Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Den Země nás může inspirovat celoročně: 7 tipů, jak vykročit tím správným směrem

Den Země se slaví každý rok 22. dubna. Rozhodně nás ale může inspirovat celoročně. Jelikož máme planetu jen jednu, pojďme se společně zamyslet nad tím, jak z ní udělat lepší místo i pro generace po nás. Nebojte se! U nás nenajdete žádné moralizování ani krčení obočím nad tím, že si rádi dopřáváte hezké věci. Právě naopak. I my si rádi děláme radost. Jen na to chceme jít trochu jinak. Vyzkoušejte to s námi. Sepsali jsme pro Vás 7 tipů na to, jak si užívat život a zároveň šetřit planetu.

clanek_001

Pečujte o sebe a své blízké s láskou a čistým svědomím

Přírodní kosmetika si získává čím dál větší oblibu. Je šetrná k Vaší pokožce a vlasům. Díky složení bez chemie je vhodná pro alergiky. Netestuje se na zvířatech. A dokonce si ji můžete vyrábět i sami doma. Velkou výhodou potom je, že za ni výrazně ušetříte. Nám se ale nejvíc líbí to, že už nemusíte spoléhat na cizího výrobce, který Vám ze dne na den Váš milovaný přípravek přestane vyrábět. 

A když už jsme u toho, proč rovnou nezačít používat i výrobky, které jsou udělané z přírodních materiálů? My říkáme stop zbytečnému používání plastu! Takový dřevěný hřebínek nebo bambusový kartáček na zuby udělá ve Vaší koupelně velkou parádu.

clanek_002

Kávu či čaj do vlastního

Zbavme se jednorázových plastových kelímků. Pálí do rukou a ruku na srdce, určitě je nás víc, kdo si sem tam špatně zajistí plastové víčko a ušpiní si oblíbenou košili. Pořiďte si vlastní opakovaně použitelný kelímek z kvalitnějšího materiálu, do kterého Vám v kavárně připraví čaj či kávu. Na výběr je ze spousty barev a tvarů.

clanek_004

Na nákupy stylově

Igelitové sáčky a velké igelitové tašky jsou nepraktické. Pouze se hromadí a naše planeta si s nimi neumí poradit. Pojďme ji trochu ulehčit. Co takhle začít chodit na nákupy s taškou z přírodních materiálů nebo veselou síťovkou? Tyhle se Vám jen tak neprotrhnou!

clanek_005

Oblékejte se chytře

Oblečení z přírodních materiálů je velkým hitem posledních let. A co teprve pokud bylo vyrobeno v souladu s filozofií Fair Trade. U takových kousků máte jistotu, že byly ušity ve férových podmínkách. Země je přeci nás všech, nemáme pravdu? Oblečení z přírodních materiálu má spoustu benefitů, a proto ho nedáme z ruky: 

  • Nebudete se v něm tolik potit, jelikož dovolí pokožce dýchat.
  • Je příjemné na dotek.
  • Déle vydrží.

clanek_006

Doplňky z přírodních materiálů

Z čeho jsou vyrobeny Vaše sluneční brýle nebo kabelka? Co takhle nechat umělotiny propadlišti dějin a dopřát si nějaký skutečně kvalitní a třeba i trochu neobvyklý materiál. Zřejmě už jste slyšeli o brýlích či hodinkách ze dřeva. A co takhle kabelka z přírodního ratanu? Fantazii se meze nekladou. Vystupte z davu!

clanek_007

Vybírejte materiály, které vydrží

Když už jsme u těch kabelek, co si takhle jednou dopřát a koupit si opravdu kvalitní, z materiálu, který vydrží roky. Ano, mluvíme o kůži. Ta nemusí vždy znamenat něco neekologického a špatného. Naopak. Pokud výrobek pochází z ověřených zdrojů, například od poctivých českých či italských výrobců, jde o dobrou investici. To samé platí i o bundách či obuvi.

clanek_003

Kvalita nad kvantitou, aneb vdechněte duši Vašemu domovu

Přestaňte nakupovat nicneříkající a neosobní dekorace z velkých nábytkářských řetězců. Sáhněte raději po něčem, co Vašemu domovu dodá duši. Co takhle něco, do čeho dáte kus sebe? Třeba obrazy z naší nabídky, které si můžete namalovat sami podle čísel

barevný Budha
andělská žena
duhové srdce

 

Díky této metodě zvládne obraz vyhotovit naprosto každý. Naše obrazy jsou kvalitní a vydrží Vám roky. A pokud je zafixujete lakem na akrylové barvy, budou ochráněny na věčné časy.

Obraz na stěně - foto od Vendy

Kvalita vždy vítězí nad kvantitou! A to jak na poli vkusu, tak ekologie.

A jak vnímáte Den Země vy?