Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Roztančené obrazy

Tanec je nedílnou součástí všech dob i kultur. Prošel obdobím rozkvětu i útlumu, bere na sebe nejrůznější podoby a plní hned několik funkcí. Dnes se podíváme na některé taneční styly blíže a ukážeme Vám, jaké obrazy s tanečním motivem by u Vás rozhodně neměly chybět.

clanek_001

Mnoho lidí se tanci vyhýbá nebo jednoduše tvrdí, že tancovat neumí. To ale není tak úplně pravda! Tanec je v nás totiž zakořeněn po celá tisíciletí a každý je ho schopen. Ne všichni ale dovedeme správně vnímat rytmus.

Pokud se Vám tanec líbí, ale sami se do něj pouštět nechcete, můžete si nějakou z elegantních tanečních figur vymalovat a na plátně přenést domů. Tancovat se s námi možná nenaučíte, ale malovat rozhodně ano!

Tanec je skutečně estetickou formou umění a lidé jsou jím fascinováni od nepaměti. Ovlivnil i ty nejslavnější malíře, kteří jeho krásu zachytili ve svých obrazech. Patřil mezi ně například milovník baletu a impresionista Edgar Degas, expresionista Edvard Munch nebo fauvista Henri Matisse. Není tedy jediný důvod, proč byste si roztančený obraz neměli vytvořit i Vy sami.

Oblíbené taneční motivy

Pokud jste už do nabídky obrazů s tanečním motivem nahlédli, možná nevíte, který u Vás bude vypadat nejlépe. Možností, jak si vybrat ten nejlepší, je samozřejmě více. My Vám dnes proto pomůžeme vybrat nejen podle oblíbených tanečních stylů, ale také podle toho, v jakém duchu se nese Vaše domácnost.

Okouzlující balet

Balet je velmi specifickým druhem tance. Svou povahou totiž nespoléhá jen na pohyb tanečníka, ale také na jeho výraz a bezeslovní vyjádření emocí a pocitů. Balet stojí samostatně nebo může být součástí opery či muzikálu.

Pro milovníky tradičních obrazů

Pohybový přednes tanečníků dokáže být jemný i dramatický. Mnoho lidí obdivuje balet pro jeho lehkost a krásu. A právě takové obrazy najdete v naší nabídce. Baletka v podzimních barvách do místnosti vnese teplé barvy pod hávem tajemnosti. Baletka v záklonu naopak ztělesňuje pohyb, emoci a tolik oblíbenou jemnost tohoto tance.

clanek_002

Abstrakce i vyšší náročnost

Pokud hledáte obraz, který se pro Vás stane výzvou a výsledkem bude netradiční umělecké dílo, pak Vás jistě zaujme obraz Baletka s motýlí sukní. Široká škála barev, abstraktní pojetí i střední náročnost dělají z tohoto obrazu skutečné umělecké dílo.

clanek_003

Temperamentní tango

Tango pochází z latinské Ameriky a řadí se mezi standardní tance. Ty se vyznačují přesným držením těla a jsou svou povahou spíše tradiční a konzervativní. O to více je zajímavé, že zde své místo našlo i temperamentní a živočišné tango.

Tango za svou historii prošlo komplexním vývojem a existuje několik jeho poddruhů. Když si poprvé našlo cestu do Evropy, pro svou vášnivost si ho zamilovalo mnoho lidí. Není ale divu, že po dlouhou dobu bylo trnem v oku pro církev. Jeho vášeň a otevřenost byly proto časem zklidněny a nic tak nestálo v cestě jeho zařazení mezi klasické, standardní tance.

