Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Příběh zákaznice: Jak malování podle čísel trénuje jemnou motoriku

Našimi produkty jsme udělali radost již statisícům našich zákazníků. Nyní Vám přinášíme příběh slečny, které malování podle čísel pomáhá překonat slabost v rukou. Přečtěte si její inspirativní výpověď. A staňte se dalším nadšeným malířem! 

Malování podle čísel pomáhá trénovat jemnou motoriku. Díky této vlastnosti jsou naše obrazy vhodné pro děti, dospělé i seniory. Tím, že trénujeme jemnou motoriku, totiž nejen posilujeme drobné svaly na rukách a získáváme přesnost. Ale trénujeme i samotný mozek, který jemná rukodělná práce stimuluje a dodává mu nové podněty. Což je důležité zejména v pokročilém věku.

Dorazil k nám příběh zákaznice Mariany, která v dětství onemocněla spinální atrofií. Tato nemoc postihuje svalstvo. Mariana si ale jde za svými sny a podělila se s námi o krásný inspirativní příběh. Maluje a tato činnost ji nejen dělá radost, ale zároveň pomáhá získat ztracenou sílu v rukách. 

Příběh se nám moc líbil. A tak jsme s Marianou udělali rozhovor, abychom se o její zajímavý pohled na malování mohli podělit i s Vámi.

Rozhovor s Marianou V.

Jaký je Váš příběh? Popíšete nám, co se konkrétně stalo? 

Jmenuji se Mariana. Je mi 16 let. Jsem ze Zlína a můj život změnila ve 3 letech spinální atrofie typu 2. Pro ty, kdo neví, je to progresivní úbytek svalové hmoty a slabost ve svalech. Toto onemocnění mě upoutalo na vozík. Nicméně stále se snažím cvičit, aktivně žít a podporovat činnost svalstva. Například malováním obrazů.

Proč jste si k odreagování vybrala právě malování podle čísel? Přemýšlela jste i nad jinou aktivitou? 

Malování podle čísel jsem poprvé uviděla na Instagramu a nějaký půl rok jsem o tom snila, ale tak trochu jsem se bála, jestli bych to vůbec mohla zvládnout. Nakonec jsem si řekla: „Ale tak proč ne, třeba to bude nová záliba," a tak to začalo.

Dokázala byste říct, jak Vám malování pomáhá? 

Je to neskutečně uklidňující a zároveň mi to pomáhá s jemnou motorikou prstů. Dokonce mám pocit, že se mi zlepšily ruce a jsou trochu silnější.

Malovala jste ráda vždy nebo Vás zaujalo právě až malování podle čísel? 

Už předtím jsem kreslila, ale to bylo jen tužkami a fixem. Po čase mi na tom začalo něco chybět. A tak jsem na vás vlastně narazila.

Z jakých motivů obrazy vybíráte? Máte k tomu nějaký důvod? 

Obrazy vybírám dá se říct docela dlouhou dobu. Ne že by se mi nelíbily, právě že všechny jsou moc krásné. Ale pro mě ten obraz musí vyjadřovat lásku anebo vášeň.

Vybíráte si obrazy i podle obtížnosti? 

Vůbec ne. Čím těžší bude, tím lépe, aspoň z obrazu pak budu mít větší radost, že jsem to opravdu zvládla.

Kolik obrázků malování podle čísel už máte doma? Máte nějaký nejoblíbenější

Zatím mám obrazy jen 2, ale určitě nejsou poslední. Nedá se říct, který je nejoblíbenější, protože oba mám neskutečně moc ráda. Tak jako každý obraz, který udělám.

Co na malování říká Vaše okolí? 

Moje maminka i kamarádi byli už od prvního obrazu hodně nadšení. Pokaždé nás všechny baví sledovat ten postup až do konce.

Co byste vzkázala lidem s podobnou zkušeností? 

Všem, kteří si nejsou jistí, že by mohli zvládnout malování obrazu na větší plátno, rozhodně malování podle čísel od Zuty.cz moc doporučuji. Také těm, kteří mají nějaký handicap a slabé nebo třesoucí se ruce. Takové malování může totiž výrazně pomoct. Je úžasné, že nezáleží vůbec na talentu, ale na vytrvalosti. Svojí touhou si každý může vytvořit svůj vysněný obraz.

clanek_001

Jak malování podle čísel trénuje jemnou motoriku

Jemná motorika je velice důležitá. Musí ji rozvíjet nejen děti, ale i dospělí a senioři. Tím, že při malbě uchopíte štětec, namáčíte ho do barev a poté opatrně vybarvujete, to všechno se počítá do posilování jemné motoriky. 

