Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Obrazy s rostlinami: Rozkvetlé motivy Alexandrie Gilbert

Také máte tak rádi procházky voňavými zahradami, které jsou plné květin, stromů a rostlin? Tak přesně taková je tvorba Alexandrie Gilbert. Rostliny a květiny malované akvarelem, to vše teď pořídíte jako malování podle čísel

miniatura_FB-alexandria-gilbert

Nejprve bychom ale rádi trochu Alexandrii Gilbert a její tvorbu představili. Odkud pochází, kde bere inspiraci a co je pro její obrazy typické? V článku zároveň najdete i ukázky z její tvorby – motivy, které najdete na Zuty.cz.

Kdo je Alexandria Gilbert

Alexandria Gilbert pochází z USA. Vyrostla ve státě New York, ale v současnosti žije a tvoří v Texasu. Prý o svém talentu neměla dlouhou dobu ani zdání. Že má nadání pro malbu zjistila až v dospělosti, když procházela menší krizí. Bojovala s úzkostmi a svět okolo ní náhle potemněl. Tehdy jí otec daroval první sadu akvarelů, aby se mohla odreagovat. A tak se zrodila velká vášeň.

Příběh Alexandrie Gilbert je v mnohém inspirativní. Možná i ve Vás dřímá skrytý umělec, který jen čeká na první příležitost, aby jeho talent rozkvetl. Vezměte štětec do ruky a objevte vzrušující svět malování podle čísel!

Alexandria Gilbert sama říká, že stačí volný čas, odhodlání a píle a každý se může stát malířem. My všichni totiž máme dar a schopnost kreativně se vyjádřit. Nemusí z nás být hned další van Gogh. Stačí, když v tvoření nalezneme zálibu, svobodu a potěšení. A o tom to celé podle Alexandrie je. Takto k malbě přistupuje i ona.

Věříme, že jsme Vás navnadili! Tak jdete do toho s námi? Pojďme se trochu blíže podívat, jaká vlastně tvorba Alexandrie Gilbert je a jaké obrazy na Zuty můžete pořídit.

Obrazy Alexandrie Gilbert

Alexandria Gilbert čerpá hlavně z přírody. Mezi místa, která ji ovlivnila, patří rozlehlé parky a přírodní rezervace státu New York, kde vyrostla. Ale také Evropa, kde žila téměř deset let. Velkou inspirací jí byla i evropská muzea, kde si prohlížela a studovala díla velkých mistrů minulosti.

TIP: Patříte mezi fanoušky Gustava Klimta? Nebo Vám učaroval Claude Monet? Tyto a další mistry najdete na našem e-shopu v sekci Velcí malíři. Najdete u nás reprodukce jejich nejznámějších obrazů, které si vymalujete zcela sami, vlastníma rukama.

Alexandria nejčastěji maluje pomocí akvarelů. Něžné barvičky se skvěle hodí ke křehkým květinám, a ač jsou vodovky často neposlušné, její linky jsou vždy čisté a jasně definované. Z této techniky opravdu umí vytěžit maximum. 

Kromě vlastní tvorby se věnuje i výuce ostatních lidí. Alexandria zkrátka věří, že malování je pro každého! A tedy i pro Vás. Vyberte si některý z jejích obrazů a pusťte se do toho.

Dýně

Při malování tohoto motivu prozkoumáte tajemství dýní. Při malování obrazu budete používat samé veselé barvičky, a tak se pěkně odreagujete a zapomenete na stres. Obtížnost jsme přizpůsobili tak, aby si mohl dýně vymalovat i začátečník. Tento obraz se bude krásně vyjímat v kuchyni nebo jídelně, kde povzbudí chuť k jídlu a vytvoří příjemnou, domácí atmosféru.

clanek_001

Kaktus

Kaktusový motiv je tu! Bojíte se, že se popícháte? S tímhle kaktusem rozhodně ne! Navíc pro Vás krásně rozkvetl žlutě, oranžově a červeně. Pokud potřebujete do domácnosti vnést proud dobré nálady a energii, tento obraz je přesně to, co potřebujete.

clanek_002

S veselým kaktusem zapomenete na starosti v práci. Nebo na to, co musíte zítra všechno doma připravit. Udělejte si šálek dobrého čaje, vezměte štětec do ruky a vydejte se na výlet do dálných zemí, kde tito krasavci rostou.

Růžové pivoňky na noční louce

Už jste někdy zkoušeli malovat květiny? Pak si určitě vzpomenete, jak Vás to příjemně uvolnilo. A pokud ne, je nejvyšší čas, abyste to vyzkoušeli. Právě s Alexandriou Gilbert! 

Obraz má modré, uklidňující pozadí, které vytváří pocit harmonie a pohody. Fialové květiny s příměsí růžové zase podporují kreativní myšlení. Tento obraz je skvělý zejména do pracovny nebo obývacího pokoje, kde Vás bude neustále inspirovat k další tvorbě a ke skvělým nápadům. 

clanek_003

Kytice růžových a modrých květů

Také dalšímu motivu dominuje růžová a modrá. Proč právě tyto barvy? Jak už jsme zmínili, modrá působí uklidňujícím dojmem. Zklidňuje náš tep a vytváří atmosféru pohody. Oproti tomu růžová je barva něžné lásky. Přináší nám inspiraci a dodává nám odvahu k tvoření.

clanek_004

Květiny samy o sobě působí harmonicky, ovšem v těchto barvách se jejich síla ještě stupňuje. Pověste si tento motiv kamkoliv, kde se setkáváte s rodinou nebo partnerem. Zaženete díky němu špatnou náladu a chmury. Naopak mezi sebe pozvete laskavost a přívětivou energii.

Bílé květy magnólie a listy

Magnólie symbolizují vznešenost, odolnost a lásku k přírodě. Ač jsou něžné a na pohled křehké, tento keř má silné kořeny a jen tak něco ho nerozhází. O magnóliích se říká, že svými vlastnostmi symbolizují ženu – i ty totiž mohou působit křehce, ovšem mají silnou duši a velké odhodlání.

clanek_005

Bílé květy gardénie

Gardénie je květina, která symbolizuje čistotu a oddanou lásku. Tento obraz je perfektní jako doplněk do Vaší ložnice, kde podpoří partnerskou věrnost a harmonické soužití. Vymalujte si ho sami, nebo s partnerem! Uvidíte, že pro Vás obraz dostane úplně jiný význam.

clanek_006

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo.