Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Leden ve znamení Kozoroha

Kozoroh je plný záhad. Málokdy se svěřuje, a tak je velmi těžké odhadnout, co by mu vlastně udělalo radost. My jsme udělali malou sondu do jeho osobnosti a oblíbených barev. A našli jsme pro Vás nejlepší dárky pro Kozoroha v malování podle čísel

clanek_000

Jaký je Kozoroh

Kozoroh je velice cílevědomý a ambiciózní. Lidé narození v tomto znamení mají se životem velké plány. Nespokojí se s málem a očekávají od sebe mnoho. Chtějí být úspěšní. V jejich prospěch hovoří to, že nezůstávají jen u plánování. Na rozdíl od jiných, prchlivějších znamení, Kozoroh má obrovskou vůli a trpělivost. Pokud si něco vezme do hlavy, dokáže to dotáhnout až do konce. I když je to běh na dlouhou trať.

S tím souvisí i jeho obětavost. V případě, že je to nutné, nedělá mu problém zříct se pohodlí či si odepřít požitky. Důležité pro něj je, aby dosáhl cíle. A tím nemusí být pouze kariéra. Ale třeba i spoření na bydlení, péče o rodinu, studium a další.

Na Kozoroha je vždy spolehnutí. Je to odpovědný člověk, který nejedná svéhlavě. Vždy si vše dvakrát promyslí, a teprve potom koná. Pokud s něčím potřebujete pomoct, vždy se na něj můžete obrátit a svěřit se mu. Rád Vám bude oporou a poradí v tíživé situaci. Toto znamení je díky tomu nejen skvělým partnerem, ale i sourozencem, rodičem či nejlepším přítelem. Kozoroh je zkrátka parťák do nepohody.

U Kozoroha může mást jeho tichá povaha. Je to nenapravitelný introvert, který si většinu věcí nechává sám pro sebe. To platí jak pro muže, tak pro ženy. Jsou velice citliví a vnímaví, ač to není na první pohled kvůli jejich uzavřenosti znát. 

Pokud Vám však odhalili své pocity a nitro, můžete si být jistí, že jste jim velice blízcí. Svěřují se totiž jen nejbližším lidem, kterých si opravdu váží a důvěřují jim. Navenek se Kozoroh může zdát jako drsňák, ovšem Vy určitě velice dobře víte, jak zranitelný je.

clanek_001

Pokud máte ve svém okolí Kozoroha, tak jste si už určitě všimli, že je velice racionálně založený. Při rozhodování používá hlavně rozum a nedá na babské povídačky. Určitě jste zaregistrovali i to, že je trochu ironický a nešetří satirickými poznámkami. Jeho smysl pro humor je zajisté jedna z věcí, kterou na něm máte nejraději. Ač je hodně kořeněný, v jádru je vše myšleno dobře. Kozoroh určitě nemá zapotřebí někoho ponižovat. 

Díky své stálosti je Kozoroh ideálním partnerem do dlouhodobého vztahu. Pokud překonáte jeho tvrdou slupku, objevíte laskavého a spolehlivého člověka s citlivým srdcem, který Vám snese modré z nebe. Občas může být lehce chladný, ovšem nemyslí to zle, to je prostě jeho povaha. 

Co má Kozoroh rád

Kozoroh obdivuje umění. Má velice kladný vztah k malířství. Většinou je i hudebně nadaný a má rád divadlo. Není nic neobvyklého, když doma vlastní sbírku obrazů nebo hudebních nástrojů. 

Na divoké dobrodružství ho příliš neužije. Za to má rád dobré jídlo a kvalitní zábavu. Často je to velmi dobrý kuchař, který neustále překvapuje svůj protějšek. 

Kozoroh má rád kvalitní a hezké věci. Muži mají zálibu v kvalitním alkoholu, obuvi, sběratelských předmětech nebo hodinkách. Ženy zase preferují rukodělné šperky či vkusné doplňky do domácnosti. Potěšíte je i parfémem vybraným s láskou.

