Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Originální a interaktivní dárek pro děti? Malování podle čísel je to pravé!

Vybrat dárek pro naše nejmenší je ta nejdůležitější věc v celém tom předvánočním shonu. Jenže jak koupit něco, co je potěší, ale zároveň někam posune? Rozhodněte se pro pozornost, která bude rozvíjet jejich schopnosti a kreativitu. Pořiďte jim malování podle čísel.

miniatura_FB-originalni-darek-deti

Jak vybrat dárek pro děti

Podle čeho vybrat dárek pro Vaše nejmenší? Sepsali jsme zásady, které Vám během nákupu napoví, na co se zaměřit.

  • Věk. Pro každou věkovou kategorii jsou vhodné trochu jiné hračky. Pokud si nejste jistí, podívejte se na krabici. Každý výrobce už dnes uvádí, pro jak staré děti je produkt vhodný. 
  • Děvčátko nebo chlapec. Ač už dnes každý rodič ví, že i holčičky si mohou rády hrát s legem a že kluky zase zajímají postavičky zvířátek, většina výrobců stále dělí hračky podle pohlaví. I to Vám při výběru může pomoci, především pokud jste uvázli na mrtvém bodě a chcete malého něčím překvapit. 
  • Co je teď v módě? Prohlédněte si katalog hračkářství. Najdete v něm aktuální trendy, které teď „frčí“ a Vaše děti je pravděpodobně budou znát z reklam nebo od kamarádů. 
  • Favorit vždy potěší. Pokud má Vaše ratolest nějakou oblíbenou postavičku nebo kolekci hraček, není nic jednoduššího než pořídit další do sbírky.
  • Cena. Cena některých hraček dokáže protočit panenky. Pamatujte ale, že peníze nejsou to nejdůležitější. Vybírejte především tak, abyste děti potěšili. Peněžní hodnota je vůbec nezajímá. Zato na dárky, které jim udělaly největší radost, si budou pamatovat celý život.

Nakupujte online

Nakupovat vánoční dárky online má spoustu výhod. Nemusíte stát fronty. Ušetříte čas i peníze. Zboží je přehledně roztříděné do kategorií. Vybrat je proto opravdu snadné.

clanek_001

Zvolte takového prodejce, který nabízí ty nejlepší podmínky. Tak například na Zuty.cz můžete do 30 dnů od zakoupení odstoupit od smlouvy. To v případě, že byste si dárek rozmysleli a chtěli nějaký jiný. Dále nabízíme také dopravu zdarma při nákupu nad 1 100 Kč, množstevní a věrnostní slevy.

Malování podle čísel je ideální dárek pro děti

Děti každého věku baví vyrábět a tvořit. Malování podle čísel je kreativní činnost, která je bude bavit a nabídne jim spoustu vzrušujících podnětů. Štětec do ruky mohou vzít i ty nejmenší děti. Nepotřebují žádnou uměleckou průpravu nebo letité zkušenosti z pracovních činností a výtvarné výchovy.

Celé to funguje obdobně jako omalovánky. Obraz je rozdělený na několik malých plošek. Každá má své číslo. A k číslu zase patří konkrétní barva. Na základě tohoto klíče bude malý umělec vybarvovat motiv kousek po kousku. Stačí mu jen trocha trpělivosti, případně Vaše pomoc. Vše ostatní Vám dodáme my. 

Podívejte se na článek Jak začít malovat. Najdete v něm povídání o tom, jak malování podle čísel funguje. U textu je také instruktážní video. Sami uvidíte, že to není nic těžkého.

Na výběr máte z velkého množství dětských motivů, které Vaše ratolesti zajisté osloví. Ať už patří mezi fanoušky filmů, seriálů nebo videoher, u nás si přijdou na své. Mysleli jsme i na milovníky aut, zvířat nebo lodí. Podívejte se na náš e-shop a prohlédněte si kategorie, které jsme pro Vás připravili.

Malovat mohou děti od 4 let

Ano, čtete správně. Obrazy podle čísel jsou vhodné i pro předškolní děti. Motivy jsou totiž dostupné v pěti obtížnostech od nejjednodušších až po složitější. Díky tomu mohou začít malovat i mladší školkové děti. 

Nejsnadnější obtížnost má velké plošky s pravidelnými tvary. Vybarvit obraz tedy opravdu není nic těžkého. Pokud máte doma zkušenějšího školáka, klidně pořiďte motiv o něco náročnější. Přečtěte si text o rozdílech v náročnosti, který najdete na našem webu v sekci Poradna. Pomůže Vám s výběrem vhodné úrovně. 

clanek_002

U menších dětí počítejte s tím, že jim budete muset alespoň zpočátku trochu pomoci a ukázat co a jak. Malovat nakonec můžete společně jako rodina. Za chvíli ale uvidíte, že to zvládnou sami i bez toho, abyste jim museli radit. Rázem tak získáte čas jen sami pro sebe.

