Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zuty spolupracuje s Tedem Davisem

Máte rádi přírodu a obdivujete krásná místa naší planety Země? Pak Vás určitě zaujme naše spolupráce s Tedem Davisem. Na motivy jeho nejzajímavějších snímků jsme připravili motivy malování podle čísel. Vydejte se s námi za dobrodružstvím!

miniatura_FB-ted-davis

Kdo je Ted Davis?

Ted Davis je americký fotograf, který se narodil a vyrůstal nedaleko panenského a divokého Adirondackého pohoří ve státě New York. Příroda se mu vepsala do duše a už od malička se v ní cítil jako doma. Většinu času trávil v lesích. V létě kempoval, v zimě lyžoval na svazích. 

Později se jeho rodina přestěhovala do rybářské vesničky Cape Porpoise v jižním Maine, kde toulání po horách vyměnil za vodní radovánky – bavilo ho úplně vše, od plavání až po kajaking. Půvabná přístavní vesnička se nakonec stala jeho hlavní inspirací, která je v jeho práci neustále přítomná.

K fotografickému řemeslu přičichl při studiu na střední škole Philips Exeter Academy v New Hempshire. Tehdy se přihlásil do hodin fotografie a začal objevovat svět okolo s Nikonem svého otce v ruce. Každý týden věnoval hodiny a hodiny své vášni. Svědomitě plnil zadání učitele, experimentoval a hledal sám sebe. 

Dodnes Ted Davis nedokáže říct, co ho na fotografování tolik fascinuje. Možná je to pomíjivost a křehkost momentu, kterou díky svému umění zachytí skrze čočku fotoaparátu? Jeho nová záliba během dospívání přešla na vedlejší kolej, aby ji na prahu dospělosti znovu objevil. 

Tehdy mu na výletě v Evropě učarovaly impozantní památky v Římě, Mnichově a Dubrovníku. Neméně okouzlený však byl i romantickou přírodou jižní Francie. Jakmile se vrátil domů do Států, do svého hobby se nořil víc a víc. Stále sice pracoval jako právník, časem si však uvědomil, že právě fotografování a cestování je to, co ho doopravdy naplňuje. 

Jaká je tvorba Teda Davise?

Už asi tušíte, co je pro fotografie Teda Davise charakteristické. Svoboda, dobrodružství, dechberoucí okamžiky a divoká příroda, stejně jako krásné památky a historie. Ted Davis má bohaté portfolio, které osloví každého, kdo má v sobě srdce dobrodruha nebo romantika.

Fotí hlavně na svých cestách po Spojených státech, Havaji, ale i dalších krásných místech. Nejraději zachycuje právě přírodu. Ať už fotí krásný západ slunce na pláži v Havaji, nebo nespoutanou a divokou řeku, která burácí korytem v kaňonu, Ted Davis doufá, že zprostředkuje sílu momentu a probudí vášeň v každém, kdo si jeho díla prohlíží.

Ve spolupráci s Tedem Davisem jsme pro Vás připravili motivy podle jeho fotografií. Věříme, že Vám udělají stejně takovou radost jako nám! Potěšte se v této komplikované době, kdy moc nemůžeme cestovat. A užijte si neopakovatelné zážitky z poznávání nových míst přímo ve Vašem obývacím pokoji. Pojďme se nyní podívat na motivy, které jsme pro Vás nachystali.

Ted Davis na Zuty.cz 

Podél útesů, Moherské útesy Irsko

Vydejte se s Tedem Davisem na výlet do Irska! Obraz Podél útesů zachycuje jedno z nejkrásnějších míst Irska, Moherské útesy. Ročně sem zamíří na milion návštěvníků. Pokud máte rádi pohled na nespoutané moře, které naráží na hrdé útesy, pak tento obraz ve Vaší sbírce nesmí chybět. Modrá barva moře navíc uklidňuje, a tak si při malování tohoto motivu krásně odpočinete.

