek_003

Jen máloco se stalo takovým fenoménem jako trilogie Pána prstenů. Nádherné záběry přírody, napětí, přátelství i motiv nenávisti a zrady. Pán prstenů zkrátka nabízí vše, co by správný film měl mít. Pokud se i Vy řadíte mezi skalní fanoušky této trilogie, pak pro Vás máme dobrou zprávu. Se sadou malování podle čísel můžete získat jedinečný filmový obraz a ozdobit jím svůj interiér!

Vypněte televizi a nastartujte svou kreativitu

Trilogie Pána prstenů má devět hodin, nezkrácená verze dokonce dvanáct! Pustit se do takového filmového maratonu znamená trávení dlouhých chvil u televize. Pokud ale máte nějaký čas navíc, pak můžete do světa Pána prstenů proniknout i jinak. Můžete si prostě nějakou z hlavních postav nebo scén sami namalovat!

Malování podle čísel je víc než jen odpočinková činnost. Na jejím konci na Vás totiž čeká obraz. Výjimečnost této techniky malování spočívá ale především v tom, že i nezkušení malíři dovedou vytvořit opravdu profesionální dílo.

Pokud tedy Prstenů zbožňujete a rádi trávíte čas ve fascinujícím světě Středozemě, pak si vyberte jeden z mnoha motivů, které Vás do tohoto světa vtáhnou. Kromě toho si u malování odpočinete, zlepšíte činnost Vašeho mozku a očistíte se od stresu, napětí a úzkosti. Že se Vám motivy líbí, ale Pána prstenů jste ještě neviděli? Pak Vám tento fenomén v příštích řádcích trochu přiblížíme.

clanek_002

Fenomén jménem Pán Prstenů: O čem vlastně pojednává? 

Pán prstenů je trilogie filmů natočená podle knih J. R. R. Tolkiena. Jejich filmová adaptace je natolik zdařilá, že i milovníci Tolkienových knih se shodují, že film jim dodal ještě něco navíc. Celý děj je rozdělen do tří filmů, kterými jsou:

  • Pán prstenů: Společenstvo prstenů, 
  • Pán prstenů: Dvě věže, 
  • Pán prstenů: Návrat krále. 

Příběh se odehrává ve Středozemi, fiktivním světě, který je plný nádherné přírody i děsuplných míst. Vše začíná ve chvíli, kdy Frodo Pytlík dostane tajuplný prsten moci. Ten chce získat Sauron, který zastupuje zlé síly. Frodo se proto spolu s dalšími společníky vydá do země Mordor, konkrétně k Hoře osudu, tedy jedinému místu, kde může být prsten zničen. Jeho společníky se stanou Aragorn, Boromir, čaroděj Gandalf, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a nakonec elf Legolas a trpaslík Gimli. Tato skupina se pak vydává na dlouhou dobrodružnou cestu. Na té hodlají zničit prsten a s ním i zlo vedené Sauronem a zachránit tak Středozem.

V průběhu výpravy čelí celá družina četným nebezpečím a problémům. Kvůli nájezdům nepřátel a mnoha úskalím se pak ale družina rozpadne a každý musí ve své cestě pokračovat sám. Frodo, který má prsten, má po svém boku Samvěda Křepelku. Ten se navzdory svému strachu vrhá s Frodem do všech nebezpečí a nakonec se jim skutečně podaří prsten moci zničit a definitivně tak porazit Saurona a jeho armády zla.

Obrazy s motivy Pána prstenů

Jedinečnost Pána prstenů spočívá především ve vykreslení hlavních postav a prostředí Středozemě. Na rozdíl od jiných fantasy filmů je krajina této smyšlené země dokonale propracovaná a divák je jejími krásami a rozlehlostí doslova pohlcen. Stejně je tomu i v případě hlavních hrdinů. Do naší nabídky obrázků Pána prstenů jsme proto zařadili všechny oblíbené postavy. Vybírat můžete podle osobních sympatií nebo podle náročnosti obrazů. 

Frodo Pytlík je bezesporu jedním z hlavních symbolů celé trilogie. Proto ho v naší nabídce najdete hned několikrát. Obraz Frodo a Sam u Hory osudu zachycují ty nejnapínavější momenty filmu. Tento motiv patří mezi ty nejméně náročné, výsledné dílo však bude připomínat skutečný filmový plakát. Dále Froda najdete na obrazech Malovaný Frodo a Malovaný Frodo a hobiti.

clanek_003

Že Vás v trilogii uchvátila jiná z hlavních postav? Pak máme dobré zprávy i pro Vás. Jedním z opakujících se motivů je například i Gandalf. Moudrý, odvážný a zkušený čaroděj se stal jedním ze symbolů Pána prstenů. Propracovaným doplňkem pracovny, dětského pokoje nebo obýváku se tak může stát například Portrét Gandalfa, který zachycuje nejen jeho, ale také fascinující krajinu. Stejně tak v naší nabídce najdete Aragorna v bitvě o Helmův žleb nebo Legolase v lese.

clanek_004

10 zajímavostí o Pánovi prstenů

Pokud znáte pána Prstenů tam a zpět, dejte to ostatním najevo nejen obrazem ve Vašem interiéru. Překvapit své okolí totiž můžete také informacemi ze zákulisí. Pán prstenů není fascinující pouze příběhem, který se odehrává na plátně, ale také za ním. Věděli jste, že:

