Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Olejomalby Roberta Johnsona: Příroda, města i zvířata, která si zamilujete

Vždy jste v muzeích obdivovali olejomalby? Malovat takové obrazy není jen tak, tento materiál vyžaduje pokročilý um. Nyní si můžete olejomalby vyzkoušet na Zuty! Přichystali jsme pro Vás sérii obrazů od Roberta Johnsona, který preferuje právě tuto techniku. Objednejte si malování podle čísel, vymalujte obraz klasickými akrylovými barvami od nás a výsledek bude vypadat stejně realisticky, jako pravá olejomalba.

miniatura_FB-johnson

Motivy od Roberta Johnsona doporučujeme nejen obdivovatelům olejomaleb, ale i každému, kdo rád tráví čas v přírodě nebo objevuje zajímavá místa. Navíc, určitě by neměly uniknout ani milovníkům zvířat. Robert Johnson se totiž zaměřuje jak na impozantní místa, tak na živé tvory, kteří na této planetě žijí společně s námi.

V následujícím textu Vám představíme, kdo Robert Johnson je a co je pro jeho tvorbu typické. V další části textu si ukážeme výběr jeho nejlepších obrazů, které na Zuty najdete.

Kdo je Robert Johnson

Robert Johnson je americký umělec, který tvoří především olejomalby. V této technice se vycvičil docela sám, bez vedení kohokoliv jiného. S malováním začal na střední škole, kdy objevil svůj talent. Jak vidíte, malíř se v něm probudil téměř až na prahu dospělosti. Takže pokud ani Vy nemalujete od malička, ničemu to nevadí. 

Díla Roberta Johnsona byla několikrát vystavená v galerii Key West's Gingerbread Square Gallery na Floridě. Často je k zastižení na různých akcích a venkovních festivalech, kde již získal spoustu ocenění, a ještě více fanoušků. V muzeu umění v Sarasotě jsou některé jeho obrazy součástí stálé expozice. Nedávno otevřel vlastní studio a galerii v malé vesnici Hensall v Ontariu. 

Robert Johnson udělal ze svého koníčka své zaměstnání. Pokud i Vy cítíte, že Vás svět umění přitahuje, vezměte štětec do ruky a pusťte se do toho! Malování podle čísel je snadná technika, kterou zvládne každý. Dokonce i ten, kdo nikdy nemaloval. 

Nyní se podíváme na obrazy Roberta Johnsona, které jsme pro Vás vybrali. Určitě se Vám zalíbí. Další jeho obrazy najdete v našem e-shopu v kategorii Umělci. 

Obrazy Roberta Johnsona na Zuty.cz

Co je pro tvorbu Roberta Johnsona typické a na co se můžete těšit? Má hned dva zdroje inspirace. První je matka příroda. A druhý je klasická architektura. Oba tyto vlivy jsou v jeho tvorbě patrné. 

Zatímco některé obrazy zachycují zvířata a přírodu, na jiných jsou architektonické skvosty či památky. Někdy je jeho tvorba čistě realistická, jindy se setkáte s díly, které jsou spíše fantaskního rázu a jsou čistě výplodem jeho fantazie.

Jak vidíte, tvorba a styl Roberta Johnsona jsou velice různorodé. A tak nemůžeme jasně říct, že je to takový a makový malíř. Ovšem celé jeho portfolio spojuje jedno – láska a oddanost k olejomalbě. Nyní už se podíváme na jeho nejkrásnější obrazy, které byste si rozhodně neměli nechat uniknout.

Rackové na pláži

Rackové neodmyslitelně patří ke všem plážím světa. Brázdí mořský vzduch a občas přiletí až k nám, aby se podívali, zda se s nimi nepodělíme o něco dobrého. Komu by se nelíbilo celé dny trávit létáním nad mořskou hladinou. Pokud máte rádi přímořskou atmosféru, tento obraz je pro Vás jako dělaný. Vnese do Vaší domácnosti ducha svobody a dobrodružství

clanek_001

Most na pláž

Další obraz s plážovou atmosférou je Most na pláži. Scenérie na tomto motivu je harmonická a uklidňující. Modré nebe a nazelenalá hladina oceánu, v pohybu rostlin je zase poznat mírný mořský vánek, který Vás hladí po tváři. Pokud už se nemůžete dočkat, až v létě vyrazíte k moři, Most na pláži je přesně ten motiv, který byste si měli vymalovat. Rázem se díky němu přenesete na úplně jiné místo a zapomenete na všechen stres.

clanek_002

Tři hory a les

Rádi se touláte přírodou a zdoláváte horské štíty? Nebo Vám prostě jen imponuje pohled na nedotčená místa, kde není poznat zásah člověka? Obraz Tři hory a les bude krásně vypadat jak v ložnici, tak v obývacím pokoji nebo studovně. Zkrátka všude, kde se potřebujete uvolnit a na chvíli „vypnout“. 

Zelená je barva štěstí a vyvolává v nás dobrou náladu. Navíc prý pomáhá podle odborníků odbourávat stres. Díky tomuto obrazu se to u Vás bude zelenat po celý rok!

clanek_003

Velryby a pobřežní město

Velryby jsou majestátní zvířata, kterým patří oceány. Pokud jste vždy snili o projížďce na lodi, zatímco okolo Vás tento ohromný kytovec proplouvá, nyní máte příležitost se na takovou plavbu vydat. Robert Johnson zachytil velrybí rodinku pod hladinami vod u pobřežního města. Přijměte pozvání na kouzelnou plavbu a zažijte pravé dobrodružství. A jakmile budete mít hotovo, motiv si vystavíte u sebe doma!

clanek_004

Pobřežní hlídka

Obraz Pobřežní hlídka je plný radovánek a letní atmosféry. Slunění se, potápění, plavání, surfování – to všechno najdete v jednom motivu. Vezměte štětec do ruky a vydejte se na žhavou písčitou pláž s Robertem Johnsonem. Tento obraz do Vaší domácnosti přinese radost a prázdninovou bezstarostnost. Vždy, když se na něj podíváte, vykouzlí Vám úsměv na tváři.

clanek_005

Domy na mole

Pokud Vás baví malovat obrazy s architekturou, případně máte mezi svými známými někoho, kdo má tuto tematiku rád, Domy na mole jsou trefa do černého. Barevné domečky jsou v krásném kontrastu s tmavou vodní hladinou. To vše lemuje blankytně modré nebe. Z obrazu vyzařuje klid, vyrovnanost a pohoda – přesně to, co všichni v životě potřebujeme. Nebojte se malých detailů, dostanete od nás lupu zdarma, a tak vše s přehledem zvládnete.

clanek_006

Máte dotazy? Napište nám!

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, rádi se Vám budeme věnovat. Naše telefonní číslo je 555 333 579. Jsme dostupní každý všední den od 8:00 do 16:00. Pokud se Vám tento čas nehodí, napište nám e-mail na info@zuty.cz a my Vám odepíšeme, popř. zavoláme na uvedené číslo. 

Věříme, že si vyberete některý z motivů Roberta Johnsona a že Vám budou dělat stejnou radost jako nám.