Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Malování podle čísel jako dekorace do bytu

Abyste se doma cítili hezky, je třeba se obklopit hezkými osobními věcmi. A co může být víc osobní než obraz, který si sami namalujete? Dnes si ukážeme, jak si můžete jedinečným způsobem ozdobit domácnost, a poradíme Vám, jaký typ obrazů se do jednotlivých místností hodí nejvíce!

14393_malovani-podle-cisel-dum-na-venkove

Pokud milujete obrazy, ale jen stěží si můžete nějaký originál dovolit, nevěšte hlavu. Díky malování podle čísel se Vy sami můžete stát umělcem a vytvořit si krásný obraz nebo jedinečnou repliku nějakého z děl těch nejvěhlasnějších malířů. 

Domov by měl být vždy útulný. Někdy se ale stává, že nevíme, jak tohoto pocitu dosáhnout. Častým problémem je, že jen málo využíváme stěny a ty tak často zůstávají holé a neosobní. Naše obrazy ale mohou vše hravě změnit.

Proč dát kreativním dekoracím zelenou

Pokud ještě váháte, zda se do malování podle čísel pustit, my Vám tohle rozhodování usnadníme. Existuje totiž hned několik důvodů, proč s vytvářením vlastní dekorace začít!

  1. Duševní hygiena je velmi důležitá a je třeba si občas vyčistit hlavu. Malování podle čísel je skvělou formou odpočinku, ke které se můžete vracet průběžně.
  2. Pokud máte občas problém s trpělivostí a máte tendence věci uspěchat, u malování se naučíte, že skvělé věci potřebují svůj čas. O to větší radost pak přinesou.
  3. Získáte jedinečný obraz, jehož autorem budete Vy sami. Radost z takové dekorace pak bude několikanásobně větší, než kdybyste si pořídili hotovu repliku oblíbeného výtvarného díla.
  4. Rozvinete svou kreativitu a zlepšíte si koordinaci.

V naší nabídce najdete opravdu velké množství motivů a designů. Z toho důvodu můžete hravě získat originální dekoraci do každého z pokojů a dodat mu tak chybějící osobitost. Nevíte, jak si správný obraz vybrat? S tím Vám rádi poradíme.

clanek_002

Jaké obrazy se hodí do jednotlivých místností

To, jaký obraz si zvolíte, je velmi individuální záležitostí. Pokud si ale nevíte rady, můžete vycházet z povahy a účelu daných místností. My se na ně nyní podíváme blíže a řekneme si, na co brát při výběru ohled.

Obraz do obývacího pokoje

Pokud jste zjistili, že Vašemu obývacímu pokoji chybí punc originality, pak se můžete brzy pustit do malování podle čísel. V naší nabídce je totiž celá řada obrazů, které do této místnosti skvěle zapadnou.

Obývací pokoj je centrem dění a setkávání. Ideální volbou jsou proto obrazy zajímavých míst, které do místa přinesou přesně tu energii a dynamiku, kterou potřebuje. Pak už záleží jen na Vás, zda preferujete krajiny, města nebo zajímavé památky. Ve všech případech se nemusíte ani příliš omezovat při volbě barev. Obývací pokoj totiž nabízí dostatek prostoru pro výrazné a energické barvy. I zastánci jemnějších a tlumenějších tónů u nás najdou to pravé.

clanek_003

Pokud hledáte obraz, který se stane dominantou prostoru a každému na něj hned padne zrak, pak můžete zvolit například Plavbu Benátkami. Tento obraz doslova prozáří prostor a pro jeho vymalování není třeba ani nadprůměrné zručnosti. Romantické duše pak jistě ocení harmonii, která sálá z obrazu Delfíni a západ slunce. Ten je ideální volbou i pro úplné začátečníky.

