Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zuty přináší exkluzivní motivy z kultovního seriálu Přátelé

Seriál Přátelé je bezesporu jedním z největších fenoménů televizní historie. Pokud i Vy patříte mezi skalní fanoušky tohoto kultovního seriálu, pak pro Vás máme dobrou zprávu! Díky malování podle čísel si tento seriál nemusíte užívat pouze v televizi, ale také na malířském plátně!

clanek_001

Humor, romantika i dojetí. Seriál Přátelé má v sobě zkrátka vše. Není proto divu, že oslovil diváky všech věkových kategorií a stal se jedním z největších hitů 90. let a milénia. Dodnes ho denně sleduje obrovské množství fanoušků a zdá se, že se stal nadčasovým hitem. O tom, že patří k tomu nejlepšímu z televizní zábavy svědčí i fakt, že poslední epizoda byla 4. nejsledovanějším seriálovým finále v americké televizní historii.

A jak už tomu bývá s každou kultovní záležitostí, i Přátelé pronikli z televizních obrazovek do domácností mnoha fanoušků. Lidé se pyšní hrníčky, oblečením, polštářky i dalšími fanouškovskými předměty s tímto motivem. Pokud i Vy hledáte způsob, jak okolí svou náklonnost k seriálu ukázat, máme pro Vás jedinečné řešení! Díky Zuty si můžete vymalovat unikátní obraz s postavami seriálu Přátelé a proměnit tak svou domácnost v útulné místo v srdci New Yorku.

clanek_002

Proč se pustit do malování podle čísel a proč si vybrat motiv seriálu Přátelé

O tom, že jsou Přátelé něco, co nemá v seriálové historii obdoby, si povíme za chvíli. Nyní Vám ale uvedeme hned několik důvodů, proč by číselný obraz s motivem Přátel neměl uniknout žádnému fanouškovi. Na rozdíl od triček a hrníčků Vám totiž malování podle čísel přinese zcela nové zážitky a možnosti.

  • Malování podle čísel udělá umělce z každého. Já přece nejsem žádný umělec! Ano, i takto mohou mnozí reagovat, když se doslechnou o možnosti malování podle čísel. Pravdou ale je, že až s našimi obrazy se skutečným umělcem stanete. V naší malovací sadě totiž nenajdete pouze prázdné plátno a sadu barev. Plátno v sadě sice bude, ale Vámi vybraný motiv je na něm rozdělen do většího či menšího počtu očíslovaných plošek. Jejich postupným vybarvováním pak začne vznikat obraz, který bude k nerozeznání od filmového plakátu. Změť čísel, linek a zdánlivě prázdné plátno se tak promění v jedinečnou interiérovou dekoraci. 

    Že doma nemáte barvy a štětce? Naprosto v pořádku. Ty totiž v sadě najdete také. Každý kelímek s barvou je pak označen číslem (symbolem), který Vám sdělí, pro jaká políčka danou barvu použít.

    clanek_003 >

  • Zažijete neopakovatelný odpočinek. Mnoho lidí miluje televizní zábavu, protože nabízí odpočinek a dovolí zapomenout na starosti a problémy. Ležení u televize však není vždy tou nejlepší volbou. Pokud tedy chcete zkusit něco, co Vás naprosto odpoutá od okolního světa, utiší úzkost a odbourá stres, pak je to malování podle čísel. Obzvlášť, když si jako motiv vyberete svůj oblíbený seriál.
  • Budete mít smysluplný kreativní koníček. Nemáte čas na koníčky, neholdujete sportu, ale přece byste chtěli mít smysluplnou činnost, které se můžete věnovat? Vymalujte si obraz. Velkou výhodou je, že tento koníček není nákladný, nepotřebujete nic, než jednu z našich malovacích sad, a věnovat se mu můžete pár minut i několik hodin denně. Kreativní koníček navíc pomůže odhalit Váš případný skrytý talent na tvůrčí činnosti.
  • Získáte jedinečný fanouškovský předmět. Ačkoliv se nabídka fanouškovských předmětů s postavami Přátel může zdát nekonečná, často se opakují a přestávají být originálem. Dalším problémem může být i kvalita. To se v našem případě nestane. Naše malovací sady jsou vyráběny v EU a vše si pečlivě hlídáme. Nestane se Vám proto, že Vám nějaká barva dojde nebo že bude motiv špatně předtištěn. A pokud přece jen na nějaký problém narazíte, stačí se na nás obrátit.
  • Vtáhnete do interiéru jedinečnou atmosféru. Pokud také patříte k těm, kteří se uvolní už když slyší úvodní znělku seriálu, pak byste si měli tento pocit dopřávat co nejčastěji. A můžeme Vám zaručit, že už jen pohled na náš obraz Vás přenese do jedinečného světa Přátel, který Vám zajistí lepší náladu. Obraz Joey, Phoebe, Ross, Chandler, Monica a Rachel je v tomto případě žhavým kandidátem.

    clanek_004

  • Spojíte několik oblíbených činností. Malování podle čísel umožňuje takzvaný multitasking neboli vykonávání několika aktivit najednou. I když totiž sedíte a malujete, můžete se v pozadí stále věnovat něčemu dalšímu. A v tomhle případě to může být právě sledování seriálu Přátelé! Hlavní postavy tak budete nejen sledovat, ale také vytvářet na plátně. A takové trávení volného času bude teprve tím skutečným relaxem!
  • Přátelé i malování zlepšují náladu. Postavy seriálu Přátelé jsou oblíbené především pro svůj nadhled a jedinečný humor, který diváka přenese do zábavného světa bez starostí. Stejně tak Vám ale může zvednout náladu malování těchto seriálových postav. Postupný pokrok na plátně Vám totiž dodá sebevědomí a dokončený obraz se postará o vyplavení hormonů štěstí. Pokud navíc zvolíte hravý motiv Přátelé u fontány, vykouzlíte dobrou náladu i každému, kdo se na obraz podívá.

    clanek_005

Proč se právě Přátelé stali v záplavě seriálů naprostým kultem?

