Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Říjen ve znamení Vah

Váhy jsou poněkud komplikované znamení. Rozhodování není zrovna jejich silnou stránkou. A tak pokud Vám i Vaše Váha na otázku: „Co si přeješ k narozeninám?“ odpověděla, že neví, nezoufejte. Přinášíme Vám spoustu tipů na dárky pro Váhy. Přečtěte si, jaké Váhy vlastně jsou a čím jim uděláte radost. Kromě šperků a parfémů vsaďte také na malování podle čísel. Mají totiž umělecké sklony a milují kulturu. Ukažte jim, že je znáte a že Vám na nich záleží!

Váhy jsou mistři analytického myšlení 

Jaké Váhy jsou? Už samotný jejich znak Vám toho o nich spoustu napoví. Misky vah odkazují na soudní síň. Spravedlnost a férové jednání je pro ně na prvním místě. Záleží jim ale také na tom, aby věci byly v rovnováze a nikomu nebylo ukřivděno. 

Nade vše si cení klidu, míru a harmonie. Ovšem najít tento stav je pro ně velmi složité. Váhy jsou totiž velmi nerozhodné, neustále porovnávají všechny možnosti a většinu času stráví vyrovnáváním pomyslných misek vah. Zde přidají, tam zase uberou. A misky se neustále hýbají. Vybrat variantu A nebo B je pro ně často nadlidský úkol. Proto potřebují partnera, který jim pomůže najít rovnováhu a udělat to správné rozhodnutí.

clanek_001

To ale neznamená, že neumí přemýšlet a jsou bezradné. Ba právě naopak. Lidé ve znamení Vah mají vysokou inteligenci, uvažují strategicky a každý problém zvládnou perfektně analyzovat. Právě proto je pro ně tak těžké se rozhodnout. Snaží se každý problém nejprve rozebrat na miniaturní atomy a teprve poté složit celý obraz, na základě kterého se rozhodnou.

Na Váhy nesmíte pospíchat – na vše potřebují svůj čas

Dejte si pozor. Váhy potřebují dostatek času na to, aby si vše pečlivě rozmyslely. Jakmile na ně budete tlačit, znervózní. Zatímco některá znamení, jako třeba Býci a Střelci, jsou impulzivní a vrhají se po všeho do hlavě, Váhy nesnáší unáhlenost a zbrklé jednání. Jsou opatrné, a než udělají krok, raději si vše třikrát rozmyslí. To platí jak o velkých rozhodnutí v životě, jako je společné stěhování, hypotéka atd., tak o drobných záležitostech, jako třeba co si vybrat na menu v restauraci.

Jelikož mají Váhy rády harmonii a klid, spory a hádky se jim protiví. Jsou citlivé a empatické. Komunikace je jejich silnou stránkou. Váhy jsou skvělým kamarádem i partnerem, můžete se na ně spolehnout za každé okolnosti. Pokud za nimi přijdete se svým problémem, vyslechnou Vás a neodsoudí. Jelikož mají vybroušené analytické myšlení a nepodléhají předsudkům, zvládnou se na věc podívat i z Vašeho pohledu a pochopí Vás.

Váhy jsou umělecky nadané

Mezi Váhami je mnoho umělecky nadaných lidí. Váhy obecně mají k umění velmi kladný vztah a samy skrývají nejeden talent. Jako znamení větru v sobě mají nespoutanost a zapálenost pro věc, které jim propůjčují neobyčejnou tvůrčí sílu. A jakmile se do něčeho pustí, jen tak nepřestanou, dokud to nedovedou do dokonalosti.

clanek_002

Slavné osobnosti ve znamení Vah

Znáte nějaké slavné osobnosti, které se narodily mezi 23. zářím a 23. říjnem? Je jich opravdu mnoho. Váhy mají zkrátka neobyčejné nadání a charisma, díky kterým jsou z nich skvělí herci, malíři a tanečníci.

