Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Letní kino – zážitek, na který se nezapomíná

Léto už je v plném proudu, a proto je třeba využít krásného počasí na maximum. Zatímco v zimě jsme nuceni trávit čas ve vnitřních prostorách, léto nám otevírá zcela nové možnosti. Jednou z těchto možností je vyrazit si do letního kina. V čem je ale lepší než to klasické?

clanek_001

Léto otevírá dveře zážitkům, které si v zimě jen stěží užijete. A jedním z těchto skvělých zážitků je návštěva letního kina. Považte sami, co je příjemnějšího než vlahý letní večer a promítání filmů pod širým nebem! Tedy samozřejmě pokud zrovna neprší. Ale i v takovém případě máme radu, jak se zabavit. Můžete si totiž třeba vymalovat jeden z našich obrazů podle čísel!

Než si ale řekneme, jaké obrazy se hodí pro všechny filmové fanoušky, shrneme si, proč je návštěva letního kina skvělý nápad a proč byste do něj měli letos alespoň jednou vyrazit.

Proč si vyrazit do letního kina

Ve srovnání s klasickým kinem s sebou to letní přináší mnoho výhod. Že pořád ještě váháte? Tak tady máte 7 důvodů, proč prověřit možnosti ve Vašem okolí a naplánovat sledování filmu pod širým nebem co nejdříve.

Užijete si otevřené nebe, vzduch a prostor 

Máte problém s malými uzavřenými prostory, které jsou narvané lidmi až k prasknutí? V případě letního kina můžete všechny nepříjemné pocity hodit za hlavu. Na rozdíl od klasického kina je zde totiž nekonečný prostor, nebe nad hlavou a spousta čerstvého vzduchu. 

Pokud se tedy filmovým zážitkům vyhýbáte hlavně kvůli koncepci klasického kina, v případně toho letního jde o zcela jiný a o poznání příjemnější zážitek.

clanek_002

Zažijete i promítání naprostých klasik

Když se podíváte na program klasického kina, na seznamu uvidíte jen samé novinky. Zhlédnout zcela nový film je samozřejmě skvělé. Ale každý milujeme nějakou tu kultovní klasiku, která má na velkém plátně doslova jiný rozměr.

Letní kina tedy často nepromítají pouze nejnovější kasovní trháky, ale také filmové klasiky, které stojí za to vidět znova. Navíc můžete narazit na filmy, které měly premiéru už nějaký ten rok zpátky, ale Vy jste se k nim ještě nedostali. 

Máte maximální pohodlí

Nikdo nemá rád, když se musí někde mačkat. Většina kinosálů dnes už sice jisté pohodlí nabízí, nicméně v menších kinech často sedíte s lidmi namačkaní na sebe v řadě. Když pak uprostřed promítání potřebujete na toaletu, mění se to v adrenalinový zážitek, zda se bez problémů a konfliktů proderete ven. Tomuhle se v letním kině můžete velmi snadno vyhnout. A co víc, místa pro sebe máte spoustu.

Kromě prostoru nabízí letní kino ještě jednu skvělou věc! Během filmu nemusíte střídat nepohodlné polohy a trpět bolestmi nohou. Můžete si s sebou totiž přinést deku, polštář a zajistit si maximální komfort. Je to zkrátka jako sledovat film doma. Jen s tím rozdílem, že velké plátno a atmosféru letního kina si prostě domů nepřenesete. 

Nikoho neruší Vaše pojídání oříšků

Když v kině zavládne hrobové ticho a Vy se pustíte do balíčku oříšků, popkornu nebo brambůrků, máte pocit, že Vaše chroupání musí jít slyšet o několik řad dopředu. Často tomu tak skutečně je. I Vy jste jistě někomu uštědřili výchovný pohled, když jeho svačinka přehlušila zvuk filmu. V letním kině je tomu ale jinak. Lidé jsou od sebe dál a přirozený ruch venkovního světa ledasco zastře.

Kromě toho mnoho kin nabízí i stánky s občerstvením, kam si během celého promítání můžete skočit pro nějakou tu limonádu nebo míchaný drink do kelímku. A to dokáže posunout zážitek ještě o kousek dál.

clanek_003

Kdykoliv můžete změnit místo

Když jdete do klasického kina, koupíte si lístky, ve kterých máte přesně dáno své místo. V okamžiku, kdy zjistíte, že nevidíte přes člověka před Vámi nebo že vedle Vás sedí někdo, kdo Vás ruší, je pozdě na změny. Filmový zážitek si zkrátka musíte odtrpět tam, kde jste.

V případě letního kina je skvělé, že se můžete kdykoliv zvednout a přesunout jinam. Od věcí, které Vám kazí sledování filmu, se zkrátka můžete velmi snadno odstěhovat.

Pobýváte na čerstvém vzduchu

Trávíme čas v kancelářích, obchodech, hromadné dopravě nebo doma. Často si až na konci dne uvědomíme, jak málo času jsme strávili na čerstvém vzduchu. Letní kino Vám umožní to napravit. Po celou dobu příjemné zábavy dopřejete svým plicím čerstvý vzduch a příjemný letní večer.

Po představení nemusíte odcházet

Některá letní kina po skončení filmu zavřou areál. Ovšem stále existuje dost takových, které se nachází uprostřed parku nebo nějaké kavárny, a tak můžete po promítání zapříst diskuzi s přáteli. Příjemný zážitek tak nemusíte hned ukončit a můžete jej nechat plynule přejít v nezapomenutelný večer.

clanek_004

Kam vyrazit aneb jaké prostory jsou ty nejlepší

Možná znáte pouze klasické letní kino, které se od toho vnitřního liší pouze tím, že je pod širým nebem. Ano, v mnoha městech můžete narazit na letní kino s klasickými místy k sezení, nicméně čím dál víc kin nabízí piknikový prostor či mobilní židličky a lehátka. A jakou podobu na sebe tedy dnešní letní kina berou?

