Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

5 důvodů, proč je malování podle čísel tak populární

Malování podle čísel je stále populárnější. Možná jste mu už také propadli, případně jste o něm alespoň slyšeli. Proč si ale předtištěná plátna získala takovou oblibu? Výsledky průzkumu to odhalují. Seznamte se s 5 důvody, které vedou k tak velké oblibě malování podle čísel.

clanek_001

Malování podle čísel dělá umění snadným a přístupným i pro ty, kteří nemají žádnou uměleckou školu nebo jinou průpravu v uměleckých činnostech. Malovat tak může každý, nezávisle na věku, pohlaví, vzdělání či schopnostech.

Pokud chcete namalovat obraz na plátno pomocí akrylových barev, možná máte trochu strach, a řešíte co vlastně malovat a jak nejlépe postupovat. Jestliže se ale necháte vést číslicemi na plátně, pak můžete namalovat opravdu realistický obraz s jakýmkoliv námětem.

K efektivnímu malování podle čísel totiž nepotřebujete žádné zkušenosti ani odborné znalosti. Stačí přiřadit čísla k odpovídajícím barvám. Navíc můžete mít svůj vlastní námět. Stačí nám poslat Vaši fotografii a my z ní připravíme předlohu s čísly. Originální obraz je pak velmi zajímavý dárek.

Jak tedy dopadla anketa o důvodech oblíbenosti této znovu objevené techniky malování?

5x pro malování podle čísel 

  1. Všechno jako balíček all-inclusive  

    Nejlepší na sadách pro malování podle čísel je, že vám dovolí neztrácet čas zdlouhavými přípravami. Když totiž začínáte s nějakou výtvarnou technikou, spoustu času Vám zabere výběr správného „nářadí“. Rozhodujete se o tom, jaký druh barev zvolit, zda a jaké pastelky, štětce, palety, plátno či papír atd. A to jsme jen u malování! Než se o tom všem správně rozhodnete, může Vás přejít nadšení a odhodlání, a k samotnému malování se pak ani nedostanete.

    Představte si, že máte úžasný námět na malování, ale nemáte malířské potřeby, abyste mohli začít. S malováním podle čísel máte vše jako na podnose – můžete začít, hned jakmile se rozhodnete. Stačí si vybrat vhodný námět a v objednávce najdete všechno potřebné – plátno napnuté v rámu, akrylové barvy s čísly podle předlohy na plátně, sadu štětců a pokyny.

  2. Vhodné pro všechny úrovně dovedností 

    Když říkáme, že je malování podle čísel masově populární, myslíme to vážně. Pokud překonáte počáteční rozpaky a obavy z neúspěchu, uvidíte, že zvládnete namalovat krásný obraz i Vy. Ať už jste manuálně zruční či ne, dospívající či v důchodu, muž či žena, studovaný nebo obyčejný člověk, je pro Vás malování podle čísel vhodné.

    Malují jak předškolní děti, tak obyvatelé domovů pro seniory. Zdraví, či nemocní, kterým dokonce malování pomáhá zvládat jejich nemoci. Nováček se může naučit bravurně ovládat štětec a profesionální umělec se může poučit z práce klasických mistrů.

  3. Produktivní způsob, jak trávit volný čas  

    Život není jen o práci a povinnostech. Volný čas je také důležitý. Jak často jej ale trávíte přilepení k Vašim obrazovkám a nemůžete pustit telefon ze svých rukou? Volný čas je nejlepší trávit nějak aktivně. Alespoň občas. Ale nemusí to být vždy jen sport a pohyb.

    clanek_002

    Malování podle čísel je super aktivita, která Vás nadchne, nabudí a povzbudí. Malování je skvělý způsob, jak zaměstnat svou mysl a člověk si to musí vyzkoušet. Malování podle čísel je zejména vhodné pro děti.

  4. Uklidňující účinky malby podle čísel

    Je dobře známo, prozkoumáno a prokázáno odborníky, že kreslení a malba uklidňuje mysl a otevírá člověku nové obzory. Ne nadarmo se arteterapie používá při léčebných kúrách a léčbě psychiatrických potíží. Výhody sady pro malování podle čísla jsou tedy zřejmé – tato aktivita může pomoci uvolnit se, zvýšit Vaši pozornost a kreativitu, zlepšit Vaše kognitivní reflexy a je v mnoha ohledech terapeutická.

    clanek_003

    Ti, kdo malování podle čísel vyzkoušeli, popisují klid, který při práci prožívali, jako úplné oproštění od běžných starostí a problémů. Vše se prostě zúží na „tady a teď“. Tyto až meditační stavy se ještě umocňují malováním mandaly. Buď podle vlastní fantazie, nebo podle předlohy.

  5. Pochopíte svět barev

    Malování podle čísel je velká škola sama o sobě, pokud jde o vlastnosti a chování barev. Jak barvy fungují v protikladu nebo v souladu, jak vypadají a fungují při míchání, jak se chovají v několika vrstvách a tak podobně. To vše Vás naučí technika malování podle čísel.

Objevte svět malování

Možná, že se Váš svět nezačne točit kolem malování, ale člověk by měl vyzkoušet všechno. Nyní tedy máte i Vy možnost ověřit si na vlastní kůži, že i pro Vás má malování podle čísel své kouzlo, půvab a přínos.

Možná, že najdete i jiné důvody, proč si tuto techniku oblíbíte. Vyberte si jen nějaký motiv z naší nabídky a prostě začněte. Doporučujeme pro začátek vybírat z motivů se snadnou náročností