Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Divoká zvířata Al Agnewa na malování podle čísel

Zvířata patří mezi nejoblíbenější motivy malování podle čísel. Přinášíme Vám další obrazy s touto tematikou, tentokrát ze spolupráce s americkým umělcem Al Agnewem. Poznejte jeho tvorbu v následujícím článku.

Patříte mezi fanoušky zvířecí říše? Pak si nesmíte nechat uniknout tvorbu Al Agnewa. Věnuje se totiž malování zvířat, a to především těch divokých. Žádný živý tvor, ať už na zemi, ve vzduchu, ale dokonce ani ve vodě, neunikne jeho pozornosti. 

miniatura_FB-agnew

V minulosti jsme pro Vás připravili už několik obrazů od umělců, kteří se rovněž zabývali faunou a přírodou obecně. Všechny je najdete na našem e-shopu v sekci Umělci. Pokud jste už delší dobu přemýšleli nad tím, že byste si objednali nějaký zvířecí motiv a ozdobili s ním svou domácnost, teď je ta pravá chvíle.

Pojďme si trochu tvorbu Al Agnewa představit. Kdo vlastně tento umělec je, kde bere inspiraci a jaké používá techniky? Na to si odpovíme v následujících kapitolách. V další části textu Vám zase představíme některé z jeho obrazů, které najdete na Zuty.

Kdo je Al Agnew?

Al Agnew vždy miloval dvě věci – přírodu a umění. Vyrůstal v Ozarku v Missouri (USA). A většinu času trávil zkoumáním řek a drsných kopců. Domů si nosil ptáky, želvy, hady a další tvory, které studoval a kreslil. Dnes žije v Yellowstone v menším domečku s manželkou, obklopený divokou přírodou.

clanek_001

Umění byl věrný celý život. Dokonce ho i chvíli vyučoval na základních a středních školách. Jeho největší vášní ale zůstalo cestování a objevování světa, který tak rád maloval. Až se jednoho dne rozhodl, že se stane umělcem na plný úvazek. 

Naprostou většinu svých obrazů začíná malovat přímo na místě v divočině. Skicák se mu stal nejvěrnějším přítelem. Při svých cestách navštívil spoustu zemí a stal se uznávaným odborníkem na divoký život v Americe a Africe. Kromě skicáku mu na jeho cestách dělá společnost fotoaparát a rybářský prut. Zkrátka je to dobrodruh se vším všudy. Sám o své vášni k cestování říká:

„Rád cestuji, abych viděl a zažil všechnu rozmanitost, kterou příroda nabízí. Mým cílem vždy bylo zobrazovat krásu a zázraky přírody, ať už se jedná o odlehlé oblasti divočiny, nebo o známou divokou přírodu a krajinu mého vlastního dvorku.“

Al Agnew není vůči přírodě lhostejný a nechodí si do ní jen pro inspiraci. Aktivně se angažuje v její ochraně. Velkou část peněz, které si vydělá, daruje organizacím, které se snaží o obnovu a záchranu divočiny ve Spojených státech. 

Agnew je odmalička spjat s řekou a vodním životem. Miluje vodu i živočichy, kteří v ní žijí. Je zkušený kanoista a rybář. Právě řeka se mu stala velkou inspirací a často ji na svých obrazech maluje. Kde dále čerpá své nápady na obrazy?

„Výchozí materiál získávám z mnoha různých zdrojů, včetně zvířat v zajetí, a dokonce i našich vlastních domácích mazlíčků. Jedna z našich dvou koček je štíhlá a vytáhlá, skutečná lovkyně, a stala se inspirací pro nejeden z mých obrazů velkých koček.“

Jaké techniky při malování používá? Začínal s akvarelem, ale rozhodně nezůstal jen u něj. Dalo by se říct, že je všestranný. Některá jeho díla jsou nakreslená tužkou nebo uhlem, případně namalovaná akrylem, ovšem v poslední době tvoří převážně olejomalby. Jeho obrazy jsou k vidění na výstavách se zvířecí tematikou téměř po celém USA.

Malování podle čísel – zvířata Al Agnewa

Kdo je Al Agnew už víte. Nyní se podíváme na jeho nejkrásnější obrazy, které si můžete vymalovat sami. Stačí je objednat na Zuty. Kromě obrazu od nás obdržíte také profesionální akrylové barvy, sadu štětců a háčky k zavěšení. Navíc přibalíme i lupu zdarma – snadněji si tak poradíte i s těmi nejmenšími detaily.

Portrét lev

Al Agnew zachytil majestátního lva v celé jeho kráse. V této studii si můžete vymalovat krále zvířat a pečlivě tak prostudovat jeho krásu zblízka. Tento obraz se bude krásně vyjímat v ložnici, pracovně nebo obývacím pokoji. Stačí jeden pohled a hned načerpáte vnitřní sílu na další den!

clanek_002

Ležící vlk

Vlci jsou prý samotáři. Pověste si toulavého vlka u Vás doma a už nikdy sami nebudete. Vidíte, jak Vás pozoruje bystrýma očima? Tento motiv vypadá úplně jako živý. Pokud vlci patří mezi Vaše oblíbená zvířata, konečně můžete mít jednoho jenom pro sebe.

clanek_003

Sova na větvi

Sovy jsou symbolem moudrosti a podle amerických indiánů strážily posvátná tajemství. Tento obraz bude krásně vypadat zejména ve studovně nebo v pracovně. Kdekoliv potřebujete podpořit své myšlení a přijít s novými nápady, spolehněte se na sovu.

clanek_004

Vlk, medvěd, los, jelen a orel

Na tomto obraze uvidíte hned několik zvířat, která kralují divočině Spojených států. Kromě orla je na obraze také medvěd, vlk, los a jelen. Do tohoto motivu se můžete pustit společně s partnerem nebo se svými dětmi. Každý si může vymalovat vlastní zvíře, jaká jména jim asi dáte?

clanek_005

Vlk a břízy v zimě

Pohled, který se jen tak někomu nepoštěstí! Celá vlčí smečka. Na bílém pozadí vyniknou žhnoucí oči vlků a jejich šedé kožichy. Staňte se součástí vlčí smečky a vydejte se prozkoumat divoký les. Při malování tohoto obrazu se přenesete zcela na jiné místo a všechen stres, který ve svém životě řešíte, necháte za sebou. 

clanek_006

Modrý pták na větvi a bílé květy

Z tohoto obrazu sálá atmosféra teplých měsíců. Modrý ptáček sedí na rozkvetlém stromu a vesele si štěbetá. Představte si, jaké by to bylo lehnout si pod tento strom a poslouchat ptačí zpěv. Zastavte se se a nasajte atmosféru! Našli jsme motiv, se kterým je dobrá nálada zaručená.

clanek_007

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. Přejeme Vám samé příjemné zážitky při malování podle čísel.