 

  • Park nebo příroda. Stále častější je trend promítání filmů v přírodě. Dost často tak k zážitku poslouží stánek s občerstvením a plátno.
  • Střechy budov. Pokud bydlíte v malém městě nebo na vesnici, je zbytečné chodit po střechách a hledat letní kino. Nicméně ve větších městech se tento trend ujal.
  • Klasická letní kina. Některá města ještě klasická letní kina mají, jiná postupem času vyhradila tento prostor pro jiné účely. Pokud ale takové letní kino máte, určitě do něj vyrazte!
  • Pojízdná letní kina. V některých městech se můžete setkat s kinobusy, které přejíždějí z místa na místo a umožňují tak sledování filmů i ve městech nebo vesnicích, kde žádné kino stabilně není.
  • Zahradní restaurace. Možná už jste se setkali s kavárnou, hospodou nebo restaurací, které mají velkou zahrádku a využívají ji právě k víkendovému promítání.
  • Opuštěné prostory. Mnoho industriálních prostor už dnes neplní svůj původní účel, a tak se ve větších městech můžete setkat s jejich proměnou ve volnočasový prostor. Nezřídka se pak večer promění v letní kino.

 

Zuty radí: Jak si užít zážitek z filmu, když prší

Vyrazili byste rádi do kina, ale počasí Vám zrovna nepřeje? Pak to můžete vyřešit jednoduše! Udělat si filmový večer doma nebo si nějaký filmový motiv vymalovat. Že nevíte, jak na to? Od toho je tady Zuty, které Vám poskytne sadu malování podle čísel s motivem Vašeho oblíbeného filmu, a Vy se jich tak nemusíte vzdát ani v deštivém dni.

clanek_005

Namalujte si vlastní filmový plakát

Mnoho filmových fanoušků sbírá různé předměty, které s jejich oblíbeným filmem souvisí. Patří mezi ně hrnky, polštáře, figurky a především filmové plakáty. Ne vždy je ale jednoduché si plakát k oblíbenému filmu opatřit. Proto Vás jistě potěší, že si ho můžete vytvořit úplně sami!

V nabídce Zuty najdete širokou nabídku filmových motivů, které potěší nejen Vás, ale také Vaše blízké. Staňte se tedy na pár chvil umělcem a vytvořte si obraz, který každému jasně ukáže, čemu ve filmovém světě fandíte.

Malování podle čísel čeká i na úplné začátečníky

Pokud s malováním podle čísel nemáte doposud žádnou zkušenost, vůbec nevadí. Důležitější než cokoliv jiného je totiž chuť tvořit. Stačí si jen vybrat ideální motiv (pro začátečníky doporučujeme velmi snadné nebo snadné motivy) a pustit se do malování.

V malovací sadě najdete lněné plátno s motivem, barvy a štětce. Pokud si hned na začátku vyberete motiv, který je složitý, nebojte se, že ho nezvládnete. Obsah sady je stále stejný, obraz je pouze rozdělen do více políček a k vymalování dostanete větší počet barev. Pokud jste ale odhodlaní, bez problémů to zvládnete. 

Pár tipů na obrazy pro filmové nadšence

Naše nabídka filmových plakátů se neustále rozrůstá o nové motivy. Na své si tak přijdou milovníci Harry Pottera, Batmana, Hvězdných válek, Avengers, Wonder Woman nebo i ti, kteří milují Pulp fiction

Dětské pokoje zase mohou vyzdobit motivybajeku, Ledového království nebo třeba Malé mořské víly. Je zkrátka z čeho vybírat, a tak si stačí najít oblíbený námět a pustit se do toho. A proč je lepší si plakát vymalovat, než si ho koupit?

Malování podle čísel s sebou přináší mnoho benefitů

Pokud si myslíte, že malováním podle čísel získáte pouze krásnou dekoraci, je to pouze polovina pravdy. Tato aktivita má totiž navíc opravdový terapeutický potenciál a pomáhá rozvíjet jemnou motoriku.

  • Díky malování podle čísel se naučíte lépe soustředit a řešit věci v klidu. 
  • Tato aktivita Vás osvobodí od stresu a napětí a pomůže Vám opustit všechny starosti. 
  • Trénuje Váš mozek a podobně jako řešení nejrůznějších rébusů pomáhá předcházet neurodegenerativním poruchám mozku. 
  • Malováním drobných polí a komplikovanějších obrazů si zlepšujete jemnou motoriku a přesnost.
  • Dokončený obraz Vám přinese pocit vnitřního uspokojení a radosti z dobře odvedené práce.

Ne každý letní den je stvořen k aktivitám venku. Protože ale s pěkným počasím počítáme, často pak v deštivém dni neumíme doma najít nějakou naplňující činnost. Pokud si ale objednáte sadu malování podle čísel, pak budete mít jistotu, že až se počasí zase pokazí, máte doma co dělat. Uvidíte, že u jednoho obrazu nakonec neskončíte!

Mezi filmovými obrazy od Zuty si každý najde to své. A pokud ne, stále na Vás čekají stovky dalších rozmanitých motivů. Proto se připravte na deštivé dny a objednejte si sadu malování podle čísel. Můžeme Vám zaručit, že za chvíli se na špatné počasí začnete těšit!