clanek_001

Jezero pod horami

Při malování obrazu Jezero pod horami se přenesete do italských Dolomit. Dominantou jsou horské štíty tohoto populárního pohoří. Pod nimi je zelený les a krásné tyrkysové horské jezero. Svěží horský vzduch ucítíte až u Vás doma! Obraz je převážně v modrých a zelených odstínech, které se krásně doplňují a společně vytváří harmonickou kompozici. Pokud patříte mezi vášnivé horské turisty, tento motiv Vás zaručeně potěší.

clanek_002

Cesta obklopená stromy

Rádi pobýváte ve společnosti stromů, posloucháte zpěv ptáků a necháte se unášet příjemnou bezstarostností, kterou cítíte jenom v lese? Vezměte štětec do ruky a vydejte se na cestu s obrazem Cesta obklopená stromy. Je lemovaná pokroucenými větvemi zelených stromů a keřů. Kam asi Vaše kroky povedou? Tento motiv je plný relaxující zeleně, zároveň však vznáší spoustu otázek a nikdy Vás proto nepřestane bavit ho pozorovat.  

clanek_003

Zamzrlá krajina a řeka

Mrazivá ledová krajina, to je teprve ta pravá, nezkrotná divočina. Poryvy studeného větru a krásné rozhledy do okolí, nikde ani živáčka. I tak by se dala charakterizovat jedna z nejsevernějších oblastí Evropy, Island, kde Ted Davis fotografii pořídil. Otevírá se nám na ní pohled skrze vstup do Křišťálové jeskyně, která je tvořená z ledu. Pojďte prozkoumat nedostupný ledovec i krásnou oblohu nad ním. Nyní si tuto impozantní fotografii můžete zvěčnit na opravdové plátno.

clanek_004

Svítání nad pobřežím

Svítání nad pobřežím je fotografie úsvitu slunce nad vodní hladinou. Tato část dne patří k těm nejvíc magickým. Zaposlouchejte se, jak se příroda pomalu probouzí k životu. A nechte oranžové barvy probouzejícího se slunce, ať prosvětlí Váš den.  

clanek_005

Staňte se umělcem s malováním podle čísel!

Technika malování podle čísel je velice snadná. Díky tomu naše motivy zvládne vymalovat úplně každý. Obrazy nabízíme v několika obtížnostech. A tak snadno vyberete motiv jak pro dítě, dospělého, tak pro starší osobu, která už nemá tolik síly v rukou. Ke každé zásilce od nás navíc obdržíte lupu zdarma, a tak si bez problémů poradíte s menšími detaily, i když Vám třeba oči neslouží tolik jako dřív.

Jak obrazy podle čísel fungují? Každý motiv natiskneme na plátno tak, aby byl rozdělený na spoustu malých plošek. Každá ploška je očíslovaná a k číslům zase patří konkrétní barva. Podle čísel tedy postupně obraz vybarvujete. Jak vidíte, funguje to vlastně stejně jako omalovánky. Akorát ve větším formátu. Budete malovat úplně jako profesionál! 

TIP: Chcete se o technice obrazů podle čísel dozvědět víc? Přečtěte si náš článek Jak začít malovat. Najdete v něm nejen teoretické informace, ale i instruktážní video s ukázkou, jak malování vypadá v praxi.

Obdobnou techniku využíval i Leonardo da Vinci, aby své učně naučil malířskému řemeslu. Není tedy žádný problém začít „úplně od nuly“, i když jste v životě štětec v ruce nedrželi. Pojďte do toho s námi! Uvidíte, že Vás vzrušující svět obrazů podle čísel doslova pohltí. 

Nezapomínejte, že ač s našimi obrazy vyzkoušíte zajímavou malířskou techniku a naučíte se něco nového, malování podle čísel je především o zábavě. Berte to jako relaxaci a odreagování. Nezlobte se na sebe, když náhodou přetáhnete. Naše akrylové barvičky se beztak dají po zaschnutí přemalovat. Takže žádný stres! 