Malování pomáhá dětem s rozvojem

Jakákoliv jemnější ruční práce pomáhá dětem ve vývoji. Stimuluje mozek a přispívá k jeho zdravému vývoji. Na malování navíc pilují motorické schopnosti a soustředění. Vybarvovat plošku za ploškou není jen tak. Především pro malé je to výzva. Ovšem o to víc budou pyšní na to, co dokázali. Trochu trpělivosti to chce, to ano, avšak výsledek rozhodně stojí za to.

Obrazy posílí jejich sebejistotu. Každé rozhodnutí na plátně je jen na nich. Naučí se důvěřovat ve vlastní schopnosti a úsudek. Hotový motiv navíc pověsíte na čestné místo v domácnosti a Vaše ratolesti se budou moci všem pochlubit, jak jsou šikovné. Udělejte něco pro jejich zdravé sebevědomí! 

Smysluplně se zabaví. Určitě nechcete, aby děti neustále jen seděly před počítačem nebo televizí. Dejte jim proto nějaký stimul, který je zvedne ze židle. Nejmenší je tak snadné pro něco nadchnout. Když uvidí, že se jim daří, malování je zcela pohltí a na televizi si ani nevzpomenou. Nezapomeňte je motivovat a chválit! Když uvidí, že je oceníte, bude je to bavit o to víc.

Děti mají úžasnou fantazii. Díky malování podle čísel budou stimulovat kreativní myšlení a objevovat nové, nepoznané světy. Holčičky určitě potěší obrazy s princeznami – se štětcem v ruce si budou připadat úplně jako ony. Kluci se zase budou chtít stát neohroženým superhrdinou.

clanek_003

Vaši nejmenší se díky malování podle čísel naučí malířskou techniku a kdo ví, možná se v nich probudí skrytý talent. Tak jako tak, důležité je, aby dělaly to, co je baví a naplňuje. Štětec a barvy jsou vzrušující zábava, která jen tak neskončí. 

Nejlépe zpracované obrazy na trhu najdete na Zuty.cz

Jsme opravdoví specialisté – Zuty.cz patří mezi největší evropské výrobce malování podle čísel. Obsloužili jsme již více než statisíce spokojených zákazníků. Přečtěte si jejich recenze na našem webu. Udělá nám radost, pokud se stanete dalším, třeba i pravidelným, odběratelem našich motivů. 

Naše obrazy tiskneme na nejlepší plátna, která jsou na trhu s malířskými potřebami dostupná. V nabídce najdete velký výběr nejlepších licencovaných motivů od nezávislých umělců, které Vašim ratolestem udělají radost a rozveselí je. 

Motivy od nás můžete objednat buď vypnuté na rám nebo bez vypnutí. Doporučujeme variantu s vypnutím na rám. Pro děti to bude snadnější, jelikož se na ni lépe maluje. Poté už stačí jen pověsit na zeď. K tomu Vám dodáme speciální háčky.

clanek_004

V balíčku najdete kromě motivů a háčků, na které obraz pověsíte, také akrylové barvy. Zkusili jsme hned několik barev, a nakonec jsme pro Vás vybrali ty nejlepší s perfektním krytím. Vydrží zářit léta po tom, co Vaše ratolesti obraz dokončí. Přibalíme samozřejmě i sadu štětců. Jsou z nylonu a perfektně padnou i do dětské ruky.

Vánoce už jsou za rohem, myslíme na všechno. Vše Vám proto pošleme v krásné dárkové krabici. Nemusíte si dělat starosti s balením a prezentací. 

Garantujeme nejrychlejší doručení. Pokud na zásilku pospícháte, můžete objednat express odeslání do 24 hodin. Navíc pokud nakoupíte za více než 1 100 Kč, dopravu od nás máte zdarma. S námi je každý nákup bezpečný. Do Vánoc to stihnete i s velkou časovou rezervou.

Jaké motivy dětem pořídit?

Doporučujeme Vám prohlédnout si naši sekci s dětskými motivy. Najdete v nich spoustu hravých obrazů v různých náročnostech. Vyberou si u nás jak předškoláci, tak puberťáci. 

Harry Potter

Příběh o tomto malém čaroději zaujal nejen děti, ale vlastně všechny milovníky tajemna a kouzel. Harry má talent na průšvihy a lehkou neúctu k autoritám, ale je to v zásadě hodný kluk. I proto se s ním děti všeho věku mohou ztotožnit. A ačkoliv od vydání první knihy o malém Harry Potterovi uběhlo už pár let, je to stálice v oblíbenosti i u dnešních dětí.

