Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Malujte květiny - od jednoduchých po náročné

Květiny jsou krásné nejen v květináči nebo váze, ale také v rámu. Že v malování zrovna nevynikáte? To nevadí. S malováním podle čísel se můžete profesionálním malířem stát i Vy. Stačí si jen vybrat tu správnou náročnost a pustit se do tvoření.

clanek_001

Malování je velmi příjemnou formou odpočinku. Pokud v něm nevynikáte, možná jste se ho nadobro vzdali. To je ale škoda. Pomáhá totiž s redukcí stresu i napětí, a to je v moderní uspěchané době velmi důležité. 

Pustili byste se rádi do malování květin, ale máte strach, že nedokážete zachytit všechny jejich barvy a tvary? S malováním podle čísel to zvládnete snadno. Jediné, co budete potřebovat, je vybrat si jeden z našich motivů, a pak se nechat vést jednotlivými čísly. Ty Vám pomohou správně umístit jednotlivé barvy a ztvárnit tak opravdu profesionální obraz.

Na začátku si vyberte optimální náročnost

Malování podle čísel se jeví jako velmi jednoduchá zábava, nicméně i zde je třeba získat nějaký cvik a osvojit si ideální techniku. Pokud se hned na začátku pustíte do složitého obrazu, může se stát, že Vám malování nepůjde úplně hladce a Vy tak ztratíte potřebnou motivaci.

U Zuty najdete hned 5 úrovní náročnosti, ze kterých můžete obraz vybírat a přizpůsobit jeho složitost svým schopnostem. V nabídce jsou obrazy:

  • velmi snadné
  • snadné
  • střední
  • složité
  • velmi složité

Jednotlivé obrazy se od sebe tedy liší nejen motivem, ale také počtem polí, do kterých jsou rozděleny, a množstvím barev, které k jejich vymalování potřebujete. 

Nikde není řečeno, že nemůžete začít složitějším obrazem. Vždy je třeba jen myslet na to, že ačkoliv Vás při malování vedou políčka s čísly, stále se jedná o aktivitu, která si žádá trpělivost a cvik.

Pokud s malováním začínáte a máte strach, že velmi snadný nebo snadný obrázek nebude vypadat tak dobře jako ten složitý, obavy zahoďte. U nás najdete jedinečné obrazy ve všech kategoriích. I snadné obrazy proto budou vždy vypadat vysoce profesionálně a můžete jimi vyzdobit jakoukoliv místnost.

Najděte ideální motiv

Už tedy víme, že si pro malování můžete vybrat obrazy různé náročnosti. Květinové motivy jsou u nás opravdu hojně zastoupeny, a proto si v každé kategorii jistě najdete svého favorita. 

Obraz vybírejte podle jeho složitosti, nicméně nikdy nezapomínejte také na to, kam chcete obraz zavěsit. Motiv by Vás tedy měl na první pohled zaujmout, ale také by měl být schopen se propojit s Vaším interiérem.

I když malování podle čísel budete možná na začátku brát jako pouhý odpočinek, může se z něj brzy stát Váš oblíbený koníček. Pod Vašima rukama začnou totiž vznikat skutečně unikátní díla a Vy si je budete chtít vystavit. Proto je třeba brát při jejich výběru ohled na interiér, jeho styl i barevné ladění.

Květinové motivy pro začátečníky

Pokud s malováním nemáte žádnou velkou zkušenost a vybíráte si svůj první obraz, pak je dobré začít od jednodušších motivů. Díky nim si totiž natrénujete techniku a princip malování podle čísel si velmi rychle osvojíte.

Jedním z velmi snadných květinových motivů je například obraz Velká slunečnice. Její syté a zářivé barvy přinesou světlo i do té nejnudnější místnosti, precizní zpracování Vám zase zajistí snadné malování. Slunečnice je rozdělena do necelých 500 políček a k vymalování Vám postačí 23 barev.

clanek_002

Květinové motivy pro mírně pokročilé 

Pokud už máte nějaký ten obraz za sebou nebo prostě jen nechcete začínat těmi nejjednoduššími motivy, pak můžete vybírat z obrazů snadné náročnosti. Jedním z nich je třeba obraz Kytice modrých kvítků, který vypadá jako zátiší nějakého z nejslavnějších umělců. Celé dílo je rozloženo do 1232 plošek a k jeho vymalování Vám dodáme 22 barev.

clanek_003

Květinové motivy pro zkušenější malíře

Pokud máte rádi výzvy nebo už opravdu mezi zkušenější malíře patříte, pak se ponořte do nabídky obrazů střední náročnosti. Najdete zde mnoho neotřelých motivů, které pak mohou zdobit Vaše zdi a být potěchou oka pro každou návštěvu. 

Jedním z obrazů pro pokročilejší malíře je Zátiší s vázou a květinami. Tento motiv prozáří interiér jasnými barvami a stane se neotřelým solitérem. Obraz je rozdělen do 2088 políček a k vymalování Vám poslouží 23 barev. 

Pokud jste ale spíše milovníky lučních květin v divoké přírodě, pak si můžete vybrat motiv Letní louka, který září barvami léta a přenese Vás na rozkvetlé pole, kdykoliv se na něj podíváte. Ačkoliv je plocha obrazu rozdělena do více než 2200 plošek, k malování postačí 21 barev.

clanek_004 

Květinové motivy pro profesionály

Pamatujte, že zručnost i trpělivost se u jednotlivých lidí liší. Pokud jste si zamilovali nějaký ze složitějších obrazů, určitě se výzvy nebojte. Důležitější než zkušenost je totiž odhodlání. 