V Česku se ve znamení Vah narodily například oblíbené herečky Monika Absolonová a Veronika Žilková. Ze zahraničních celebrit to je zase éterická Gwyneth Paltrow a talentovaná Gwen Stefani, která se proslavila především svým citem pro módu. Z pánů se mezi Váhy řadí hollywoodské stálice Hugh Jackman a Ryan Reynolds. 

Jaký je muž ve znamení Vah

Muži ve znamení Vah jsou romantičtí a citliví. Přesto se na svou partnerku nikdy zcela neupnou a umí jí dopřát svobodu. Rádi se chodí bavit mezi ostatní lidi, jsou zkrátka velmi společenští tvorové. Mají charisma a přátelé rádi vyhledávají jejich společnost. 

Co se týče důležitých rozhodnutí, tak ty budou patrně na Vás. Váha je zkrátka nerozhodné znamení, a to platí i pro muže. Dejte si ale pozor na to, abyste nebyla příliš direktivní. Komunikace je důležitá, a tak svému protějšku nezapomeňte své rozhodnutí vysvětlit a snažit se mu vyjít vstříc. Pokud bude mít pocit, že ho svazujete a do něčeho nutíte, nebude se mu to líbit. Přeci jen je to vzdušné znamení, které si cení svobody.

Jaký dárek je vhodný pro muže ve znamení Vah

Muži ve znamení Vah mají rádi adrenalin a bývají sportovně založení. Radost mu uděláte zážitkovým poukazem nebo víkendovým pobytem v horách. Vše ale není jen o divokých zážitcích, cení si harmonie a klidu, proto zabodujete i s wellness.

Váhy vědí, jak ocenit kulturu. Potěšíte je lístkem do divadla, ať už na hru, operu či balet. Nadchnou se jak pro vážnější témata, tak odlehčenější veselohry. Pokud najdete hru s detektivní tematikou a trochou napětí, o to lépe. Při návštěvě divadla zapojí i své analytické myšlení a večer si užije na maximum.

Skvělým dárkem je také malování podle čísel. Váhy mají vlohy k umělecké tvorbě a umění jim dělá radost. Pořiďte jim nějaký motiv z nabídky na našem e-shopu. Vybírat lze z několika druhů motivů. Najdete u nás jak zvířata, tak například automobily, města, přírodu či abstrakci. Připravili jsme i reprodukce obrazů slavných umělců. Pokud víte, jaké malíře má Váš blízký ve znamení Vah rád, dárek je jistý.

clanek_003

V případě, že byste si nevěděli rady, zakupte dárkový poukaz. A obdarovaný už si sám vybere, co se mu líbí a co by si chtěl vymalovat. Nabízíme rovněž tvorbu motivů podle Vašich vlastních fotografií. Pokud máte společnou vzpomínku, kterou byste chtěli zvěčnit prostřednictvím obrazu, využijte toho. Lze si objednat i obraz podle fotografie domácího mazlíčka atp. Výběr je zcela na Vás.

clanek_004

A samozřejmě parfém. To je sázka na jistotu. Jenže jaký vybrat? Váhy jsou velké osobnosti – jsou to trochu svůdníci s velkým charismatem, kteří vědí, jak pobavit okolí. Hodí se pro ně vyvážené vůně s citrusovými tóny, levandulí a pižmem. Další možností jsou sladší vůně s kakaem a vanilkou. Hledejte něco odvážného, nezapomenutelného a excentrického, tak jako je muž ve Váhách. 

Jaká je žena ve znamení Vah

Žena ve znamení Vah klame tělem. Na první pohled působí velmi křehce a něžně. Ovšem je to velmi silná a nezávislá osobnost. Umí logicky uvažovat a stát si za svým. Rozhodně není naivní, ani důvěřivá. Předtím, než opravdu vstoupí do partnerského vztahu, zjistí si o protějšku první a poslední. Teprve poté se rozhodne, zda je to dobrá partie.

