Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Přichází měsíc Raka: Poznejte račí znamení a zjistěte, jak vybrat ten správný dárek

Vyberte letos ten nejlepší dárek pro Raka. Charakteristika znamení Vám hodně napoví ohledně toho, po čem v obchodě sáhnout. Přečtěte si fakta o tomto laskavém a trochu nevyzpytatelném znamení, které slaví narozeniny mezi 21. červnem až 22. červencem. Díky radám od nás Vašemu Rakovi dokážete, že Vám na něm nejen záleží, ale zároveň ho znáte ze všech nejlíp.

Charakteristika znamení Raka

Živlem Raků je voda. Tento element je spojován s empatií a citlivostí. Proto i Raci jsou plní emocí a citů. Platí za vnímavé znamení. Rádi pomáhají ostatním, a především těm, kteří si nemohou pomoci sami. Nikdy nikoho nenechají na holičkách a křivé jednání jim je cizí. Díky vybroušené empatii ihned poznají, když je někdo v úzkých a nabídnou mu pomocnou ruku. 

Rak se v lidech opravdu vyzná a má skvělý čuch na mezilidské vztahy. Okamžitě se zorientuje v tom, jak se věci mají a umí skvěle řešit konflikty. To proto, že se dokáže vcítit do druhých a pohlédnout na věc skrze jejich oči. Pokud jde do tuhého, může být lehce defenzivní. Má totiž klepítka, která se nebojí použít.

Ač je Rak ovládán především citem, není žádný blázínek či naiva. Dokáže být racionální a spustit stavidlo proudu emocí. Pokud to situace vyžaduje, rozhoduje se na základě logiky a analytického uvažování. Někdy je tato jeho racionální stránka na obtíž novým příležitostem. Rak totiž nerad riskuje

clanek_001

Vše si raději třikrát rozmyslí, než udělá krok do neznáma. Snadno u něj převládne nejistota a on raději vyklidí pole. Tato jeho opatrná stránka má ale i své výhody. Rozhodně se mu totiž nemůže stát, že by prohýřil celou výplatu. Umí šetřit a na peníze je opatrný. V našem e-shopu máme právě teď slevy - ideální příležitost pro šetrného Raka.  

Co je pro něj nejdůležitější? Rodina, láska a domov. Rak má smysl pro tradiční hodnoty. Na rodinu a vztahy mezi blízkými nedá dopustit. Pro své nejdražší je schopen udělat cokoliv, i se pro ně obětovat do posledního dechu. Rozumí si s nimi a ví, co jim leží na srdci. Není zrovna extrovert a příliš se neprojevuje, avšak jeho okolí v něm má někoho, o koho se může opřít.

Co se lásky týče, je velký romantik. Když je s milovanou osobou, je na vrcholu blaha. K životu toho moc nepotřebuje, ale láska je pro něj na prvním místě. Bez ní chřadne a uvadá. Rád si se svou druhou polovičkou buduje hnízdečko lásky. Útulný domov, kde se cítí bezpečně, je pro něj naprosto zásadní věc.

Jaký je muž Rak

Muž v Raku je empatický a citlivý. Setkáte se především se dvěma typy. První se za své emoce nestydí a umí těžit z toho, že je citlivější než ostatní znamení. Takoví lidé jsou často velmi úspěšní v zaměstnání i v osobním životě. 

Druhá skupina se svými city bojuje. Považují je za slabost a raději se schovávají za svou račí ulitu, jelikož se bojí, že by je někdo mohl zranit. Takoví Raci jsou chyceni mezi emocemi a chladnou hlavou. Často se jim nedaří najít ten správný balanc, jelikož vlastně nedůvěřují sami sobě a zároveň jsou podezřívaví vůči svému okolí. 

clanek_002

Rak je skvělý partner a otec. Pokud se naučí důvěřovat vlastním emocím a pocitům, bude z toho těžit především jeho okolí. V jádru je totiž velmi starostlivý a rodiny si považuje nade vše. Je věrný a pro svou partnerku by udělal cokoliv. Nevadí mu, když ho žena předstihne v kariéře nebo má vystudováno víc škol než on. Tak jako tak si ji postaví na piedestal a bude ji uctívat. Není totiž ješitný. Je to pravý gentleman, který ví, co se sluší.