Energie a barvy

Pokud si exotickou a nezkrotnou atmosféru tohoto tance chcete zachytit na plátně, máme pro Vás hned tři okouzlující obrazy. Prvním z nich je obraz Taneční pár, který znázorňuje dynamiku a energii pohybu. Díky barvám a stylu ztvárnění je obraz skvělou volbou do moderního i usedlejšího interiéru. Celkové zpracování odráží atmosféru tohoto jedinečného tance a rozzáří i ten nejstinnější kout místnosti.

clanek_004

Vášeň a elegance

Ačkoliv mohlo být tango svého času pro mnohé pobuřující, kontakt tanečníků, hbitost a energie jsou právě ty prvky, které ho odlišují od jiných. Jestli je pro Vás spojení tanečních partnerů právě tím, proč tango obdivujete, jistě Vás osloví další dva motivy. Ty zachycují elegantní taneční figury a svým provedením se hodí do moderního i tradičnějšího interiéru. 

V zápalu tance je obraz, který zachycuje pohyb i vášeň. Využívá k tomu mnoha barev, a tak doplní jakékoliv barevné schéma místnosti. Obraz Tanečníci tančící tango jsme pak pojali v jemnějších a méně výrazných tónech. Pro milovníky neutrálně laděného interiéru je tak obraz skvělou volbou, protože není příliš kontrastní.

clanek_005

Rytmy latinské Ameriky

Latinskoamerické tance jsou samostatnou skupinou tanců, které se těší oblibě po celém světě. Do světa pohybu vnesly naprosto odlišnou atmosféru a energii než standardní anglické tance, kterými jsou foxtrot nebo waltz.

Mezi klasické zástupce latinskoamerických tanců patří cha-cha, rumba, samba, paso doble nebo jive. Energie tanečníka zde hraje klíčovou roli a jeho výraz umocňuje atmosféru tance. A přesně to najdete na našem obrazu Tanečnice v barvách

Jak již napovídá sám název, barvy zde hrají klíčovou roli. Nestarají se ale pouze o úžasnou pestrost, ale také o zachycení všech emocí, které takový tanec provází. Náročnost motivu je střední, a tak uspokojí i zkušenější malíře.

clanek_006

Zamilovaná rumba

Rumba pochází ze střední Ameriky, konkrétně z Kuby. Je skutečně milostným a romantickým tancem. Přesto mu však nechybí ani tolik typická latinskoamerická vášeň. 

Rumba je zároveň divadelním představením, které zachycuje snahu muže získat ženu. Právě proto tento tanec obsahuje mnoho svůdných a milostných figur. Díky nim se těší oblibě po celém světě. Tak tomu ale nebylo vždy. Když totiž tanec počátkem 20. století do Evropy proniknul, nebyl příliš oblíbený. Hlavním důvodem byl jeho složitý rytmus. Poté ale došlo k jeho zjednodušení a zařadil se mezi klasické latinskoamerické tance. Jednu z jeho romantických figur najdete také na našem obraze Rumba. Teplé barvy a lehce abstraktní zpracování pak podtrhují právě temperament a vášeň tohoto tance.

clanek_007

Divoké flamenco 

Pokud zůstaneme u výrazných a snadno zapamatovatelných tanců, neměli bychom opomenout flamenco. To je pojeno s jižním Španělskem a odráží v sobě hned několik odlišných kultur. Je charakteristické způsobem odívání tanečníků, zpěvem i jednotlivými tanečními prvky. Kromě určitých charakteristických figur zde najdeme tolik známé podupávání či tleskání. Jedná se o opravdu akční a emotivní tanec.

Atmosféru a svébytnost tohoto tance z Andalusie si můžete domů snadno přinést prostřednictvím našeho obrazu Dívka tančící flamenco. O to se postará nejen žena v zápalu tance, ale také divoké barvy, které ji obklopují. Podobně podmanivý je také obraz Tanečnice tančící flamenco.

clanek_008

Další oblíbené tance

Tance mohou být rituální i bojové. Pokud se ale podíváme na ty společenské a estetické, zjistíme, že se dělí na již výše zmíněné standardní a latinskoamerické. Mezi ty další patří:

  • párové: mambo, salsa, charleston, jive, polka, valčík, čardáš
  • skupinové: kankán, country tance, čtverylka
  • sólo: breakdance, step, břišní tanec

Taneční obrazy podle interiéru

Někdy se do nějakého uměleckého díla zamilujeme a víme, že ho musíme mít. Jindy se ale pouze rozhodneme oživit interiér nějakým obrazem a víc než první vzplanutí nás zajímá, jak bude v prostoru vypadat. Pokud patříte do té druhé skupiny, máme pro Vás pár zajímavých obrazů, mezi kterými si jistě najdete svého favorita.