clanek_004

Fandíte-li spíše jemnějším barvám nebo máte obývací pokoj laděn do krémových tónů a nechcete panující harmonii příliš narušit, pak Vás dozajista okouzlí obraz Loďky na horském jezeře. Pokud se Vám líbí krajiny a sami je na plátno nedokážete přenést, malování podle čísel Vám s tím pomůže. Náročnost vytvoření této malebné krajinky je střední, takže při troše trpělivosti si se zhotovením velmi snadno poradíte.

clanek_005

Pokud ale hledáte něco osobnějšího nebo něco, co podtrhne rodinnou atmosféru, pak jsou skvělou volbou obrazy vytvořené přímo podle Vaší vlastní fotografie. Pak už je jen na Vás, zda si na obraze necháte zvěčnit celou rodinu nebo domácí mazlíčky. Díky malování podle čísel dokážete snadno přenést atmosféru oblíbené fotografie na plátno. Takový obraz pak může být i jedinečným dárkem pro ty nejbližší.

Obraz do kuchyně nebo jídelny

Jídelna by svou atmosférou měla povzbuzovat apetit. Ideální jsou tak obrazy s jídlem nebo nejrůznější zátiší s ovocem. Jedním z krásných a na vymalování velmi jednoduchých obrazů je například Mix zeleniny na okně s výhledem na krajinu. Ten do kuchyně dostane živost a barvu, přičemž tematicky podtrhne její atmosféru. 

clanek_006

Pokud si pro svou jídelnu představujete honosnější dílo ze štětce slavného umělce, pak Vás dozajista osloví Zátiší hrušky v misce od Pietera Wagemanse. Ačkoliv se jedná o slavné umělecké dílo, díky malování podle čísel si jej na plátně velmi snadno ztělesníte. Jeho náročnost je totiž nízká, a tak vybarvování nevyžaduje žádné bohaté předchozí zkušenosti.

clanek_007

Jestli se Vaše kuchyň nese v modernějším rázu a Vás příliš neoslovují klasická díla, můžete trochu popustit uzdu bláznivým motivům. Jste například milovníky kávy? Pak se Vám bude líbit naše liška, která ji miluje taky! Autorkou obrazu Liška a káva je Holly Simental a v naší nabídce najdete více jejich námětů. Vhodné jsou pro všechny, kteří mají rádi výzvy. Jejich náročnost je totiž vysoká a vyžaduje preciznost a trpělivost.

clanek_008

Obraz do ložnice

Ložnice je chrámem odpočinku a kvalitního spánku. Je známo, že se do tohoto prostředí nehodí příliš výrazné nebo divoké barvy. Při jejím dekorování je tak dobré se vyhnout neonovým barvám, výrazně oranžovým nebo červeným tónům. Ložnice si zkrátka žádá vzdušnost, jemnost a lehkost. A přesně těmito vlastnostmi se vyznačuje několik z našich obrazů.

clanek_009

Budete-li hledat něco éterického a duchovního, pak je ideální kreativní dekorací Strom harmonie, který je spjat s rovnováhou energií a celému prostoru dodá klid a vyváženost. Podobně uklidňujícím motivem je také Andělská žena nebo Duhový Buddha. Pokud se Vám líbí všechny tři, vybrat si můžete na základě jejich náročnosti.

clanek_010

Obrazy ale nemusí být pouze duchovní záležitostí. V ložnici si své místo najdou i abstraktní díla laděná do jemných a harmonických barev. Skvělou volbou je pak Tyrkysová abstrakce nebo Abstraktní modrý kůň. Vyzkoušet můžete také jednu z našich mandal.

clanek_011

Obraz do dětského pokoje

Pokoj pro děti by měl podněcovat kreativitu a fantazii. Tak, jako se v dalších místnostech občas s nápady krotíme, v tom dětském je můžeme s radostí realizovat. Děti totiž veselé barvy a motivy přímo milují. 