Přírodu a cestování. Kozoroh sice není zrovna dobrodruh, ovšem velmi rád si vyrazí na výlet do zahraničí. Často Vás překvapí tím, jaké exotické destinace je schopný si vybrat. Je totiž velice zvídavý. Nepohrdne ale ani vyjížďkou po českých luzích a hájích, hlavně když je dobrá společnost a zábava. Pokud navíc výlet spojíte s ochutnáváním místních specialit, bude v sedmém nebi.

Jaké jsou jeho slabé stránky

Je plachý a stydlivý. Často je pro něj velice obtížné udělat první krok. Tím víc, pokud jde o neznámého člověka, novou situaci nebo dámu/muže jeho snů. Ulehčete mu to a prolomte ledy za něj. Plachost se mu často staví do cesty i v práci nebo například při jednání s úřady. A poté se na sebe akorát zlobí, že si nestál za svým.

Navenek působí chladně. To je dáno tím, že se nerad svěřuje svému okolí. Pokud ho dostatečně neznáte, může na Vás působit lehce odměřeně. Avšak věřte tomu, že se o Vás zajímá. Jen to neumí moc dávat najevo. 

Je příliš konzervativní. Kozoroh není bůhvíjak nadšený ze změn a nečekaných novinek. Pokud po něm budete chtít, aby změnil některý ze svých názorů nebo zvyklostí, můžete pěkně narazit. Naštěstí je dostatečně racionální, aby po nějaké době pochopil, že dělá chybu. Ovšem přesvědčit ho může být opravdu náročné. Sázejte na jeho rozumnost, emoce nechte stranou. Kozoroh na hádky neslyší a jestli je něco, co opravdu nenávidí, tak je to agrese. 

clanek_002

Nezapomíná na křivdy. Pro Kozoroha je velice těžké odpustit někomu, kdo ho v minulosti zranil. Proto se Kozorozi málokdy baví s bývalými partnery. Navíc o minulých křivdách neumí kvůli své uzavřenosti komunikovat, a tak si je vlastně neustále nosí v sobě a nedokážou s nimi hnout. 

Pokud někdo Kozorohovi v minulosti ublížil, hrozí, že tuto negativní zkušenost bude projektovat i na nového partnera. Poté bude mít sklony k nedůvěře a pichlavým výtkám.

Jaké barvy se hodí ke Kozorohovi?

Ještě, než přejdeme k tipům na dárky, měli byste se seznámit i s barvami, které se k tomuto znamení hodí. Pomůže Vám to s výběrem. Nemusí jít jen o oblečení, ale například i o módní doplněk, šperk a další. Fantazii se meze nekladou. Které barvy to tedy jsou?

Kozoroh je v barvách poněkud konzervativní. Je to znamení planety Země, a tak i jeho nejoblíbenější barvou je právě hnědá, černohnědá a další podobné, spíše tmavší, odstíny. Líbí se mu i zářivě smaragdově zelená a stříbrná. Ale i šedá a klasická černá a bílá. Dále vínová, bohatá šarlatová a tmavě fialová

Jaký dárek koupit Kozorohovi? Vsaďte na malování podle čísel

Jelikož má Kozoroh rád umění, uděláte mu radost malováním podle čísel. Výhodou těchto obrazů totiž je, že je zvládne vymalovat úplně každý. Nezáleží na talentu, ale na píli. A té má Kozoroh dostatek, jen si vzpomeňte, jak pečlivé a trpělivé znamení to je.

Obraz podle čísel je rozdělený na spoustu malých plošek. Každá má své číslo a k číslu patří konkrétní barva. Podle tohoto klíče poté jednotlivé plošky vybarvujete, nemůžete udělat chybu. Pomalu Vám pod rukama začne vznikat dílo, které vypadá úplně jako od pravého malíře. 

Tato jednoduchá technika přináší spoustu radosti. Člověk se při ní krásně uvolní a vypustí z hlavy všechny starosti. Ponoří se do vzrušujícího motivu a zapomenete na okolní svět. Obrazy podle čísel jsou antistresové a ocení je každý, kdo má těžkou práci, nebo hodně starostí s rodinou. 

Jelikož má Kozoroh rád obrazy, připravíte mu motivem z našeho e-shopu krásné překvapení. Je jen na Vás, zda se mu rozhodnete darovat obraz nevymalovaný, který si vyhotoví on sám, nebo motiv vymalujete Vy a blízkého Kozoroha obdarujete už hotovým dílem. Tak jako tak je to sázka na jistotu. 

