Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Den matek se blíží

Tím nejdůležitějším člověkem pro většinu z nás je maminka. Otec samozřejmě také, ale většinou máme prostě blíž k mamince. To na ni si vzpomeneme, když je nám zle, jí voláme, když něco nemůžeme najít, tu prosíme, ať nám uvaří něco dobrého. Ale na maminku bychom také měli vzpomenout, když to potřebuje ona. Abychom si vzpomněli alespoň jednou za rok, je tu Den matek.

Samy nám to většinou neřeknou, ale i naše maminky potřebují pohlazení, lásku, úctu, uznání a náš čas. Často je vidíme jako takové superhrdinky, co zvládnou všechno na světě, a ještě ke všemu nejlíp ze všech. I jim ale občas dojdou síly. Nejlépe je pak načerpají od svých blízkých. A děti jsou jim ty nejbližší.

Čím svou maminku potěšíte?

Každou maminku samozřejmě něčím jiným. Ale všechny společně tím, že jim projevíte lásku a uznání. Zavolejte jim. Nebo pošlete alespoň SMS či pohlednici s pěkným obrázkem. Věděli jste třeba, že například ve Velké Británii se v den oslav Dne matek zvýší počet telefonních hovorů až o 37 % oproti normálu? Britská pošta také musí doručit až 30 miliónů pohlednic.

Mezi nejčastější dárečky patří květiny, bonboniéra a bižuterie. Malé děti také rády vyrobí něco vlastníma rukama. Někdy se celá rodina domluví, a maminku na jeden den osvobodí od všech jejích povinností. Večer se pak třeba vydají všichni do nějaké restaurace na něco dobrého.

Každá maminka je také jiná. Některá ráda sportuje, jiná se těší z návštěvy divadla a další si ráda pochutná na dobré večeři v nějaké restauraci. Vsadíme se ale, že pokud se rozhodnete věnovat své mamince trochu relaxace a zábavy ve formě předlohy pro malování podle čísel, nemůžete udělat chybu.

Pro kreativní maminky

Mnohé maminky si stále rády hrají. Výtvarné vlohy uplatňovaly při školní docházce svých dětí, takže později jen tak pro radost třeba malují, tvoří maňásky, maškarní masky apod. Takovým by jistě slušel obraz s andělem nebo krásný abstraktní africký motiv se slony.

clanek_001

clanek_002

Pro romantické duše

Každý si pod romantikou představuje něco jiného – procházka podél řeky, piknik na letní louce, projížďku na loďce, srdce z pouti. Květiny ale k romantice jisto jistě patří. Proč tedy nedarovat mamince právě předlohu s tématem bílých tulipánů? Nebo jí rovnou darujte srdce

clanek_003

clanek_004

Pro milovnice kávy

Šálek horké kávy! To je ta pravá chvilka na zasloužený odpočinek v každém tak nabitém dni. Kdo nemusí zastávat mateřské povinnosti, ten si ani neumí představit, co všechno takový obyčejný hrnek kávy dokáže. A maminka může upíjet i při vybarvování takovýchto tematických obrázků.

clanek_005

clanek_006

Pro cestovatelky

Moct tak na chvíli odjet a procestovat svět! Ale stačilo by třeba jen projít se Paříží k Eiffelově věži, nebo po londýnském mostě ke slavnému Big Benu. Možná, že můžete cestovat, ale možná, že to jde jen prstem na mapě. Nebo můžete mamince umožnit namalovat si slavná místa, která by jednou ráda navštívila.

clanek_007

clanek_008

Pro milovnice koček

Nějaký ten domácí mazlíček dokáže předat ohromné množství lásky a energie. Kočička je sice vždy tak trochu svůj vlastní pán, ale když Vám přede na klíně, je to úžasná terapie. Nebo pozorovat kotě, jak si hraje, to je lepší než celovečerní film. 

clanek_009

clanek_010

Pro milovnice koní

Kdekdo by souhlasil s tvrzením, že kůň je synonymem pro ušlechtilost, vznešenost a eleganci ve světě zvířat. Vlastností, kterých si vážíme i na lidech a speciálně u našich maminek. Koně ale mají i spousty síly na práci. I to je našim maminkám společné.

clanek_011

clanek_012

Pro muzikantky

Romantická kytara, zasněná viola nebo rockové bubny? Kdo ví, na jakou strunku je potřeba brnknout, aby maminčino srdce začalo tlouct v rytmu oblíbené hudby? Jisté je jen to, že každá má jistě tu svou hudbu opravdu v srdci. A že třeba sama na nic nehraje? Nevadí – každý přece může být hudebník jen uvnitř. Je tu malování podle čísel a možnost namalovat si svou hudbu vlastní rukou. 

clanek_013

clanek_014

Pro horolezkyně

Miluje Vaše maminka hory? Třeba v mládí zdolala lecjaký vrchol. Ale není nutné lano, skoby a slaňovací osmy, aby člověk ocenil krásu hor. Možná, že maminka už nezdolá Matterhorn, ani se nevyšplhá do horských výšin, aby se mohla projet na lodičce na horském jezeře, ale dárek v podobě takového obrazu jí může připomenout všechna dobrodružství z mládí.

clanek_015

clanek_016

Pro milovnice přírody

Příroda je mocná čarodějka. A ne nadarmo se říká „matka příroda“. Je silná a inspirující. Také laskavá a štědrá. I ona se o své děti umí dobře postarat. I krátká procházka v parku dokáže osvěžit a dodat energii. Natož pak dovolená na zasněžených horách. Po všechny čtyři roční období mohou nejen maminky čerpat sílu v přírodě.

clanek_017

clanek_018

Pro všechny

Na našem e-shopu s předlohami pro malování podle čísel jistě najdete i další vhodné obrázky jako dárek ke Dni matek. Možná ale bude ten pravý obraz pocházet z Vaší vlastní fotografie. Vždyť čím lépe potěšit maminku než například fotkou všech dětí, převedenou do obrazu podle čísel.

A jak bude maminka malovat a stále více se blížit k výsledku, bude radost stále větší. Takový obraz si pak zcela jistě pověsí na zeď v kuchyni či obýváku, aby měla své blízké vždy u sebe.

Na svou maminku nikdo nezapomene

Tak, jako maminka na své dítě nikdy nemůže zapomenout, tak ani nikdo z nás nezapomene na svou maminku. To ona nás chovala jako miminko a celé dny nespala, když nám rostly zoubky. To jí jsme se drželi za ruku, když jsme zkoušeli první kroky. To maminka s námi dělala úkoly, sdílela strasti i radosti s prvními láskami, stála při nás ve chvílích hrůz i radostí, aby nám i teď třeba pohlídala naše vlastní děti.

Den matek je jen jedna z mnoha příležitostí, jak svou lásku a vděčnost vyjádřit. Netradičním dárkem, jako je obraz podle čísel, kytičkou, čokoládkou či jiným dárkem, ale hlavně pevným a dlouhým objetím.

Na závěr ještě jedno zamyšlení: každý tvrdí, že právě ta jeho maminka je ta nejlepší. Když se na to ale podíváme zblízka, je to samozřejmě nesmysl. Není možné, aby nejlepších bylo více. Nejlepší přeci může být jenom jedna – ta moje!