Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Zuty spolupracuje s Richardem Macneilem

Svět umění je nám v ZUTY velmi blízký. Oslovujeme tedy současné malíře s tím, že bychom chtěli nabízet plátna s jejich obrazy. Po Holly Simental a jejích zvířecích milovnících kávy je tu Richard Macneil a jeho jedinečný styl figurálního malování. Některé jeho obrazy budeme převádět do předloh pro malování podle čísel. Projděte se s ním slavnými místy a městy a zachyťte jedinečnou náladu místa a okamžiku.

15086_malovani-podle-cisel-milenci-v-parizi--richard-macneil-

Kdo je Richard Macneil

Richard Macneil je umělec samouk, který od samého počátku své kariéry pracuje v uměleckém prostředí.

Narodil se ve Worcesteru ve Velké Británii a svůj profesní život začal jako umělec ve Worcester Royal Porcelain. Po celou dobu pracoval v oblastech sochařství, keramiky a ilustrace ve Velké Británii, a to i na mezinárodní úrovni.

Mnoho let strávil také na východním pobřeží USA. Za jeden ze svých největších úspěchů tohoto období považuje vystavení svého uměleckého díla, které daroval prezidentu Reaganovi, v Oválné pracovně Bílého domu.

Jakmile se Richard vrátil do Worcestershire ve Velké Británii, začal působit jako návrhář blahopřání a výtvarník na volné noze. Dlouhá léta rozvíjel styl, kterým dnes tvoří.

Je znám především svými tradičními vánočními motivy, které se používají pro blahopřání, papírové výrobky a nejrůznější produkty. Tyto výrobky se prodávají po celém světě. Nashromáždil obrovskou kolekci návrhů pro každodenní použití a v poslední době také kolekci návrhů určených vyloženě pro výtvarné tisky.

15089_malovani-podle-cisel-sakury-v-praze--richard-macneil-

Svůj volný čas rád tráví se svou rodinou, procházkami krásnou britskou přírodou a rybařením.

Vizí Richarda Macneila je vytvářet „umění, které zaujme a je přístupné všem“. To je i náš pohled na umění, a tak máme radost, že Vám můžeme zprostředkovat možnost malovat jeho plátna a obrazy formou malování podle čísel. Kdo ví – třeba i v někom z Vás dřímá podobně slavný umělec.

Malá ochutnávka pláten Richarda Macneila

Co pro Vás chystáme? Bude to soubor několika obrazů s motivem slavných míst a měst. Plátna mají většinou společný znak – vodu a zamilované páry. Užijte si malování se ZUTY.

Romantická projížďka na lodičce

15092_malovani-podle-cisel-par-na-lodce-v-new-yorku--richard-macneil-

Chcete mít u své dívky zaručený úspěch? Pozvěte ji na lodičky. A nemusí to být zrovna v Central parku v New Yorku. Ale pozor – žádné houpání v loďce není přípustné! Pokud svou milou vyklopíte, tak vězte, že neplánovaná koupel v jezeře už tak romantická nebude.

Paříž – město zamilovaných

15107_malovani-podle-cisel-milenci-v-parku-u-eiffelovy-veze--richard-macneil-

Praha byla nedávno prohlášena za nejkrásnější město světa. Ovšem co se týká romantiky, na Paříž žádné jiné město asi nemá. A návštěva Eifellovy věže je vrcholem romantiky. Zvláště když k ní kráčíte rozkvetlou alejí po letním dešti.

Láska v Benátkách

15095_malovani-podle-cisel-milenci-s-destnikem-u-mostu--richard-macneil-

Pravé italské kavárničky, gondoly tiše plující kanály Benátek, gondoliéři v dobových kostýmech, kteří na požádání i zazpívají nějakou milostnou árii, to je esence romantiky. Ale i procházka ve dvou po benátských uličkách patří k zážitkům, na které se nedá zapomenout.

Romantický Londýn

15098_malovani-podle-cisel-lide-u-tower-bridge--richard-macneil-

Tower Bridge, královský hrad Tower, budova parlamentu a Big Ben patří k nejslavnějším a nejnavštěvovanějším místům Londýna. Pokud Londýn navštívíte, nemůžete je z prohlídky vynechat. Můžete k nim dojít romantickou procházkou po břehu Temže.

Malujte jako Richard Macneil

Život Richarda Macneila může inspirovat mnoho lidí, kteří se o malování zajímají, ale nemají žádné umělecké školy a diplomy. Jak je vidět, i samouk to může dotáhnout docela daleko.

Nenechte se tedy ničím a nikým odradit od cesty ke splnění Vašich snů. Chcete malovat? Nenechte si nikým namluvit žádné nesmysly o tom, že nemůžete, že to nejde, že se tím neuživíte. Jen začněte naplno, a pak přidávejte. ZUTY Vám pomůže s technikou malování podle čísel.