Vybírat u nás můžete z mnoha pohádkových nebo zvířecích motivů, které potěší kluky i holky. Krásně pestrý a barevný je i například obraz Veselí dinosauři, který rozzáří jakýkoliv dětský pokoj. Nebo jedno z mnoha zvířátek, které potěší každou dětskou duši. Například Štěně krátkosrstého jezevčíka si dozajista nezamilují pouze děti, ale i Vy!

clanek_012

Obraz do pracovny

Každá část domácnosti je určena pro více členů rodiny a prosadit si tam vlastní individualitu není tak jednoduché. Tohle ale rozhodně neplatí o pracovně. Do tohoto prostoru se totiž hodí obrazy přesně s těmi motivy, které se Vám líbí!

Nezáleží na tom, jestli jste fanoušky aut, vybraných hudebních kapel nebo kultovních filmů. U nás najdete zkrátka vše, čím si do pracovny můžete přinést kousek sebe. A co víc, sami si tuto věc na plátně ztvárníte.

clanek_013

V naší nabídce najdete oblíbené herce i zpěváky, krásným obrazem v pracovně může být třeba Freddie Mercury, Frida Kahlo nebo Marilyn Monroe. Pokud jste spíše fanoušky filmů, pak si můžete vybrat jeden z mnoha našich filmových obrazů. Mezi ty oblíbené patří třeba Pulp Fiction nebo mnohé komiksové motivy. Atmosféru pracovny také skvěle doplní obraz s Mustangem jedoucím klidnou krajinou.

clanek_014

Pro koho je malování podle čísel určeno?

Pokud máte pocit, že malování obrazů je určeno jen dětem nebo nadaným umělcům, se Zuty tomu tak rozhodně není. Díky našemu jedinečnému malování podle čísel se i Vy můžete stát umělcem a dát Vaší domácnosti přesně tu kapku jedinečnosti, která jí chybí.

Jednotlivé obrazy jsou označeny náročností. Proto se můžete dopředu rozhodnout, zda se chcete pustit do velké výzvy nebo zkusit na začátek něco snadnějšího. Jakmile si vyberete a obraz k Vám doputuje, můžete začít. Abyste v rukou drželi dokonalý obraz, stačí splnit několik kroků:

  1. Nachystejte si štětce a barvy si seřaďte podle čísel
  2. Nachystejte si plátno, které je rozděleno na jednotlivé sekce označené čísly.
  3. Vymalujte příslušná pole barvou, kterou Vám dané číslo určuje.
  4. Uvolněte se a malujte. Brzy bude na světě dokonalý obraz.

Technika malování podle čísel je zkrátka jedinečná v tom, že díky ní dokáže každý vytvořit jedinečné výtvarné dílo. 

clanek_015

Oživte svůj domov s originálním obrazem od Zuty

Dejte svému kreativnímu já šanci a dopřejte mu odpočinek s malováním obrazů. Když se rozhodnete pro Zuty, máte jistotu, že Vám obraz dorazí na plátně vysoké kvality. Kromě toho obdržíte také výběr prémiových akrylových barev a potřebný set štětců. Některé poslouží na větší plochy, jiné zase pomohou s detaily.

Aby se z Vašich děl mohly stát skutečné obrazy, které mohou pyšně zdobit jednotlivé pokoje, můžete si už při nákupu vybrat plátno natažené na rám. Díky tomu bude dílo po dokončení připraveno k zavěšení na zeď. 

Kromě toho, že si můžete vybrat variantu s rámem nebo bez, můžete si také vybrat obraz ve dvou rozměrech. Díky tomu jej můžete optimálně přizpůsobit volnému prostoru, který na stěně máte. Zkrátka neexistuje důvod, proč malování podle barev nezkusit.

V naší nabídce najdete stovky nejrůznějších motivů, mezi kterými si vybere každý. Pokud Vás přesto žádný obraz nenadchne, nabízíme i obrazy vytvořené podle Vašich fotografií. Naše nabídka je opravdu pestrá a jsme kdykoliv připraveni s čímkoliv poradit nebo pomoci. Stačí nám napsat na e-mail info@zuty.cz nebo nám zavolat kdykoliv v pracovních dnech mezi 8.-16. hodinou na telefonní číslo +420 555 333 579. Malování s námi si zamilujete.