Máte-li interiér laděný do studených a šedivých tónů, skvěle s ním splyne obraz Abstraktní modrá baletka nebo Tanečnice na pláži. Milovníci přírodních barev a zemitých tónů pak mohou naopak sáhnout po obrazu Tanečnice se závojem nebo Tanec pod lampou.

clanek_009

Jestli se neřídíte barvami, ale spíše samotným zpracováním, můžete se dát cestou abstrakce nebo realistického ztvárnění. Ve skupině abstraktních obrazů najdete několik jedinečných děl. Za zmínku ale určitě stojí Tanec v bouři, který působí opravdu moderně. Stejně je tomu v případě motivu Abstraktní mladá baletka.

Milovníci realistického provedení pak mohou sáhnout po obrazu Malá baletka nebo Tančící žena v bílém.

clanek_010

Pro koho jsou taneční obrazy podle čísel ideální 

Obrazy zachycující tanec jsou skvělou volbou pro všechny, kterým se líbí. Kromě toho mohou být skvělým dárkem pro ty, kteří tanec milují a věnují se mu. Díky pestrému výběru u Zuty najdete obraz pro každého.

Díky jedinečnému konceptu malování podle čísel se do něj může pustit skutečně kdokoliv. Stačí si pouze objednat vybraný motiv a pak postupně vymalovávat jednotlivá pole podle čísel, než bude celé dílo hotové. V nabídce tanečních motivů navíc najdete obrazy několika náročností:

Výběr záleží na Vašich zkušenostech a odhodlání. Obrazy se od sebe liší pouze množstvím plošek určených k vybarvení a počtem barev.

Kreativní odpočinek pro kreativní duše

Malování je stejně uměleckou a estetickou záležitostí jako tanec. Zatímco tancem trénujete pohyb celého těla, malováním podle čísel si zlepšujete jemnou motoriku. Když tedy tanec na chvíli vyměníte za malování, postaráte se o trénink opravdu celého těla i mysli.

Na výběru záleží

Při nákupu malovací sady se spolehněte na Zuty. Získáte tak nejen možnost vybírat ze stovek motivů, ale také budete mít jistotu, že sada obsahuje vše, co má. Dodáme Vám kvalitní lněné plátno, štětce různých velikostí a akrylové barvy. Ty vždy korespondují s Vámi vybraným motivem. Nemusíte se proto bát, že nějaká barva bude chybět nebo Vám při malování dojde. 

A pokud přece jen začínáte a s nějakou barvou se Vám na začátku trochu utrhne ruka, nevadí! Stačí nám na info@zuty.cz napsat, jaká barva Vám došla a my Vám ji bezplatně pošleme. Víme totiž, že bez originálních barev by dílo zůstalo nedokončeno.

clanek_011

Vytvořte si ateliér

Malování je opravdu příjemnou formou relaxu a je dobré se k němu pravidelně vracet. Obrazy jsou u nás rozděleny tematicky, a tak si můžete pro své malování vybrat pokaždé jinou oblast. Začít můžete hned dnes právě nějakým z tanečních motivů. 

Aby Vás malování bavilo a Vy se k němu pravidelně vraceli, můžete si doma udělat malou výtvarnou dílnu. Posloužit může paleta, malířský stojan nebo profesionální štětce. Abyste pro nic nemuseli chodit daleko, všechno příslušenství jsme pro Vás nachystali hezky na jednom místě.