A teď už se dostáváme k tomu zásadnímu – proč se Přátelé stali neopakovatelným fenoménem a našli si své místo i na číselných obrazech? Jak je možné, že jejich úspěch přetrvává i desetiletí od posledního dílu?

Na začátek je třeba říct, že Přátelé nemusí být srdcovou záležitostí každého člověka. Nemůžeme jim ale upřít popularitu a úspěch. V současné době můžeme popularitu Přátel přičíst i streamovacím platformám, které se postaraly o to, že se Přátelé na obrazovce vyskytují i po letech a oslovili zcela nové fanoušky. A není čemu se divit, romantická láska Rosse a Rachel se pro mnohé stala životní inspirací. I proto tento motiv najdete na našem obraze Ross a Rachel.

clanek_006

Každodenní problémy a jedinečná parta

Lidé se shodují, že za úspěchem přátel stojí především dvě věci: jedinečné postavy propojené pevným poutem a jejich přístup k problémům a starostem mladých lidí. Postavy seriálu prochází rozchody a hádkami, řeší problémy v práci, rodině i vztazích. To vše ovšem s humorem, nadhledem a podporou ostatních. Právě díky tomu, že seriál odráží zcela běžné starosti, se stal tolik oblíbeným. Divákům totiž ukazuje, že všichni lidé řeší stejné věci. A s trochou nadhledu a partou skvělých přátel to jde lépe.

Už několik scénáristů a režisérů se pokusilo vytvořit obdobný fenomén. Ross, Rachel, Chandler, Monica, Joey a Phoebe však vytvořili jedinečné charaktery, jejichž interakce a humor nám ukázaly, že každý problém v životě lze překonat a že nejdůležitější ze všeho je užívat si každý nový den. Přátelům se zkrátka podařilo přiblížit se obyčejnému člověku a jeho běžnému životu. Odlišné povahy a chování postav pak zajistily, že si každý našel svého favorita. Například účes Rachel Green se stal v devadesátých letech naprostou senzací a trendem. Ani na našem obraze Monica, Rachel a Phoebe svůj styl ženské představitelky seriálu nezapřou.

clanek_007

Co jste o seriálu Přátelé možná nevěděli

Jaké profese jednotlivé postavy vykonávají nebo jak se jmenují jejich lásky, to ví asi každý. Existuje však celá řada zajímavostí, které možná nevíte. Po dnešku se tedy budete moci svým přátelům pochlubit nejen novým obrazem s motivem Přátel, ale také několika zajímavostmi!

  1. Černovlasá Rachel. Courtney Cox (Monica) byla na začátku natáčení nejznámější herečkou ze všech, a tak jí byla nabídnuta role Rachel. Tu ale odmítla, protože ji postava Monicy zaujala více.
  2. Změna čísel. Pozorným fanouškům možná neuniklo, že se číslo na bytě Monicy během natáčení změnilo. Nejprve tam bylo číslo 5. Tvůrcům však došlo, že je to velmi nízké číslo vzhledem k poschodí, na kterém žijí. Časem ho tedy vyměnili za číslo 20. Stejně tomu bylo v případě bytu Joeyho, kde se číslo změnilo ze 4 na 19.
  3. Ross nestárne. Zatímco v seriálu uplynuly tři roky, postavě Rosse bylo po celou dobu 29 let.
  4. Lekce kytary. Postava Phoebe neuměla ve skutečném životě hrát na kytaru. Tvůrci seriálu jí zařídili lekce, ale představitelka Phoebe u nich příliš dlouho nezůstala a naučila se pouze pár akordů. Právě díky tomu vznikla i dokonale nedokonalá píseň Smelly Cat (Smraďoch).
  5. Kavárna. V New Yorku skutečně najdete kavárnu Central Perk. Není to ovšem ta ze seriálu. Pouze se inspirovala vzhledem tohoto fiktivního místa a je velmi oblíbená.
    clanek_008

  6. Změna příběhu. Původní záměr tvůrců bylo spojit Monicu a Joeyho. Chemie mezi postavami však nefungovala tak dobře jako mezi Monicou a Chandlerem.
  7. Úvodní píseň. Úvodní píseň I’ll Be There For You od The Rembrandts se stala jednou z nejkultovnějších písní, kterou zná snad každý. Samotní herci však tuto písničku příliš nemuseli. 
  8. Vyhoření. Joey po dotočení seriálu trpěl vyhořením a stáhl se na několik let z veřejného života.
  9. Závislost. Matthew Perry (představitel Chandlera) bojoval během natáčení s těžkou závislostí na prášcích a alkoholu. Natáčení s ním bylo komplikované a sám přiznal, že si tři roky natáčení vůbec nepamatuje (3.-6. série). Problém s návykovými látkami měl 30 let a prošel takovými zdravotními problémy, že mu lékaři dávali jen 2% šanci na přežití.
  10. Sázka. V seriálu se vystřídalo mnoho slavných herců. Bruce Willis si však zahrál bez nároku na honorář. Prohrál totiž sázku s Matthew Perrym.

Seriál Přátelé už dávno není obyčejným seriálem. Je to fenomén, který je pro mnohé srdcovou záležitostí. Ponořte se tedy mezi jeho hlavní postavy a vymalujte si obraz podle čísel s motivem seriálu Přátele!