5 důvodů, proč byste měli zkusit malování podle čísel

Ač už se rozhodnete koupit obraz pro sebe nebo ho darovat jako dárek, určitě se sami sebe ptáte, copak mi to přinese? Obraz je přeci hezká dekorace, ale opravdu se mi ta práce vyplatí? Rozhodně ano! Zde je 5 důvodů, proč:

  • Zapomenete na starosti. Svět Teda Davise je plný krásné přírody, barev a energie. Doslova pulzuje životem, ač je to vlastně statický obrázek. Uvidíte svět jeho očima a ponoříte se do světa dobrodružství. Na nějaké trable si ani nevzpomenete. 
  • Odbouráte stres. Vědci prokázali, že kreativní činnost pomáhá odbourávat stres. A zároveň v dlouhodobém horizontu posiluje odolnost organismu vůči jeho negativnímu vlivu. Krásně se uvolníte a zarelaxujete si. Takže každý večer vezměte štětec do ruky a uvidíte, že si na Vás jen tak něco nepřijde. 
  • Uděláte si radost. Ne každý má tu možnost sbalit kufry a vyjet na výlet do neznáma, objevovat neznámé kraje. To ale neznamená, že by nás to nelákalo. Díky obrazům se dostanete na místa, o kterých se Vám ani nesnilo. Navíc o tento zážitek už nikdy nepřijdete. Na své oblíbené místo se budete moci vrátit kdykoliv, když se na obraz na zdi podíváte. 
  • Potrénujete jemnou motoriku. To je důležité zejména pro děti a seniory. Jemná motorická činnost je jako masáž pro náš mozek. Zároveň s její pomocí vylepšujete koordinaci pohybu a posilujete svaly prstů a rukou. 
  • Posílíte sebevědomí. Jakmile bude obraz hotový, budete pyšní na to, co jste dokázali. Ač je to příjemná činnost, i tak je to kus práce, kterému věnujete lásku a kus sami sebe. A co teprve, až si partner nebo přátelé všimnou, jak jste šikovní! Jen si představte ten skvělý pocit, až budete moct říct: To jsem namaloval já. 

Malování podle čísel koupíte na Zuty.cz

Jsme největší evropský výrobce malování podle čísel. Udělali jsme radost statisícům zákazníků. Většina z nich se k nám vrací a objednává další motivy. A proto jsme i pro Vás, nové zákazníky, připravili Zuty klub. Zaregistrujte se a nakupte na svůj zákaznický účet.

Všechny Vaše nákupy se budou na tomto účtu sčítat. A jakmile dosáhnete určité hranice, získáte doživotní slevu v procentech. Slevy jsou následující:

  • ihned po registraci sleva 2 %,
  • součet hodnot nákupů nad 4 000 Kč sleva 3 %,
  • součet hodnot nákupů nad 9 000 Kč sleva 4 %,
  • součet hodnot nákupů nad 14 000 Kč sleva 6 %.

V našem e-shopu najdete přes 2500 motivů. Kromě Teda Davise jsme připravili obrazy i od jiných nezávislých umělců, stejně jako reprodukce děl slavných mistrů dávných dob. Dále nabízíme motivy krajinek, zvířat, auto-moto, jídla, celebrit a spoustu dalších tematických okruhů. Rádi Vám připravíme i obraz podle vlastní fotografie

K objednanému obrazu Vám přibalíme také háčky na zavěšení, profesionální akrylové barvy a nylonové štětce. Zásilku od nás obdržíte v krásném dárkovém balení. Pokud jste objednávali jako dárek, můžete ji tedy rovnou předat tak, jak jste ji dostali.

Na každý nákup nad 990 Kč nabízíme dopravu zdarma. Za kvalitu ručíme, kdybyste nebyli s výsledným motivem spokojení, vrátíme Vám peníze.

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. 

Zároveň Vám doporučujeme k nahlédnutí sekci Poradna. Najdete tam spoustu návodů a rádců, kteří Vás provedou nákupem od začátku až do konce a poradí, jak si malování opravdu užít.