  1. Myšlenka zfilmovat knižní verzi pána prstenů se objevila už v 60. letech minulého století. O filmovou adaptaci se chtěla postarat skupina Beatles v čele s režisérem Stanley Kubrickem.
  2. Podlaha v Bilbově domě byla magnetická. Díky tomu způsobil pád prstenu na zem skutečnou ránu. To mělo poukázat na jeho sílu a moc.
  3. Bitva o Helmův žleb se točila tři a půl měsíce.
  4. Viggo Mortensen, který ve filmu ztvárnil Aragorna, se během natáčení naučil skvěle šermovat. V bitvách se proto nenechal zastupovat a naučil se používat skutečný meč.
  5. Chistopher Lee, tedy Saruman, je jediným z herců, který se naživo setkal s autorem knižní trilogie J. R. R. Tolkienem.
  6. Film byl naplánován do nejmenších detailů. Některých jste si ale určitě nevšimli. Jeden z detailů je i součástí Elrondovy rady. Padající listí, které se během scény snáší k zemi, je výsledkem promyšleného plánování i načasování. 
  7. Pipin si v Návratu krále zpívá písničku. To nebylo v původním scénáři zahrnuto. Producenti ho ale jednou slyšeli zpívat v karaoke klubu a rozhodli se jeho zpěv použít.
  8. Andy Serkis šel na casting v domnění, že bude pouze dabovat Gluma. Režisér filmu Peter Jackson byl ale tak nadšený z jeho hereckých schopností, že použil technologie k zachycení hercových pohybů a vytvořil z nich postavu Gluma. 
  9. Spousta oblíbených scén z Pána prstenů nebyla ve scénáři. Patří mezi ně i moment, kdy se Gandalf praští do hlavy v malém Bilbově domku. Díky improvizacím si i Aragorn během natáčení zlomil dva prsty na noze. Legolas si při pádu z koně zase zlomil žebro.
  10. Představitel Boromira se natolik bál létání helikoptérou, že raději v plné zbroji chodil do kopců (ve kterých se natáčelo) pěšky.

Oblíbili jste si teď slavnou trilogii ještě více? Pak Vás jistě zajímá, jaké další obrazy v naší nabídce najdete.

Vytvořte si galerii oblíbených hrdinů

Pokud Vám ve výčtu obrazů stále něco chybí, nepletete se. Doposud jsme si totiž nepředstavili všechny postavy. Protože víme, že někoho mohla více oslovit strana zla, nachystali jsme pro Vás také obraz Nazgúla, Gluma nebo Sarumana se Sauronem.

clanek_005

Pokud neplánujete zůstat u jednoho obrazu, pak si můžete vytvořit celou kolekci. Aby na sebe navazovaly a mohly vytvořit jedinečnou galerii, zařadili jsme do nabídky malované portréty všech hrdinů. Jejich náročnost je nízká a zachycují všechny ústřední postavy trilogie. Díky stejnému stylu ztvárnění budou vypadat skvěle na jedné stěně, ale také se mohou stát spojujícím prvkem všech místností v interiéru. Mezi motivy najdete Froda, Legolase, Aragorna, Gimliho, Sarumana, Gandalfa nebo Arwen.

clanek_006

Originální dárek pro fanoušky Pána prstenů

Sadu malování podle čísel ale nemusíte pořizovat jen pro sebe. Je totiž také ideálním dárkem. Pokud ve svém okolí máte někoho, kdo Pánem prstenů žije, pak ho obraz s tímto motivem jistě potěší. Navíc se nemusíte bát, nakolik je nadaným malířem. Očíslovaná pole ho totiž povedou krok za krokem. Vytvořit si originální filmový plakát tak může kdokoliv.

Zábava pro všechny věkové kategorie i příležitosti

Malování podle čísel je tu pro děti, dospělé i seniory. Obrazy jsou rozděleny do pěti různých náročností a několika tematických kategorií. Mohou být zábavným dárkem k Vánocům, narozeninám, ale také příjemnou zábavou na dětskou oslavu nebo dlouhý víkend. 

Jednoduchá technika malování

Každý z vybraných obrazů je rozdělen do očíslovaných plošek. Každé číslo je pak přiřazeno určité barvě, kterou pole vymalujete. Postupným zaplňováním políček se začne změť čísel a čar měnit ve skutečný obraz

Díky této technice dokáže obraz tvořit i nezkušený malíř. Navíc k tomu nebude vůbec nic potřebovat. Štětce, barvy i plátno jsou totiž součástí každé sady. Před objednáním si také můžete plátno nechat vypnout na rám. Snadno ho pak po dokončení můžete pověsit na zeď.

clanek_007

Výběr ze stovek motivů

Sada číselného malování je navíc opravdu univerzálním dárkem. Najdete u nás obrazy pro filmové nadšence, milovníky zvířat i pestrobarevné přírody. Na své si také přijdou fanoušci rychlé jízdy, velkých umělců i duchovních motivů. U Zuty si zkrátka vybere každý. 

Prozkoumejte tedy naši nabídku číselných obrazů a zjistěte, čím můžete potěšit své blízké. Kromě originálního výtvarného díla jim navíc věnujete kreativní zábavu, která se pozitivně odrazí na jejich duševním i fyzickém zdraví.

Nenašli jste, co hledáte? Pak si nechte vyrobit obraz na míru. Stačí nahrát fotografii v dostatečném rozlišení a unikátní dárek pro Vás rádi připravíme. V případě jakýchkoliv doplňujících dotazů se na nás obraťte. Stačí napsat na e-mail info@zuty.cz nebo zavolejte na číslo 555 333 579, a to ve všední dny mezi 9. a 15. hodinou.