Pokud je žena Váha Vaší partnerkou, máte štěstí. Ač má silnou a nezávislou osobnost, preferuje silné vazby a stabilní vztahy. Je věrná a milující. Navíc má silné empatické cítění. Dokáže vyslechnout a poradit, jak z problému ven.

clanek_005

Je inteligentní a pracovitá. Tak jako znak jejího znamení, miskové váhy soudců, i ona je bytostně spojena se spravedlností. S Váhou máte jistotu, že s Vámi bude jednat na rovinu a fér. Počítejte však s tím, že je trochu marnivá. Líbí se jí luxus a krásné věci. Má ráda domácí pohodu, harmonii a klid. A to nejen doma, ale i na pracovišti. Ač je většinu času akční, ráda si sem tam zalenoší a vypustí všechny problémy z hlavy.

Žena Váha obdivuje umění a ráda se jím obklopuje. Baví ji chodit do galerií a číst si poezii. Její svobodná duše má smysl pro fantazii, představuje si jiné světy a jaké by to bylo, podívat se do nich. Má umělecké nadání a miluje hudbu. Je to obzvlášť dobrá tanečnice.

Jaký dárek koupit pro ženu Váhu

Má ráda pěkné věci, a tak jí uděláte radost vkusnou dekorací do domácnosti. Preferují přírodní materiály, na kovy příliš nesázejte. Obzvlášť se jim líbí zrcadla, rády se parádí a jsou to dámy každým coulem.  Dekorativní kobereček je rovněž dobrá volba.

Jelikož se jim líbí dekorace do domácnosti a umění, doporučujeme tyto dvě věci skloubit v jedno a potěšit ženu Váhu malováním podle čísel. Pořiďte jí motiv s oblíbenou tematikou. Nabízíme například zvířata, ale i motivy s hudbou, tancem či přírodou. Vymaluje si ho, a poté si ho pověsí u sebe doma, kde jí bude už navždy dělat radost.

clanek_006

Pokud si nejste jistí, jaký motiv pořídit, vyřešte to naším dárkovým poukazem. Ona už si poté sama vybere takový obraz, který se ji líbí a hodí se jí do domácnosti. Nabízíme rovněž motivy na zakázku podle fotografií. Zvolte například takovou, kde jste spolu na výletě, či z Vaší svatby. I docela obyčejná fotografie dostane na plátně úplně jinou atmosféru a vypadá opravdu parádně. 

clanek_007

Přemýšlíte nad šperkem? Sáhněte po něčem minimalistickém a elegantním. Váhy si nepotrpí na opulentní šperky. To ale neznamená, že nechtějí něco kvalitního a originálního. Zkuste vybrat tak, aby přívěsek připomínal Vás. Pokud bude mít sentimentální hodnotu, Váha dárek ocení o to víc, přeci jen je to nenapravitelná romantička.

Dalším dobrým nápadem je parfém. Jelikož je elementem Vah nespoutaný vítr, vybírejte vůni s vodními tóny, které voní svobodou a podněcují kreativitu. Nebo se rozhodněte pro něco úplně jiného. Ač tíhne k nezávislosti, přesto má romantickou duši a něžnou povahu. Zalíbí se jí proto i květinové a sladké tóny. Hodně záleží na tom, jaká Vaše Váha je a které povahové rysy u ní převažují.

Váha má ráda umění a je to žena kultury. Kupte pro ni a pro Vás lístky na baletní nebo operní představení. Udělá jí velkou radost, když s Vámi zajde do divadla a užijete si společně večer ve společnosti. Nezapomeňte zajít také na romantickou večeři, nejlépe někam, kde to ještě nezná. Překvapte ji!

A jako poslední nesmíme zapomenout na wellness pobyty. Váhy jsou sice pracovité a mají sklony k workoholismu, ale čas od času si rády hodí nohy nahoru a odpočinou si od všeho shonu v práci i v rodině. Nemusíte jezdit nikam daleko, v Česku najdete spoustu míst, kde se dá pořídit víkendový wellness pobyt za dobrou cenu.

Přejeme Vám hodně štěstí při výběru dárku pro Vaši Váhu! Určitě jí letos uděláte radost něčím speciálním, na co jen tak nezapomene.