Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Malováním proti podzimnímu splínu

A je to tady. Po slunečném létě přichází podzim. Pro některé to znamená krásné období roku sklizeň na zahrádce, barevné listí, ptáci houfující se k odletu. Pro jiná však období plískanic, nepohody a depresivní nálady.  S kratšími dny a ubývajícím světlem přicházejí pocity osamělosti, smutku a deprese. Jak se s nimi vyrovnat a vidět i podzim jako krásný čas? Tady máte ověřený a funkční tip, jak na to.

Malování podle čísel

“Ne ne, já musím něco dodělat,” odmítají nervózní rodiče své děti, když jim podávají bílý papír a žádají i ten nejjednodušší obrázek. Ne že by nevěděli, jak namalovat psa nebo strom, zkrátka se bojí, že výsledek nebude tak docela podle jejich představ. Pravděpodobně podle žádných představ, protože jejich umělecké dílo nebude podobné vůbec ničemu. A znemožnit se před ostatními, natož vlastním dítětem? To raději před těmi hrozivými pastelkami utéct!

U malování podle čísel se však svého strachu můžete snadno zbavit. Dokonce ani nejde v první řadě o výsledné dílo, ačkoli princip malování podle čísel Vás v tvorbě značně povede. Jde hlavně o relaxaci a antistresovou aktivitu. Zapomenete na chvilku na starosti všedního dne a přenesete se do jiného světa. Světa pohody, klidu a vyrovnanosti.

Relaxace arteterapií

Malování podle čísel připomíná nejvíce antistresové omalovánky pro dospělé. Možná jste je už viděli v knihkupectvích barevné sešity s různými obrazci, připravené na vymalování pastelkami, voskovkami či jinými barvičkami. Jejich popularita v poslední době velmi vzrůstá. Arteterapeuti je dokonce používají i při sezeních s klienty jako výbornou pomůcku pro uvolnění stresu.

Plátna pro malování podle čísel jdou trochu dál. Zatímco běžné omalovánky zůstávají na papíře, obraz, který vytvoříte se sadou malování podle čísel, můžete s hrdostí pověsit na zeď, případně pro ještě lepší efekt vystavit na malířském stojanu.

A jak začít s malováním podle čísel? Snadno. Na e-shopu zuty.cz si vyberte sadu s námětem, který je Vám blízký. Na výběr je opravdu mnoho témat a námětů – příroda včetně podzimních motivů, obrázky zvířat jako koně, kočky, psi a mnoho dalších.

Čtvero ročních obrodí

Všechny obrazy jsou zároveň zařazeny do jedné z kategorií náročnosti:

  • velmi snadné,
  • snadné,
  • střední,
  • složité,
  • velmi složité.

Do tvůrčí práce můžete zapojit i své děti. Pořiďte jim nějaký velmi snadný obrázek, který si po namalování mohou pověsit ve svém pokojíku, a Vy si třeba zkuste o něco náročnější variantu. Nejen, že se zbavíte stresu, ale získáte i to nejcennější. Krásnou společnou vzpomínku a příjemně strávený čas s blízkými.

V boji se stresem buďte aktivní

S podzimním stresem a splínem lze bojovat různě relaxací, lenošením, vitamíny nebo nejrůznějšími aktivitami. Mezi radami se velmi často objevují  umělecké činnosti, konkrétně malování. Na pořádný kurz kreslení, uměleckou školu či jen kroužek však potřebujete dostatek času, který se většině příliš nedostává. Právě proto je malování podle čísel ideální   věnujete se mu doma v čase, který Vám vyhovuje.

V každém případě je však nutná vlastní aktivita. Nepodléhejte depresím bez boje! Objednejte si svou sadu pro malování podle čísel a začněte tvořit.

Tip proti stresu na závěr

Na zuty.cz máte přímo kategorii malování proti stresu, která obsahuje zejména různé mandaly. Najdete zde nejen obrázky s malováním podle čísel, ale také neočíslované, které naplno podporují vaši kreativitu a představivost. Pokud to tedy myslíte s bojem proti stresu vážně, namalování mandaly by mohl být dobrý tah.

Mandala proti stresu