Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Podzim je tady, užijte si ho na maximum!

Pro někoho smutná tečka za létem, pro druhého období, na které už netrpělivě čeká. Ano, řeč je o podzimu. Stromy shazují listí, slunečné dny jsou pomalu nahrazovány těmi deštivými a vzduch se ochlazuje. Přesto je ale velmi snadné si podzim zamilovat!

miniatura_FB-podzim

Barevné listí, sychravé počasí, dlouhé teplé svetry, to vše k podzimu neodmyslitelně patří. I když se na první pohled může zdát, že toto období ve srovnání s létem nenabízí prostor k žádným příjemným aktivitám, jste na omylu. Pochmurné počasí totiž otevírá dveře mnoha kreativním činnostem. Můžete si vyřezat dýni, zkusit namalovat obraz nebo třeba houbařit. Abyste si letošní podzim užili naplno, nachystali jsme si pro Vás seznam zábavných aktivit, které byste letos rozhodně měli stihnout.

Podzimní bucket list

Bucket list je označení pro seznam věcí, které je třeba v určitém období stihnout. Pokud tedy nevíte, jak si podzim užít naplno a jaké aktivity byste měli zkusit, tady máte jejich seznam.

  • Běžte na vycházku

    I když je pro podzim charakteristické deštivé a chladné počasí, stále v něm najdete několik dnů, které jsou krásné - podzimní slunce, barevné stromy, vůně tlejícího listí. Proto vyrazte s rodinou nebo přáteli do přírody a užijte si její podzimní atmosféru.

    clanek_001

  • Kupte si nebo vyrobte podzimní svíčku

    Vůně podzimu jsou nádherné, a proto byste si je měli užívat i doma. Díky nim totiž dostanete do interiéru jedinečnou atmosféru, která Vás podpoří i v dalších domácích podzimních aktivitách. Mezi klasické vůně patří jablko se skořicí, dýně, jehličnany nebo dřevo. Pokud máte dostatek času, zkuste si takovou svíčku klidně vyrobit. 

  • Sežeňte si příjemný svetr

    Podzim si zaručeně nezačnete užívat, dokud si nepořídíte takový kousek oblečení, ve kterém Vám bude teplo. Proto si najděte příjemný svetr v podzimních barvách a odstartujte nové období stylově.

  • Vyzkoušejte dýňové latté

    Už jste slyšeli o trendu podzimních nápojů? Pokud jste tak zatím neučinili, rozhodně byste měli nějaký zkusit. V posledních letech se ohromné popularitě těší dýňové latté a další podzimní variace horkých nápojů. Slibte si, že letos nějaký ochutnáte. 

  • Namalujte obraz

    Pochmurné počasí nabízí ideální atmosféru pro tvořivé odpoledne. Zkuste proto zachytit barvy podzimu na plátně a pusťte se do malování obrazu. Pokud jste naposledy malovali na hodinách výtvarné výchovy a na volnou malbu se příliš necítíte, zkuste malování podle čísel. Díky naší jedinečné technice malování můžete být i Vy autory tak půvabného obrazu, jako je Podzimní jezero.

    clanek_002

  • Udělejte si filmový večer

    Odkládáte už dlouho zhlédnutí nějakého seriálu nebo filmu? Pak je podzim ideálním obdobím. Počkejte na deštivý víkend a uspořádejte filmový maraton.

  • Protřiďte si šatník

    Ruku na srdce. Kdy jste si naposledy udělali pořádek v šatníku? Podzim je na to přímo stvořený. Proberte letní oblečení a vyřaďte další věci, které jste neměli déle jak rok na sobě. Váš šatník se odlehčí a ještě můžete vyřazené kousky poslat na dobré účely.

  • Vyrobte si podzimní dekoraci

    Možná nejste fanoušky cizích tradic. Přesto dejte vydlabávání dýně šanci. Dýňový lampión Vám může krásně ozdobit zahradu a navíc se do takové aktivity můžete pustit s celou rodinou. Pokud máte pocit, že je dýní všude až příliš, stále zůstává i další podzimní výzdoba. Posloužit Vám mohou šišky, kaštany, žaludy, kukuřičné klasy a další podzimní plody.

  • Vyrazte na houby 

    Déšť a slunce. Tohle počasí charakteristické pro raný podzim houbám svědčí nejvíce. Proto vyrazte do lesa a udělejte si hezké ráno. Uvařte si do termosky čaj, nasávejte vůni lesa a posbírejte si pár hub pro dobrou omáčku nebo smaženici. A když nic nenajdete? Nevadí. Procházka lesem má na lidskou psychiku velmi dobrý vliv. 

  • Udělejte si táborák

    I když jsou už podzimní dny chladné, určitě dejte šanci táboráku. Vůně ohně se k podzimu krásně hodí. Místo špekáčků si můžete zkusit opéct jablka. Když z nich pak sundáte slupku a obalíte je ve skořicovém cukru, získáte jedinečnou podzimní pochoutku.

    clanek_003

  • Hledejte tipy na originální vánoční dárky

    Také nemáte rádi předvánoční shon a nakupování dárků na poslední chvíli? Pak začněte už na podzim. Budete mít více času na vybírání a vyhnete se přeplněným obchodům.

  • Navštivte farmářské trhy a vařte ze sezónních surovin

    Dýně, jablka, kukuřice, švestky, zvěřina. Všechny tyto suroviny přímo volají po nových podzimních receptech. Proto z jídelníčku vyškrtněte tradiční jídla a vyzkoušejte nové pokrmy.