Tyto úkony totiž vyžadují jistou obratnost a přesnost. Koordinace pohybu je náročná věc, ovšem opakováním a pílí se budete rychle zlepšovat.

Výsledek stojí za to. Vymalovaný obraz je ta nejlepší odměna, kterou si můžete dopřát. Protože vydrží a bude Vám dělat radost dlouhá léta. A každý bude ohromený, jak šikovní jste.

Kromě jemné motoriky však malování podle čísel posiluje i koordinaci očí a pohybu velkých svalů. Protože ani práce u stojanu není jen tak. Proto pokud hledáte činnost, která Vám pomůže posílit ochablé svalstvo na rukách a celkovou přesnost pohybu, právě jste ji našli.

Se Zuty.cz může malovat každý

Obrazy na našem e-shopu dodáváme v pěti náročnostech. Pokud s malováním teprve začínáte, doporučujeme snazší motivy. Abyste se hned zpočátku zbytečně neodradili. Časem si na styl malování zvyknete a už budete vědět, co a jak. Hned si potom můžete objednat i náročnosti těžší. Doporučujeme pročíst článek z naší Poradny, Rozdíly v náročnosti. Najdete v něm vše důležité. 

Malování podle čísel samo o sobě není vůbec náročné. Jsou to vlastně omalovánky ve větším formátu. Obraz je rozdělený do několika malých plošek s čísly. A podle čísel k ploškám přiřazujete barvy. U snazších náročností jsou plošky větší a s pravidelnými tvary. Zároveň obraz nemá tak komplikované barvy. Podívejte se na video v textu Jak začít malovat, hned budete mít jasno, co máme na mysli. 

Prohlédněte si obrazy z kategorie Velmi snadné na našem e-shopu. Sami uvidíte, že nejde o žádné triviální motivy. Ač jde o nejnižší obtížnost, výsledek vypadá jako od profesionála. A můžete si ho hrdě vystavit u Vás doma. 

Magnólie

Magnólie je krásná romantická květina s křehkým vzhledem. Pokud máte květiny a zátiší rádi, určitě si ji zkuste vymalovat. Něžná kombinace odstínů bílé a tmavší růžové je trefa do černého. Dodá eleganci jakékoliv místnosti, ve které si ji vystavíte.

clanek_002

Malý princ s lištičkou

Kdo by neznal příběh Malého prince. Nyní si můžete tuto nestárnoucí pohádku pro děti i dospělé připomenout při malování vlastního obrazu. Pokud budete mít zájem, klidně se do motivu pusťte i s dětmi. Nízká obtížnost je totiž vhodná i pro ně.

clanek_003

Minecraft – Pod vodou

Počítačová hra, kterou mají rádi jak menší a starší děti, tak teenageři, a dokonce dospělí. Minecraft nabízí nepřeberné možnosti a spoustu dobrodružství. Pokud máte doma malého počítačového nadšence, tímto obrazem mu stoprocentně uděláte radost.

clanek_004

Barevný lev

Nyní něco pro příznivce divokých i domácích zvířat. Barevný lev patří k bestsellerům Zuty.cz. Obraz hraje zářivými barvami a nabízí neustále nové podněty pro fantazii. Pokud chcete svůj dům osvěžit netradičním a originální motivem, doporučujeme právě Barevného lva.

clanek_005

Věříme, že si u nás vyberete a stejně jako naše zákaznice v malování podle čísel najdete novou zálibu. Slečně Marianě moc děkujeme za poskytnutý rozhovor a přejeme jí hodně štěstí a spoustu skvělých chvil se štětcem v ruce. 

Pokud byste měli jakékoliv dotazy, budeme rádi, pokud nás kontaktujete. Naše zákaznická linka je Vám k dispozici každý všední den od 8 do 16 hodin. Volejte na 555 333 579. Nebo pište na info@zuty.cz