Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Proč je malování podle čísel skvělou aktivitou pro děti

Ze všech druhů malování a kreslení je malování podle čísel pro děti tím nejvíce zajímavým a vzrušujícím uměním. Kromě toho, že sady pro malování podle čísel jsou skvělé pro děti, toto odvětví umění baví i dospělé. Není nic úžasnějšího než malování toho, co máte rádi, se svými dětmi, zatímco se stále věnujete své každodenní rutině. Právě takové aktivity stmelují rodinu zábavnou a příjemnou formou. 

shutterstock_722434420

Na rozdíl od jiných typů malby nepotřebujete žádné umělecké zkušenosti ani znalosti. Dokonce ani předchozí zkušenosti s malováním podle čísel. Vše je připraveno i pro naprosté laiky. S předem připravenými očíslovanými ploškami na plátně můžete vždy bez námahy vytvářet mistrovská díla. Soupravy obsahují pokyny a očíslované kelímky s barvami, díky nimž bude malování snadné jak pro Vás, tak i pro Vaše malé umělce. 

Dětská malba Vám pomůže překonat těžké časy společně

V průběhu let se malování podle čísel vyvinulo z olejomalby do jednoduchého, zábavného a vzrušujícího umění pro všechny. Kromě zábavy s obrazy je umění také fyzicky a psychicky zdraví prospěšné. Malování podle čísel Vám pomůže dostat se z obtížných situací a zároveň zmírnit stres. Prostě se z toho vymalujete. 

Když řešíte relační nebo emocionální problémy, malování s vašimi dětmi Vám pomůže mít situaci pod kontrolou. Problémům se nevyhnete a jejich řešení netkví v malování jako takovém, nicméně odborníci radí hlavně zachovat klid. A to už pomocí malování zvládnete. Také Vás to přiblíží k vašim dětem. 

Malování Vám pomůže vyřešit problémy, které jsou důležité pro růst dětí

Znáte to – sdílená radost je dvojnásobná, sdílená starost je poloviční. Toto obecné rčení zachránilo stovky tisíc dětí před zapojením do nesprávné skupiny vrstevníků. Když se svými dětmi malujete obraz podle čísel, můžete se dozvědět, co je frustruje nebo cítí nechtěně. Komunikace může plynout úplně přirozeně.

shutterstock_686905831

Společná práce Vám také pomůže soustředit vaši duševní energii na podniknutí kroků k dosažení dlouhodobého řešení problémů. Když malujete podle čísel, můžete se také naučit spoustu zdravých rozhodovacích kroků nezbytných k řešení problémů. Možná Vám to zní jako nějaká teoretická terapeutická poučka, ale opravdu to zkuste a uvidíte, že to funguje.

Dětská malba může snížit stres Vašeho dítěte

Stejně jako dospělí jsou i děti náchylné ke stresu. A děti navíc ještě nemají vyvinuté mechanismy na jeho zvládnutí. Jak již bylo řečeno, ze stresu nebo životních zkoušek můžete vždy uniknout malováním obrazu podle čísel. Problém jako takový sice nezmizí, ale s klidnou myslí děláte lepší rozhodnutí. Skvělým způsobem, jak uniknout do svého imaginativního světa, je vytvořit s dětmi umělecké dílo. Malování čísly umožňuje Vám i vašim dětem meditovat a zároveň snížit stres. 

Malování podle čísel s vašimi dětmi Vám pomůže růst díky chybám

Nikdo se nenarodil s imunitou vůči chybám. Mladí i dospělí dělají různé chyby. A spousty chyb. U malování je to podobné. Například vaše děti mohou rozlitím barvy nebo špatným tahem štětce trochu vybočit z předepsaného tvaru. Nejlepší by bylo, kdybyste se naučili, jak situaci přežít a reagovat na chyby, než abyste jim vyčítali, co neudělali úmyslně. Malování podle čísel Vás naučí, jak provádět úpravy, aby se zlepšilo to, co se stalo. 

Jste připraveni vyzkoušet si malování podle čísel se svými dětmi? 

Malování podle čísel je skvělý způsob, jak se přiblížit svým dětem. Umění také snižuje stres, podporuje dovednosti při řešení problémů a vytváří atmosféru pro zábavu s rodinou. Máme pro Vás připraveny tisíce jedinečných a přizpůsobených sad. Podívejte se na naši nabídku sad pro malování podle čísel a začněte malovat se svými dětmi.