Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Darrell Bush: Krajinky a zajímavá místa

Malování podle čísel přináší dalšího zajímavého umělce – Darrella Bushe, amerického malíře, kterého uchvátila příroda a to, jak ji člověk utváří. Ať už jde o impozantní stavby na mořském pobřeží nebo idylické chatky v horách, tvorba Darrella Bushe Vás zaujme! Pojďme si ho představit. 

miniatura_FB-darell-bush

Kdo je Darrell Bush a jaká je jeho tvorba?

Darrell Bush je malíř, který maluje především přírodu, divokou i tu poblíž měst, a zajímavá místa. Může to být například maják na útesu, osamělá chata na pobřeží a další. Ve svých obrazech se dotýká nejen historie, ale i vztahu člověka k přírodě. Jak utváříme krajinu okolo nás. A jak ona zpětně utváří lidi, kteří v její blízkosti žijí.

Darrell se snaží žít aktivní život. Rád chodí na výlety a objevuje nepoznané kouty, které stojí za to zvěčnit na plátně. Svým uměním Vám zprostředkuje originální a nadčasové pohledy na místa jako z pohádky. Pro všechna jeho díla je charakteristická hra se světlem. Světlo, ať už vytvořené člověkem, nebo přírodní, vytváří náladu a pomáhá vyprávět příběh. Co o přírodě, své největší inspiraci, říká sám umělec?

Divočina mě vždycky fascinovala, od fascinující krajiny přes zvířata, která ji obývají, až po to, jak do ní vstupuje člověk. Jakmile uděláte krok do divočiny, starosti každodenního života zůstanou za Vámi a Vy se přenesete na to věčné místo v přírodě, které jako by na Vás vždy čekalo.

Nyní krátce o jeho životě – Darrell Bush vystudoval výtvarné umění na vysoké škole ve státě Illinois. Po absolvování pracoval jako ilustrátor, ovšem už tehdy začal pokukovat po dráze nezávislého umělce. V roce 1987 se jeho kariéra rozjela naplno. Vyhrál konkurz na ilustrace pro známky pro Minnesotu a Idaho. Celkem pro ně navrhl přes 200 obrazů. A stal se malířem na plný úvazek.

Americké národní umělecké publikace ho několikrát zařadily mezi 12 nejoblíbenějších umělců USA. Na výstavě Wildlife byl v roce 1997 vyhlášen umělcem roku. Dvě z jeho litografií byly k vidění v kanceláři prezidenta Reagana. Mezi jeho vášnivé fanoušky patřil například herec Burt Reynolds. Darrell Bush podporuje skautské organizace a několik organizací ochránců přírody.

Nyní se z tvorby Darrella Bushe můžete těšit i u Vás doma! Připravili jsme pro Vás několik motivů podle jeho obrazů, které si sami vymalujete. Pokud máte mezi svými blízkými milovníka přírody, obrazy od D. Bushe mu zaručeně uděláte radost.

Obrazy Darrela Bushe jako malování podle čísel

Město u jezera

Město u jezera je obraz plný barev. Byl malovaný na podzim – jen si všimněte pestrých korun stromů, které v dálce kontrastují se zbytkem zeleně. Obraz má sice na první pohled hodně detailů, ale nemáte se čeho bát. Tento motiv zvládnou vymalovat i začátečníci. Jen si představte to relaxující posezení u vody, kde si vítr pohrává s Vašimi vlasy. S obrazem podle čísel se tam můžete přenést kdykoliv.

clanek_001

Jezero, molo s lodí a chata v noci

Obrazy vodních ploch a scenérií patří mezi nejkrásnější díla Darrella Bushe. Tento motiv je zahalený noční tmou, v dálce však září měsíc a také světla chatky u jezera. Tento motiv bude vypadat krásně v obývacím pokoji i ložnici. Diváky přitahuje jako magnet, je na něm totiž něco tajemného, co neustále dráždí představivost. 

clanek_002

Maják na útesu

Oblíbená tematika snad každého umělce, který propadl kouzlu moře. Majáky nám dodávají pocit svobody a nepoznaných dálek, symbolizují bezpečí a naději. Dívat se na něj každý den, to je záruka pořádné dávky inspirace. Vyvěste si tento obraz do pracovny nebo obývacího pokoje. Uvidíte, že interiér doslova prozáří a pomůže dobré náladě, aby vždy našla Váš domov. 

clanek_003

Chata u jezera

Osamělá chata u jezera je zasazená do poutavé scenérie. Nad jezerem zapadá slunce a jeho barvy se odráží na vodní hladině. Uvnitř už hoří krb, copak se asi v chatě děje? Za chatou se vypínají horské hřebeny. Idylický obraz, který je jako pohlazení po duši. Díky němu spolehlivě zapomenete na stres.

clanek_004

Východ slunce, kachní rodina a lekníny na jezeře

Vodním ptákům je co závidět – dovedou létat, a navíc žijí v souladu s vodním živlem. Pohled na kachní rodinku je veselý a plný pozitivní energie, mají s sebou totiž i malá kachňátka. Na jezeře malíř vyobrazil lekníny, symbol harmonie. Harmonicky působí i celý motiv, který bude dělat radost Vám i celé Vaší rodině.

clanek_005

Plachetnice, vlny a pláž

Pohled na pláž a vzdouvající se vlny vezme za srdce nejednoho dobrodruha a cestovatele. Pokud máte rádi moře a plavení se na vlnách, tento obraz Vám udělá radost. Zkuste si vymalovat odraz slunce a to, jak se jeho barvy na hladině oceánu proměňují. Práce se světlem patří k základním technikám každého umělce a Vy si ji nyní vyzkoušíte na vlastní kůži! Plachetnice krásně ozdobí společenské prostory i Vaši ložnici. 

clanek_006

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. 

Věříme, že si z motivů od Darella Bushe vyberete to své. Můžete ho vymalovat buď sami a nechat si ho pro sebe. Nebo obraz někomu darujte! Nakonec můžete darovat i nevymalovaný obraz podle čísel. Obdarovaný obdrží nejen motiv, ale i akrylové barvy, štětce a lupu zdarma. A stane se z něj pravý umělec.