Obrazy podle čísel najdete na Zuty.cz. Naše společnost je největší evropský výrobce malování podle čísel. Připravili jsme pro Vás spoustu kategorií a témat, která by Vašeho milovaného mohla zaujmout. Nejlepší je vyjít z toho, co má rád. Pokud si však nejste jistí, máme pro Vás několik tipů na motivy pro Kozoroha, které vychází buď z jeho barevných preferencí nebo povahových vlastností. Pojďme se na ně podívat.

Kozí lebka v květinách

Kozí lebka v květinách je obraz, který zaujme hned na první pohled. Kozorozi mají rádi neobvyklé věci, které dobře vypadají a nejsou okoukané. A tak se jim tímto netradičním motivem přesně strefíte do noty. Navíc obsahuje jejich oblíbenou sytě zelenou. Kozí lebka v květinách bude vypadat dobře například v obývacím pokoji nebo pracovně. Jakýkoliv obyčejný prostor udělá neobyčejným.

clanek_003

Kotě nebo tygr

Kotě nebo tygr je obraz s roztomilým kotětem, které je uvnitř neohrožený tygr. Stejně jako Kozoroh, který uvnitř skrývá velkou osobní sílu a ambice, i tygr v kotěti nás bude neustále překvapovat. Tento obraz tak hezky odráží Kozorohovu skrytou povahu, kterou odhalí jen málokdo. Motiv je vyvedený v tmavších barvách, které má toto znamení moc rádo, a tak se u něj doma bude perfektně vyjímat. Obtížnost obrazu je druhá nejjednodušší, zvládne ho proto i naprostý začátečník, který ještě nikdy podle čísel nemaloval. 

clanek_004

Kytice modrých květů

Černá a hnědá jsou i na obraze Kytice modrých květů. Společně se sytě modrou vytváří nádherný kontrast, který upoutá každého diváka. Kytice modrých květů je vkusný motiv, který do domácnosti Kozoroha přinese klid a pocit bezpečí, právě díky barevné kombinaci modré a hnědé. Zatímco první barva uklidňuje, hnědá zase vytváří auru stability. Tyto barvičky jsou perfektní například do ložnice, kde podpoří klidný spánek.

clanek_005

Královna Egypta

Královna Kleopatra se narodila v lednu roku 69 př. n. l., a ač egyptská astrologie byla trochu odlišná od té naší, pokud bychom to převedli na náš zvěrokruh, byla by právě Kozoroh. Tato inspirativní žena patří mezi nejznámější královny v historii. Byla ambiciózní politička. Vyvedla Egypt z krize, kterou způsobila slabá vláda jejího bratra. Do dějin se zapsala hlavně kvůli svému vztahu k Juliu Caesarovi. 

Udělejte svým blízkým radost jedním z nejznámějších Kozorohů v dějinách, Královnou Egypta. Kleopatra na obraze v mnohém připomíná herečku Elizabeth Taylor, která Kleopatru ztvárnila i ve filmu. Pokud tedy má Váš Kozoroh tuto herečku v oblibě, není pochyb, že jste našli ten správný dárek.

clanek_006

Malování podle čísel koupíte na Zuty.cz

Kupte obraz podle čísel na našem e-shopu a ke každé objednávce dostanete jako pozornost lupu zdarma. Díky ní uvidíte i na ty nejmenší detaily. Kromě motivu, který si od nás můžete nechat vypnout na rám, Vám pošleme také profesionální barvy a štětce. Bez těch se přeci žádný malíř neobejde!

Vše Vám pošleme zabalené v krásné dárkové krabici. Balíček tak rovnou můžete odevzdat jako dárek tak, jak ho dostanete. Kromě množstevních slev nabízíme také dopravu zdarma na každou objednávku nad 1 100 Kč. 

Věříme, že u nás najdete ten správný dárek pro Vašeho Kozoroha. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, neváhejte kontaktovat naši zákaznickou podporu. Budeme se Vám rádi věnovat. Telefonní číslo je 555 333 579. Nebo nám napište e-mail na info@zuty.cz.