Scooby-Doo

Scooby-Doo je tak trochu zvláštní hrdina. Je to pes. Konkrétně německá doga. Je to vlastně naprostý strašpytel, ačkoliv je spolu se čtyřmi lidskými parťáky členem detektivní kanceláře, která se specializuje na řešení zdánlivě nadpřirozených záhad.

Tento věčně mlsný, ale kupodivu mluvící pes zažívá se svými lidskými přáteli někdy nervy drásající, ale vždy humorná dobrodružství s dobrým koncem.

Malý princ s lištičkou

Pokud si Vaše děti rády čtou, nebo jste jim snad předčítali Vy, určitě znají příběh Malého prince. Tato krásná pohádka dojala dospělé i děti všude po světě. Pořiďte jim obraz s jejich oblíbeným hrdinou. Scény se zvídavou liškou patří mezi nejoblíbenější. 

clanek_005

Štěňátko

Také Vaše ratolesti patří mezi fanoušky domácích mazlíčků? Když jsme byli malí, snad každý z nás nějakého toho čtyřnohého kamaráda chtěl. Děti navíc malovat zvířátka baví snad ze všeho nejvíc. Udělejte jim radost hravým štěňátkem, které si mohou pověsit na zeď u sebe v pokojíčku. Jeho největší výhodou je, že nikdy nevyroste a zůstane stále stejně roztomilé.

clanek_006

Okatá mourovatá kočička

Zatímco některé děti mají rády pejsky, jiné by se zase nejradši obklopily roztomilými koťaty. Přesně pro ně jsme připravili motiv s okatou kočičkou. Je dostupná v nejsnadnější obtížnosti, a tak si ji mohou vymalovat i předškoláčci. 

clanek_007

Modrá sovička a květiny

Dalším obrazem s nízkou náročností, který si mohou děti vymalovat, je Modrá sovička a květiny. Je to perfektní dárek pro začínající malíře, kteří si štětce potřebují teprve pořádně osahat a objevit krásu malování. Dětský pokoj prozáří barvami a dobrou náladou.

clanek_008

Mustang

Nyní něco pro fanoušky rychlých auťáků. Obrazem mustangu uděláte radost každému klukovi, který sbírá angličáky a zbožňuje autodráhy. Nyní může mít své vlastní auto, které bude patřit jenom jemu! Nejdřív si ho ale musí vymalovat.

clanek_009

Minecraft – Pod vodou

Minecraft je kultovka, kterou zná naprosto každý. Tuto legendární hru mají rádi kluci i holky každého věku. Mohou v ní vytvářet vlastní světy, stavět a objevovat. Pokud máte doma fanouška počítačových her, obrazem Minecraft stoprocentně zabodujete. Nyní si budou moci díky Vám do pokoje pověsit tematickou dekoraci. A pochlubit se kamarádům, jak jsou šikovní.

clanek_010

Avengers Endgame

Superhrdiny Avengers uděláte radost každému fanouškovi tohoto žánru. Obraz má střední náročnost, a proto se hodí pro starší a trochu zkušené děti. Díky lupě zdarma, kterou od nás obdržíte, si poradí i s menšími detaily. Do dětského pokoje s tímto obrazem získají stylový doplněk, který jim budou všechny návštěvy závidět.

clanek_011

Čím ještě potěšit malé kutily a kreativce?

Školkovým dětem udělá radost modelína a razítka. Skvělá je také malá černá nebo bílá tabule na kreslení s fixy a křídami. Mohou si zahrát na paní učitelku nebo pana učitele a společně s Vámi se učit nové věci. 

Klasika jsou foukací fixy. Umožní poznat malování fixami z úplně jiného pohledu a vnáší do něj opravdu zábavný prvek. Pastelky a voskovky rovněž potěší. 

Pokud toho má Váš potomek spoustu, pořiďte mu nějaký stoleček na tvoření s úschovnými šuplíčky, kam si bude moci všechnu svou výbavu uklidit. 

Prvňáčky a předškoláky potěšíte sadami na výrobu svíček, krystalů, magnetů. Či sádrové odlitky. Holčičky si rády vystříhají a obléknou papírové panenky.

O něco starší děti, které jsou zručnější, překvapíte dětským šicím strojem. Je to perfektní příležitost, jak je naučit něco opravdu praktického do života. Chlapcům se zalíbí modelářské sady s letadly nebo auty.

Přejeme Vám hodně štěstí při nákupech! A nezapomeňte, Vánoce jsou především svátky pohody. Tak si je hlavně krásně užijte.