Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Digitální umění Carol Cavalaris – nyní na Zuty

Digitální umění je trendem poslední doby. Nabízí velkou svobodu při tvorbě. Člověk se až diví, kolik krásných děl dokáže pomocí technologie vzniknout. Pokud se Vám líbí realistické, až fotografické motivy umístěné ve fantazijních kompozicích, malování podle čísel od Carol Cavalaris Vám udělá radost.

V následujícím textu si představíme tuto americkou malířku a povíme si, odkud brala inspiraci a jaká je její tvorba. V další části textu s námi nahlédnete do jejích obrazů, které jsme pro Vás na Zuty.cz připravili jako obrazy podle čísel.

Kdo je Carol Cavalaris?

Carol Cavalaris se narodila v USA a žila uprostřed lesa v Coloradu. Divoká krása okolí jejího domova ji inspirovala k digitálním malbám zvířat a přírody. Původem však byla ze slunné Kalifornie. Od dětství tvořila, stále něco kreslila, malovala nebo vyráběla. 

Prošla si mnoha tvůrčími etapami a vyzkoušela všemožné malířské techniky, dokonce zabrousila do sochařství a vitráží. Byla výtvarnicí výloh, interiérovou designérkou, grafičkou a kreativní ředitelkou. Dlouhou dobu se živila v reklamě, kde pracovala po boku svého manžela. Napsala také několik knih a písní.

Poté, co se přestěhovala do Colorada, započala nové tvůrčí období – digitální fotografii. Carol Cavalaris i její manžel zbožňovali přírodu a zvířata, oba tyto náměty jsou v tvorbě umělkyně neustále přítomné. Po manželově smrti se umění oddala naplno, aby tak vyjádřila nové pocity, se kterými se musela vypořádat.

Malování divoké zvěře a přírody ji léčilo a její vášní byly barvy a detaily. Měla výtvarné vzdělání v oboru olejomalby, nicméně svoboda digitálního média ji velmi bavila. Podněcovala její představivost a nabízela mnoho vzrušujících možností. Postupem času zcela opustila malířské plátno ve prospěch obrazovky počítače. Realita a fantazie se prolínaly, když kombinovala fotografické zdroje a malířské techniky a vytvářela své jedinečné obrazy ve smíšeném médiu, které nazývala "živé umění".

Carol vnímala jedinečnost každé živé bytosti jako dar, kterého je třeba si vážit. A tak právě tato potřeba zachytit životní sílu a jedinečnost živých bytostí je to, co činí její tvorbu zajímavou. Umění jejímu životu dalo smysl a tuto léčivou radost chtěla zprostředkovat i ostatním. Jak sama umělkyně o své tvorbě řekla: „Mou vášní je malování divoké zvěře a přírody, barev a detailů.“

Ponořte se do křehkého a krásného světa přírody společně s Carol Cavalaris a nechte ho, ať Vás vyléčí a zbaví špatné nálady. Snové obrazy, protkané symbolikou severoamerických indiánů, plné krásných barev a detailů, jsou přesně to, co potřebujete jako útočiště před stresem a hektickým životem. S obrazy podle čísel podle Carol Cavalaris si odpočinete a zapomenete na všechny starosti.

Obrazy Carol Cavalaris na Zuty

Nyní se společně podíváme na výběr obrazů této umělkyně. Všechna díla Carol Cavalaris, která si můžete pořídit ve formě malování podle čísel, koupíte na našem e-shopu v sekci Umělci. Najdete tam i další malíře, kteří zobrazují přírodu a zvířata – svou sbírku tak můžete rozšířit i o další zajímavé motivy. Které obrazy podle čísel na Zuty od Carol Cavalaris najdete?

Duhový strom

Vášeň pro barvy a detail se plně manifestovaly právě v tomto kouzelném obrazu. Strom je symbolem života a životní síly. Při malování stromu vyléčíte svou duši od stresu a negativních myšlenek. Tak, jak bude na plátně duhový strom nabývat konkrétních tvarů, bude se i Vaše mysl uzdravovat a očišťovat od všeho špatného. Nechte kouzelný strom, ať Vás přenese do světa fantazie. Potom už ho stačí jen pověsit na zeď, vždy tu bude pro Vás.

clanek_001

Vlk a lapač snů ve tvaru srdce

Srdce s vlky uprostřed je tvořené z lapače snů. Lapač snů používali severoameričtí indiáni na ochranu před zlými duchy a nočními můrami. Z obrazu vyzařuje mír a harmonie. Pověste si tento obraz v ložnici a posílíte partnerskou lásku a věrnost. Při malování myslete na své blízké, a do obrazu tak vložíte vlastní lásku – o to víc z něj bude vyzařovat pozitivní energie.

clanek_002

Vlk, havran a úplněk

Havran a vlk – dvě zvířata, která mají silnou symboliku. Havran je symbolem inteligence a myšlení. Podle severoamerických indiánů havrani poskytují sílu lidem a pomáhají jim. Vlk zase představuje neústupnost, sílu a vytrvalost. Udělejte z těchto dvou zvířat svá totemová zvířata a nechte je, ať Vám pomáhají a vedou Vaše kroky. Pověste si je u Vás doma a dovolte jim, ať Vás inspirují při důležitých rozhodnutích. 

clanek_003

Kůň a lapač snů II

Pro severoamerické indiány představoval hnědý kůň sílu a vytrvalost. Zároveň ho považovali za moudré a trpělivé stvoření. Pokud Vám schází trpělivost a do všeho se vrháte po hlavě, koně Vám pomohou se zastavit a nad věcmi se v klidu zamyslet. Jsou také spjatí se sluncem a jeho energií. Přinesou do Vaší domácnosti radost a dobrou náladu. Stačí vzít štětec do ruky a vdechnout jim život.

clanek_004

Kočka a motýli

Také tak zbožňujete kočky s hebkým kožíškem? Ragdoll patří mezi nejoblíbenější plemena a my se vůbec nedivíme tomu, že si jejich osobité krásy všimla i Carol Cavalaris. Hravý obraz plný pozitivní energie s poletujícími motýly do Vašeho interiéru vnese radost a odlehčenou atmosféru. Skvěle se hodí jak do obývacího pokoje, tak do ložnice, kde Vám každý den zlepší náladu hned po ránu.

clanek_005

Tři růže

Růže je symbolem lásky a něhy. Tento motiv si vymalujete v teplých, romantických barvičkách, a proto je jako dělaný do ložnice. Můžete ho však umístit všude tam, kde chcete vytvořit hřejivé a příjemné posezení. Klidně do studovny nebo obývacího pokoje v romantickém stylu. 

clanek_006

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo.