Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Tipy na nejlepší obrazy pro cestovatele

Zvažujete, že byste si pořídili nějaký obraz podle čísel, ale nevíte, jaký motiv zvolit? Pokud jste cestovatelé nebo rádi obdivujete krásy světa, máme pro Vás velmi snadné řešení! Zdi můžete vyzdobit těmi nejkrásnějšími obrazy známých i méně známých koutů světa.

clanek_001

Pokud je Vaším koníčkem kromě cestování také malování, pak je oba spojte dohromady. Originální vzpomínkou na jednotlivá místa mohou být jejich obrazy, které si sami namalujete. Že si na malování světových metropolí netroufnete? Se Zuty klidně můžete! Malování podle čísel totiž zvládne úplně každý!

Jaký motiv si pro obraz zvolit?

Říká se, že ať se v životě vypravíme kamkoliv, navštívená místa se navždy stanou naší součástí. Poznávání světa nám rozšiřuje obzory a sbíráme díky němu spoustu drobných zážitků, které utvářejí náš svět. A to je přesně ten správný důvod, proč se krásnými místy obklopit a vytvořit z nich součást našeho každodenního života. A to může být díky obrazům opravdu snadné.

V zásadě ale nezáleží na tom, zda jste daná místa navštívili nebo ne. Obrazy přírody i metropolí do interiéru i přesto přinesou inspirativní atmosféru a vůni dálek. Teď už si jen správně vybrat. Ale jak na to? 

Vybrat si cestovatelský obraz je otázkou osobních preferencí, ale také malířských zkušeností. Pokud už za sebou nějaký ten obraz podle čísel máte, víte, co to obnáší a vybírat můžete z celé řady obrazů. Jestliže se ale do malování pouštíte poprvé, zkuste si na začátek zvolit obraz nižší náročnosti, na kterém získáte potřebné zkušenosti a sebevědomí pro další tvorbu.

clanek_002

Oblíbené cestovatelské motivy

Protože rozhodování dokáže být někdy pěkně zdlouhavým procesem, rozhodli jsme se, že Vám ho usnadníme. Připravili jsme si pro Vás ta nejkrásnější místa světa a jednotlivé obrazy Vám nyní představíme.

Evropské metropole

Není potřeba se vydávat daleko, abychom objevili okouzlující místa a zákoutí. Evropa v sobě ukrývá skutečné perly a každá z nich do našeho domova přinese unikátní atmosféru.

Řím

Snad nejznámější památkou, která se každému ve spojení s Římem vybaví, je Koloseum. A právě to Vám přinášíme na našem obraze. Toto místo v sobě nese úžasnou romantiku, ale také vzpomínky na gladiátorské zápasy. Jeho bohatá historie na Vás z obrazu dýchne při každém pohledu. 

náročnost: snadná

clanek_003

Praha

Abychom poznali krásné kouty světa, není třeba jezdit daleko. Praha je považována za jedno z nejkrásnějších evropských měst a obraz zimního pražského hradu Váš domov obohatí o atmosféru toho nejkrásnějšího z Česka.

náročnost: střední

clanek_004

Benátky

Severoitalské město, které si zamiluje nejedna romantická duše. I z toho důvodu jsme pro ztvárnění obrazu gondoly v řece použili příjemné barvy, ve kterých se snoubí odlesky vodní hladiny a letní západ slunce. Tento obraz zkrátka rozzáří každý interiér.

náročnost: střední

clanek_005

Amsterdam

Nezaměnitelné úzké domky a tulipány, které inspirovaly i samotného Claude Moneta. Přesně tyto charakteristické rysy Holandska najdete i na našem obraze tulipány v Amsterdamu, který Vám přinese atmosféru, pro kterou všichni Amsterdam milují.

náročnost: střední

clanek_006

Londýn 

Londýn je jedinečný svým kontrastem mezi bohatou historií a moderními prvky. Protože se nám přesně tohle na Londýně líbí, rozhodli jsme se jeho specifického ducha zachytit na obraze soumrak nad Londýnem. Ten do Vašeho domova vnese klid a neopakovatelnou jedinečnost této metropole. 

náročnost: snadná

clanek_007

Santorini

Obraz Santorini se zvony přináší teplo letních paprsků a jemný slaný vánek. Jeho barvy proberou k životu i usedlý interiér a jeho plastická hra se stíny Vás osloví při každém pohledu na něj. 

náročnost: snadná

clanek_008

Barcelona 

Jen málokteré z měst má tak charakteristickou architekturu jako právě Barcelona. Za tuto skutečnost vděčí katalánskému architektovi Antoni Gaudímu, který jí vtiskl zcela nezaměnitelný ráz a vzezření. Pokud tuto jedinečnou architekturu obdivujete stejně jako my, pak Vám určitě udělá radost náš obraz výhled na Barcelonu z parku Güell, který v sobě nese přesně ty barvy, kterými Barcelona září do světa.

náročnost: střední

clanek_009

Paříž

Město lásky, umění, významných literárních děl i jedinečné architektury. Paříž je zkrátka jedno z těch měst, které každý člověk může obdivovat z jiných důvodů. Proto by volba ideálního obrazu měla být spjata právě s Vašimi osobními preferencemi

Pokud se rozhodujete výhradně podle složitosti, začít můžete obrazem velmi snadné náročnosti, kterým je Eiffelova věž a žena s červenými balónky. Oslovila Vás Paříž skrze klasické filmy? Obdobnou atmosféru pak nabízí náš obraz pár s deštníkem a Eiffelova věž, který se vyznačuje snadnou náročností.

Máte chuť se postavit větší výzvě? Pak se nechte okouzlit obrazem Paříž a procházející se pár, který je sice středně náročný, nicméně jeho romantická atmosféra si Vás podmaní. 

clanek_009_1

Malebné hory

Ne každý je ale milovníkem turisticky vytížených metropolí a architektury. Pokud raději preferujete přírodu, tak i Vy si u nás najdete to své. Víme, že jen máloco přinese takový klid, jako pohled na vrcholky hor, lesy nebo klidnou vodní hladinu. Proto pro Vás máme hned několik tipů.

Les, hory a jezero

Kombinace těchto elementů dokáže vyvolat harmonii v nejedné neklidné duši. Zářivé barvy a slunečná atmosféra může dodat interiéru přesně ten prvek originality, který mu chybí. Pokud u Vás převládají neutrální tóny, obraz les, hory a jezero k Vám skvěle zapadne.

náročnost: snadná

clanek_010

Hory na Kavkaze

Divoká horská řeka, která si proráží cestu mezi skalami. Taková místa v sobě ukrývají klid, ale také neuvěřitelnou sílu a majestát přírody. Hory na Kavkaze zkrátka osloví všechny milovníky hor a panenské přírody.

náročnost: střední

clanek_011

Hory

Pokud Vás víc než zurčící řeka uklidňuje klidná vodní hladina, pak Vás jistě zaujme náš obraz podle čísel hory, na kterém se stromy a vrcholky hor zrcadlí v klidném horském jezeře. 

náročnost: snadná

clanek_012

Severské země

Atmosféra severu je zcela nezaměnitelná. Oblíbili si ji milovníci detektivek i přírody. Zuty Vám proto přináší její podmanivost na obrazech, které doplní moderní i tradiční interiér

První z obrazů, který Vám představíme, je obraz snadné náročnosti krásné Norsko, který se svou lehkou abstraktností a volbou klidných barev stane skvělou dominantou obývacího pokoje. 

náročnost: snadná

clanek_013

Kouzlo severské přírody ztělesňuje také polární záře. Pokud jste v malování podle čísel začátečníky, tento obraz je skvělým startem ve Vaší malířské dráze. 

náročnost: velmi snadná

clanek_014

Jste naopak připraveni přijmout výzvu? Tak si vyberte romantický a trochu mystický obraz, který jí jednoznačně je. Práce s šedivými a zemitými odstíny Vám dovolí pokořit další malířskou výzvu.

náročnost: střední

clanek_015

New York

Ačkoliv není hlavním městem Spojených států amerických, stalo se ikonickou metropolí. Kdo by neznal obrovské reklamní obrazovky, žluté taxíky a všudypřítomný ruch. Pro někoho noční můra, pro druhého město snů. Pokud si chcete jeho atmosféru a shon přinést až k sobě domů, pak to udělejte prostřednictvím ulice v New Yorku.

náročnost: střední

clanek_016

Nejen taxíky a rušené ulice jsou pro New York ikonické. Vyhledávaným místem je také Brooklynský most. Jeho zpracování na našem obraze podle čísel je skutečně jedinečné, a to díky neopakovatelné harmonii barev a práce se světlem. Jasnému a prosvětlenému interiéru dodá jedinečný punc originality.

náročnost: střední

clanek_017

Inspirativní východ

Navštívit místa daleko na východ od nás může být pro mnohé zcela nemyslitelné. Nechat se ale těmito místy navštívit u Vás doma je opravdu snadné.  

Japonsko

Japonsko má dva skutečně charakteristické znaky, mezi které patří orientální architektura a neuvěřitelná rozmanitost rostlin a stromů. Pokud chcete klid a jemnost japonských zahrad zapojit do Vašeho interiéru, můžete se pustit hned do dvou obrazů. Zatímco chrám a růžové květiny představují střední náročnost, malováním obrazu japonská zahrada se postavíte skutečné výzvě.

náročnost: střední a složitá

clanek_018

Čína

Obdobně okouzlující je na obrazech i Čína a její tajemná zákoutí. Skvělým příkladem je dílo čínská růže u domu, která je skvělou dekorací pro prostory laděné do neutrálních, krémových nebo zemitých tónů.

náročnost: snadná

clanek_019

Máte oblíbenou fotografii z cest? Nechte si vytvořit obraz na míru

Líbí se Vám obrazy nejrůznějších míst světa, ale přesto v nich nenacházíte takovou atmosféru, kterou obsahuje Vaše oblíbená osobní fotografie z cest? Pak si nechte zhotovit obraz přímo na míru.

Zuty dokáže Vaši oblíbenou fotografii přetvořit do obrazu podle čísel. Z prosté fotky pak vznikne velké umělecké dílo, které ponese něco z Vás i Vašich osobních vzpomínek. Sami se pak můžete rozhodnout, zda jej chcete zhotovit pouze na plátně nebo i v rámu, a po obdržení se můžete pustit do jedinečného malování.

Obraz podle čísel jako jedinečný dárek

Obrazy nádherných míst nemusí zdobit pouze Vaši domácnost. Jsou totiž jedinečným dárkem pro všechny světoběžníky a vášnivé cestovatele. Díky tomu, že si mohou obraz podle čísel sami vymalovat, nese v sobě tento dárek skutečnou originalitu a nadchne každého.

Pokud nevíte, jaký motiv věnovat, můžete se rozhodnout pro mapu světa nebo oslavenci darovat jeho oblíbenou fotografii přetavenou v originální výtvarné dílo, které pro Vás u nás v Zuty moc rádi připravíme.

Vybírejte u Zuty až z 6000 motivů

Pokud se plánujete pustit do malování, ale nevíte, jak začít, malování podle čísel je jedinečnou příležitostí. Jen s trochou trpělivosti se i Vy můžete stát autorem překrásných děl, které mohou zdobit Vaši domácnost a připomínat Vám, že s trochou času je možné úplně vše. Jestli nejste fanoušky obrazů metropolí nebo přírody, pak si prohlédněte naši kompletní nabídku obrazů podle čísel a najděte si Váš vysněný obraz.