  • Sbírejte kaštany

    Vraťte se do dětských let a vyrazte do přírody sbírat kaštany nebo žaludy. S dětmi z nich pak můžete vyrobit zvířátka a další podzimní dekorace nebo jimi zásobit zvířata v lese.

    clanek_004

  • Běžte pouštět draka

    Tradice pouštění draků k nám připutovala z Asie. Rolníci je zde ale původně vypouštěli na jaře. To mělo zajistit velkou úrodu a zdraví jejich dětí. Když se však tato tradice dostala k nám, přesunula se na podzim. Proto si udělejte čas, vyrobte si vlastního draka a hurá do pouštění.

  • Začtěte se do nové knihy

    Říká se, že po psovi je kniha druhým nejlepším přítelem člověka. Navíc Vás v deštivých dnech může přenést na mnohá krásná místa. Proto si vyberte nějaký titul a pusťte se do čtení.

  • Odjeďte na chatu do přírody

    Podzim si nejlépe užijete v přírodě. Pokud tedy máte tu možnost, vyjeďte na víkend z města. Ranní káva na okraji lesa a praskající krb Vás dobijí energií na dlouho dopředu. Jestli už si ale žádnou chaloupku pronajmout nestihnete, můžete si její atmosféru přiblížit naším obrazem Chalupa v podzimním lese.

    clanek_005

Co je babí léto?

Babí léto nebo svatováclavské léto ohlašuje poslední nejteplejší okamžiky roku a je charakteristické pro konec září. Jeho začátek se překrývá s oslavou Dne české státnosti a trvá jeden až dva týdny. V tomto období také můžete ve vzduchu vidět poletovat třpytivá pavoučí vlákna. Ty mají na svědomí malí pavoučci, kteří je používají jako svůj dopravní prostředek.

Dobré jídlo a víno

Babí léto startuje na den sv. Václava. O svatém Václavovi je ale také známo, že je patronem vína. Proto je toto období spojeno s vinobraním a velkými hostinami a hody. V minulosti se takto završovala sklizeň a na vesnicích se konaly poutě. Tyto tradice se u nás zachovaly až dodnes.

Tipy na podzimní obrazy

Pokud chcete mít jistotu, že bude letošní podzim opravdu malebný, pojistěte si to obrazem. Na tom totiž můžete zachytit ty nejkrásnější barvy podzimu. A co v naší nabídce podzimních obrazů najdete? 

Obrazy pro cestovatele

Milujete podzim, ale užívali byste si ho víc v nějaké ze světových metropolí? S malováním podle čísel si můžete snadno vymalovat podzim v New Yorku, Londýně nebo Paříži. Všechny tři obrazy jsou střední náročnosti, a tak Vás dokáží zabavit v dlouhých deštivých dnech.

clanek_006

Zvířata

Lesní zvířata patří k podzimu stejně jako spadané listí. Pokud máte zvířata rádi, pak si jeden z podzimních obrazů s nimi vymalujte. Budou na zdi vypadat skvěle celoročně a pohled na ně bude balzámem na duši

Veverka s oříškem, malý medvěd nebo mývalí rodina. Každý z těchto obrazů dýchá atmosférou podzimu a bude Vám dělat radost i dlouho po jeho skončení.

clanek_007

Hory a jezera

Pokud jste si stále podzim neoblíbili, možná je to tím, že ho trávíte ve městě. Přesunout se totiž do přírody, sledovat její pestré barvy a nasávat svěží vzduch, je prostě nepřekonatelné. Podzim získává obzvlášť jedinečnou podobu v horách nebo v okolí jezer, v jejichž hladině se barevnost okolní přírody odráží a vše tak září dvojnásob. Záleží tedy jen na Vás, zda chcete na plátně zachytit zamrzlé vrcholky hor, řeku nebo jezero. V naší nabídce najdete všechny varianty.

clanek_008

Lesy 

Světovým metropolím i vysokým štítům hor podzim rozhodně sluší. Kdo by ale nemiloval náš klasický podzim. Proto si ho zvěčněte na obraze a nechte se unášet na vlnách jeho krásy po celý rok. Pokud si v záplavě našich obrazů neumíte vybrat, za nás Vám můžeme doporučit Řeku v podzimním lese, Auto s podzimními stromy nebo Podzimní scénu s mostem.

clanek_009

Obrazy do kuchyně

Volba obrazu do kuchyně je ryze individuální záležitostí. Pokud ale hledáte motiv, který tam bezesporu skvěle zapadne a ještě v sobě ponese záblesk podzimu, pak jsou jím rozhodně dýně. Můžete si vybrat jednu od Haley Bush nebo zvolit originální a roztomilou variantu od Abrahama Huntera.

clanek_010

Malování podle čísel je skvělou zábavou na dlouhé deštivé dny. Nabídne Vám prostor k odpočinku a samotná malba oprostí Vaši mysl od starostí a stresu. Výsledkem jsou navíc jedinečná díla, která si oblíbíte a budete toužit po dalších.

Pokud hledáte dekoraci do bytu a přejete si zaplnit prázdné stěny, obraz s motivem podzimu je skvělým výchozím bodem. Množství barev podpoří jakékoliv barevné ladění domácnosti a bude působit příjemným a uklidňujícím dojmem

V naší nabídce najdete obrazy celkem 5 různých náročností:

  • velmi snadné
  • snadné
  • střední
  • složité
  • velmi složité  

Liší se od sebe počtem políček, do kterých je obraz rozdělen. Můžete tedy zvolit obraz i vyšší náročnosti, nicméně je třeba počítat s tím, že pro jeho vymalování budete potřebovat více času. Obraz však bude bohatý na detaily a bude působit skutečně profesionálně. Vyberte si tedy ten nejhezčí motiv a odstartujte podzim kreativně.