Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Na Zuty máme exkluzivní motivy neohrožené hrdinky Wonder Woman

Stránky komiksových sešitů jsou plné superhrdinů. A tak i ti, kdo komiksy nečtou, asi slyšeli o Supermanovi, Hulkovi nebo Kapitánovi Amerika. Ženských hrdinek je mnohem méně. Nejznámější z nich je zřejmě Wonder Woman. Jestli jste si ji oblíbili, můžete si ji vlastnoručně namalovat díky našim exkluzivním předlohám pro malování podle čísel.

clanek_001

Wonder Woman – kde se vzala?

Postava sebevědomé Amazonky Diany, známé později jako Wonder Woman, vzešla z pera psychologa, vynálezce a spisovatele komiksů Williama Moultona Marstona. To byl velmi zajímavý člověk. Marston žil najednou se dvěma ženami v polyamorním vztahu. Byly to jeho manželka Elizabeth Holloway a jejich partnerka Olive Byrneová.

Na počátku 40. let 20. století dominovaly linii DC Comics mužské postavy vybavené superschopnostmi, jako byli Green Lantern a Superman, stejně jako Batman bez superschopností, ale zato se svými špičkovými technickými vychytávkami. Marston se věnoval nápadu na nový druh superhrdiny, takového, který nebude dobývat pěstmi nebo palebnou silou, ale láskou. Elizabeth pak dodala: „Fajn, ale udělej z ní ženu.“

clanek_002

Poprvé se objevila v komiksovém sešitu All Star Comics číslo 8 v prosinci 1941. Wonder Woman je polobohyně a válečnice ze země Amazonek (založené na řecké mytologii), kde je proslulá jako princezna Diana z Themysciry. Mimo svou zemi se skrývá pod tajnou identitou pod jménem Diana Prince.

Marston tuto hrdinku stvořil na základě své odborné psychologické praxe jako silnou a nezávislou ženu, čímž chtěl pobořit zažité stereotypy o slabých, podřízených ženuškách v domácnosti. Wonder Woman je ale dost kontroverzní postavou. Ostatně jako její autor sám. Vyzařuje sebevědomí a sílu, ale také divokou sexualitu, ačkoliv její znalosti tělesné lásky jsou jen teoretické, vyrůstajíc na ostrově jen ve společnosti dalších Amazonek.

Životopis Wonder Woman

Od dětství znala jen společnost dalších dívek a žen na pohádkovém ostrově Themyskyra. Jako dcera královny měla sice jisté výsady, ale přísný tréning musela podstoupit i ona. V průběhu let se několikrát změnily okolnosti jejího původu od uplácání z hlíny a následné vdechnutí života od bohů až po božský původ, kdy byl jejím otcem sám Zeus. Už při narození byla předurčena být krásná jako Afrodita, moudrá jako Athéna a silná jako Héraklés.

clanek_003

Dříve, než se z ní stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o celosvětové válce zuřící v okolním světě. Diana opustila bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. 

Bojuje pak po boku mužů ve válce, která měla ukončit všechny války, a objevuje plný potenciál svých schopností.

Mistrně ovládá všechny tradiční zbraně jako meč se štítem nebo luk a šípy. Má také masivní náramky, kterými zastavuje letící kulky. Navíc při jejich zkřížení umí vyvolat drtící tlakovou vlnu. Je také neskutečně rychlá.

Její hlavní zbraní je však Hestiino laso. Každý, který je chycen do jeho smyčky, je donucen mluvit jen pravdu.

clanek_004

Wonder Woman inspiruje ženy i dnes

Emancipační hnutí již dnes není tak silné. A ani to není zapotřebí, jelikož svět snad už plně pochopil a uznává rovnoprávnost žen. Existuje jen velmi málo oborů, kde by se ženy nemohly uplatnit a dokonce vynikat. Dříve tradičně mužské sporty jako fotbal, ragby, box nebo vzpírání mají ženské ligy a nikdo není překvapen.

Ženy najdeme na velitelských pozicích v armádě, ve vedoucím postavení velkých společností, pilotují či konstruují letadla, řídí kamiony atd. Pro mnohé ženy představuje Wonder Woman souhrn vlastností a ideálů, kterých by samy chtěly dosáhnout.

Wonder Woman je zkrátka statečná a sebevědomá bojovnice. Je inspirací pro ženy, které musí přecházet z role do role – od manažerky přes manželku po matku a zase zpátky. Ty musí také hodně bojovat, aby všechno stihly a zvládly.

Namalujte si Wonder Woman se Zuty

Technika malování podle čísel má jedinečné kouzlo – umožní komukoliv namalovat skvěle vypadající obraz na libovolné téma. Zuty získalo licenci na obrazy Wonder Woman, takže nabízíme exkluzivní motivy pro vymalování.

Vyberte si tedy z naší nabídky a malujte pro radost a uvolnění. Získáte pěkný komiksový obraz, který jen tak někdo doma mít nebude.