Skvěle si rozumí s dětmi. A to nejen díky jeho dobrotivé povaze. Jako každé vodní znamení je i Rak obdařen živou fantazií a smyslem pro kreativitu. Dokáže si s dětmi hrát celé dny a vždy přijde s něčím novým, co zabaví všechny zúčastněné.

Silné stránky muže v Raku

Citlivost a empatie jsou esem v rukávu. Pokud se naučí spoléhat na schopnost vcítit se do druhých, může to používat ve svůj prospěch. Nejen, že bude oblíbený u svého okolí. Lze to i zpeněžit. Raci jsou úspěšní v povolání, kde se pracuje s lidmi. Vždy totiž spolehlivě odhadnou, jak si získat klienta nebo zákazníka na svou stranu

Další silnou stránkou je kreativita a fantazie. Muž v Raku je nekonečnou studnicí nápadů. Jeho okolí si ho díky tomu považuje. Má vztah k umění, hudbě a literatuře a v obojím se vyzná. Je skvělým společníkem, se kterým je radost hovořit.

Slabé stránky muže v Raku

Jeho šetrnost se může zvrátit a z něj se stane skrblík, který si nedopřeje nic pěkného. Slabou stránkou může být i jeho ulita, za kterou se tak rád schovává. Někteří Raci si z ní totiž udělají štít, za který nepustí nikoho dalšího a raději žijí osamělý život. Přirozená a roztomilá račí nesmělost se snadno zvrhne v netýkavost a z Raka se rázem stane nepříjemný jezevec. 

Jaká je žena Rak

Račice je šarmantní žena, která má srdce na správném místě. Chová se jako pravá dáma, ale nikdy není odměřená nebo chladná. Ráda pomáhá ostatním a umí se do nich perfektně vcítit. Její okolí na ní fascinuje především její fantazie, díky které vyniká v umělecké tvorbě. Ač už pracuje v kanceláři nebo podniká, stále v ní žije skrytá malířka, tanečnice nebo hudebnice.

Žena v Raku si zakládá na spokojené rodině a hřejivé domácnosti. Je věrnou partnerkou, která má srdce na dlani. Pro své blízké udělá vše, co jim na očích vidí. Je skvělou matkou. Dětem rozumí a má k nim velmi vřelý vztah. Navíc je schopna vytvořit láskyplný domov, do kterého se všichni s potěšením vrací.

clanek_003

Ale pozor – Račice nemá ráda, pokud není po jejím. Ač působí jako křehká dáma, v domácnosti má hlavní slovo ona. Aby také ne. Ví, co je pro její okolí nejlepší. A pokud věci nejdou podle plánu a něco se pokazí, ona ví, jak to napravit.

Silné stránky ženy v Raku

Žena v Raku umí zacházet s penězi. Je na ně opatrná, ale nechybí jí odvaha a má silnou intuici. Díky tomu ví, kdy se vyplatí trochu zariskovat. Má cit zejména pro investice. Daří se jí na trhu s nemovitostmi, ale i na burze. 

Její silnou stránkou je i to, že to tak skvěle umí s lidmi. A pokud je to potřeba, nebojí se je trochu popostrčit tam, kam potřebuje. To se může v některých případech zvrhnout i v manipulování. Jelikož se v lidech vyzná, okamžitě prohlédne jejich citlivá místa. Zkrátka, v mezilidských vztazích je Račice velkým hráčem. Dokáže urovnávat spory a povzbudit své přátele, kolegy a blízké tak, aby ze sebe vydali maximum.

clanek_004

Slabé stránky Račice

Tato emotivní a empatická žena je někdy jako časovaná bomba. Protože to v ní neustále vře, bývá náladová. Běda, jak jí někdo zkříží cestu. Z křehké květinky se stává neohrožený generál, který metá kousavé poznámky hlava nehlava. Vyznat se v jejích emocích bývá pro partnery a přátele často velmi obtížné. Proto je důležité, aby se Račice uměla otevřít a mluvila o svých pocitech.