Na ty nejzručnější a nejmotivovanější malíře u nás čeká hned několik obrazů složité nebo velmi složité náročnosti. Jejich vymalováním získáte skutečně profesionální umělecké dílo, u nějž jen stěží někdo pozná, že bylo malováno podle čísel.

Mezi jedny z nejkrásnější motivů patří bezesporu obrazy zhotovené podle fotografií světoznámého a uznávaného fotografa Dennise Fratese. Mezi jeho jedinečnými záběry přírody najdete například Luční květiny v horách nebo romantický obraz Květiny nad splavem. Oba obrazy jsou rozděleny do více než 2300 polí a k jejich vymalování poslouží přes 30 barev.

clanek_005

 

Vytvořte si malířský koutek

Schopnost si vytvořit ideální umělecké dílo se ale neodvíjí pouze od náročnosti Vámi vybraného obrazu, ale také od podmínek, které si pro malování vytvoříte. Když si totiž nenajdete dostatek prostoru a pohodlné místo, snadno se může stát, že od malování postupně upustíte. 

Pokud si pro malování ale najdete příjemný a praktický prostor, dokážete nakonec vytvářet taková umělecká díla, které převyšují Vaše dosavadní zkušenosti. Jak již totiž víme, důležitější než zkušenost je trpělivost a příjemná atmosféra.

Nemáte-li v domácnosti dostatek místa a po domalování musíte obraz i barvy složitě stěhovat, je dobré si vytvořit malý ateliér. Malování bude mnohem větší zábavou, pokud si jej usnadníte. Posloužit Vám mohou: 

  • stolní i klasické stojany na plátno, které snadno přemístíte
  • malířská paleta 
  • profesionální štětce
  • dřevěný rám
  • lak na barvy
  • čistič štětců

V naší nabídce příslušenství proto najdete vše, co může malování proměnit v opravdové umění a příjemnou odpočinkovou aktivitu. 

clanek_006

Připravte si vše potřebné k malování

Jakmile si vyberete vysněný motiv a svou pracovní plochu proměníte v uměleckou dílnu, stačí si jen přichystat věci, které jsou automatickou součástí každé naší malovací sady. Najdete zde: 

  • vybrané akrylové barvy 
  • sadu tří nylonových štětců 
  • lněné plátno s obrazem
  • vymalovanou předlohu obrazu
  • lupu 

Lupu oceníte hlavně v případech, kdy si vyberete složitější obrazy. Množství políček totiž bývá opravdu velké a drobná čísla mohou být pro někoho hůře čitelná. I na to jsme ale mysleli, takže při malování s námi se překážek bát nemusíte.

Pusťte se do tvorby

Jestli máte vše připraveno, nic Vám už nebrání se do procesu pustit. Malování si můžete rozložit do více dní podle Vašich možností. Mezi jednotlivými malovacími úseky nikdy nenechávejte kelímky s barvami otevřené a vždy řádně vymyjte štětce. Jen tak budete mít jistotu, že o nějakou z barev nepřijdete a štětce nepřipravíte o jejich ideální vlastnosti.

Barvy vždy nanášejte v lehkých vrstvách a po plátně postupujte organizovaně. Aby nedošlo k rozmazání barev nebo nechtěnému obarvení světlých ploch, je dobré držet se těchto pravidel:

  • malujte nejdříve velké plochy a poté přejděte k detailům
  • začněte tmavými barvami
  • v malování postupujte od levého horního rohu směrem k pravému dolnímu

Pokud si obraz plánujete po jeho vymalování doma pověsit, je dobré si při objednávání vybrat variantu natažení plátna na rám.

clanek_007

Proč je malování podle čísel jedinečný druh zábavy

I když mnoho lidí od malování postupně upouští, stále se jedná o jednu z nejlepších odpočinkových aktivit. Dokáže nás totiž ovlivňovat a rozvíjet jak psychicky, tak i fyzicky

Vše začíná bílým plátnem, na kterém není víc než prostor rozdělený do větších a menších očíslovaných polí. Postupným nanášením barev tedy můžete vidět, jak pod Vašima rukama vzniká jedinečné umělecké dílo, jehož autorem jste pouze Vy sami. Kromě uspokojení z vytváření něčeho nového přináší malování podle čísel ještě další benefity.

  • Trénuje mozek a pomáhá jej tak chránit před pozdějšími degenerativními změnami. Malování podle čísel je proto dobré i pro seniory.
  • Díky potřebě malování i těch nejmenších detailů dochází k tréninku jemné motoriky.
  • Podporuje tvořivost.
  • Dokáže odbourat stres a ulevit od úzkostí. Kromě toho pomáhá s uvolněním a uklidněním.
  • Trénuje trpělivost a schopnost věci zbytečně neuspěchat. Pomáhá také s koncentrací a uklidněním myšlenek. 

Neexistuje zkrátka důvod, proč si malování podle čísel odepřít. Pokud jste se rozhodli pro nějaký z dnešních květinových motivů, pak už není na co čekat. Čím dříve totiž začnete, tím dřív si můžete užívat pohled na obraz, který sami vytvoříte. 

clanek_008

Malujte se Zuty

Pokud jste si zamilovali romantickou atmosféru květin, pak jste u Zuty na správné adrese. U nás totiž najdete tu nejširší nabídku květinových motivů, která uspokojí více i méně zkušené malíře, ale také milovníky abstrakce nebo tradičnějšího pojetí.

Kromě širokého výběru si u nás můžete být také jistí kvalitou jednotlivých komponentů, jako jsou barvy, materiál plátna nebo štětců. Kromě toho jsme kdykoliv připraveni Vám pomoci. Pokud si s něčím nebudete vědět rady nebo Vám nějaká z barev dojde předčasně, se vším Vám rádi pomůžeme. Stačí nám napsat na info@zuty.cz.