Často se totiž stává, že se žena v Raku uzavře do své ulity a odřízne se od okolí. A běda každému, kdo se k ní pokusí přiblížit – ožene se po něm klepety. To je pochopitelné. Bojí se bolesti a snaží se chránit, jak to jen jde. Pokud ji zradí partner nebo jí ublíží někdo z jejího okolí, jen těžko se s tím vyrovnává.

Jaký dárek vybrat pro Raka

Jelikož jsou rodina a domov pro Raky na prvním místě, nešlápnete vedle, pokud budete nákup dárku směřovat tímto směrem. Velkou radost jim uděláte něčím, čím si mohou zvelebit domácnost. Raci mají rádi pěkné, ale zároveň praktické věci, na které je radost pohledět. Jsou vášniví sběratelé starožitného porcelánu a souprav na čaj nebo kávu. 

Jelikož muži i ženy narození v Raku jsou velkými požitkáři, kteří milují dobré jídlo, často mezi nimi narazíte na opravdu zkušené kuchaře. Kuchyně je jejich doménou, a tak jim můžete pořídit kuchařku nebo předplatit kurz vaření. 

Chcete je překvapit šperkem nebo parfémem? Rak je jemná povaha, a tak zvolte raději jemnější vůni s květinami, vodními tóny a decentním citrusem. Co se šperků týče, poohlédněte se po kouscích ve starožitném stylu, avšak nic opulentního. Méně je pro Raka vždy více. Preferuje stříbro a perly. Pokud do nich chcete investovat, překvapte je perským kobercem nebo luxusní vázou. 

Rak je kreativní, zahrajte to tedy na tuto notu a pořiďte mu jako dárek malování podle čísel. Zjednodušeně bychom mohli říct, že jde o omalovánky pro dospělé. Zapomeňte ale na dětské omalovánky tak, jak si je pamatujete. Malování podle čísel totiž nabízí sofistikované a originální motivy, které Raka velmi potěší. Navíc si hotové dílo může vyvěsit doma a zútulnit si jím své království.

clanek_005

Jak to celé funguje? V naší nabídce je na výběr ze spousty motivů a několika obtížností. Pro malování podle čísel nepotřebujete žádnou průpravu ani umělecké vzdělání. Obraz je rozdělený do několika částí, a ty jsou očíslované. Každé číslo patří ke konkrétní barvě. Na základě čísel pak budete vybarvovat jednotlivé plošky. Je to velmi snadné. My Vám dodáme kompletní sadu. Tedy nejen nevybarvené plátno s motivem, ale i profesionální barvy, štětce a barevnou předlohu.

clanek_006

Jaký motiv vybrat? To už je jen na Vás. Vy svého Raka přeci znáte nejlépe. V naší nabídce najdete například:

  • Zvířata
  • Květiny a rostliny
  • Krajina, příroda a zátiší
  • Města a slavná místa
  • Známé osobnosti 
  • Obrazy od slavných malířů
  • Auta a motorky
  • Hudební a taneční motivy
  • a další

clanek_007

Malování podle čísel je perfektním dárkem pro Raka. V každém z nich totiž dřímá umělecká duše, která se raduje z každé nové výzvy. Navíc jim pořídíte originální dekoraci do domácnosti, na kterou budou pyšní a která jim bude každý den dělat radost. Podívejte se na náš e-shop a vyberte ten pravý motiv pro Vašeho Raka. Letos mu dárkem od nás připravíte překvapení, na které jen tak nezapomene!